Too Faced Everything Nice Palette.

186

Deze keer geen review van een budget product, maar van de Too Faced Everything Nice…. that’s what pretty girls are made of set. Deze limited edition set bevat een palet in de vorm van een boek met een magnetische sluiting. Als je hem openklapt bevat de set 20 oogschaduws, zowel mat, glanzend als met glitter, 2 blushes, 1 bronzer en 1 highlighter. Ook bevat de set 3 kwastjes, een kaartje met tips, een glitterend etui om het palet in te bewaren en 1 mini Better than Sex mascara. 

182 185

De complete set zit in dit leuke doosje, met open gaatjes erin, waardoor je het glitterende etui al kan zien zitten. Op de achterkant staat welke producten je in de set kan verwachten en alle namen.

Als we het doosje open maken, ziet het palet er zo uit:

192 193

Het palet is best dik en stevig. Het lijkt wel een hardcover boekje. Het sluit met een magnetische sluiting en er zit een los, doorzichtig plastic tussen dat de 2 helften van elkaar scheidt, zodat het losse poeder niet in andere kleuren terecht komt.

Ook zit er een Too Faced Better than Sex mini Mascara bij:

189 002

Deze mascara heeft een metalen huls met een roze glans. De mascara zelf heeft een zandloper model en veel haartjes. Het is een traditioneel borsteltje, geen rubber bijvoorbeeld. Deze mini-verpakking bevat 4.8 gram.

Het resultaat dat deze mascara geeft is best aardig. Hij geeft volume en scheidt de wimpers redelijk, maar ik kan niet zeggen dat het de beste mascara is die ooit getest heb. Mijn favoriete Essence Volume Curl mascara geeft eerlijk gezegd een beter resultaat. Afgezien daarvan komen er door de dag heen kleine vlokjes mascara van mijn wimpers af, die dan overal over mijn gezicht zwerven. Dit is me eerlijk gezegd nog nooit met een mascara gebeurd. Ondanks dat het resultaat op de ogen best aardig is, zou ik deze mascara om die reden niet kopen. Bovendien stoort de naam van de mascara me. Ik persoonlijk vind het niks dat zoveel cosmetica producten een seksueel getinte naam hebben.

Ook bevat de set een felroze glitterend etui:

190 191

Één kant van het etui is glad met het merk Too Faced in het goud en de andere kant bevat glitters die erop zitten. Aan de rits hangt een grappig gouden (Kerst-) balletje. Waarom dit etui erbij zit weet ik niet, want het palet past er namelijk niet in. Bij mij laten de glitters van de glitterende kant helaas los, waardoor je al gauw alles vol met glitters hebt zitten. Ik vind het etui niet zo veel toevoegen, omdat het palet er niet in past en omdat de glitters los laten. Wel is het etui groot genoeg voor andere make up of kwasten.

Maar dan….. waar het om draait in deze set: namelijk het palet!

Too Faced Everything Nice Palette:

194 195 197 198

Daglicht foto’s.

204 205

Kunstlicht foto’s.

Swatches rij 1: 

001

V.l.n.r:

Turtle Dove: is een matte gebroken witte kleur die niet poederig of kalkachtig is en een redelijk pigment heeft. Deze kleur voelt zijdezacht.

Dream on: is een matte crème kleur die naar heel licht beige neigt. Ook deze kleur is niet poederig en is best aardig gepigmenteerd. De kleur is helaas niet goed te zien op de foto omdat hij bijna gelijk is aan mijn huidskleur.

After Hours: is een glanzende warme bronzen kleur die een kleine micro glitter bevat. Deze kleur is goed gepigmenteerd en zijdezacht, maar niet poederig. De glitter geeft wel wat fall out.

Fawned of You: is een matte lichtbruine kleur, die vrij neutraal is, niet te warm, niet te koel.

Knockout: is een matte donker (chocolade) bruine kleur die goed gepigmenteerd is. Ook deze kleur voelt zijdezacht aan, hoewel de oogschaduw zelf hard genoeg is, om niet helemaal te gaan kruimelen.

Swatches rij 2:

005

V.l.n.r:

Paper Roses: is een heel lichtroze kleur die ogenschijnlijk mat is, maar toch een hele subtiele glans bevat. Het pigment van deze kleur is redelijk en hij is een tikkeltje poederig.

Kindness is Free: is een glanzende midden roze kleur die goed gepigmenteerd is. De oogschaduw is wel erg poederig en naar mijn mening niet heel erg draagbaar.

Mauvelous: is een hele aparte lila-grijze glanzende kleur, met een kleine glitter. Deze kleur is goed gepigmenteerd, maar de glitter geeft wel wat fall out. Dit is samen met girly (rij3) mijn favoriet van het palet.

Be You: is een matte mauve (grijzig-paarse) kleur. Deze kleur is goed gepigmenteerd en erg mooi.

Secret Lovers: is een donker bruine kleur met iets van een gouden glans. Deze kleur is goed gepigmenteerd.

Swatches rij 3: 

007

V.l.n.r: 

Heaven: is een heel licht gele matte kleur, die redelijk gepigmenteerd is.

Shiny Happy: is een glanzende groen-gouden kleur met een kleine glitter die wat fall out geeft. Het is een heel mooie, goed gepigmenteerde kleur.

Honey Pot: is een glanzende geel gouden kleur, die heel goed gepigmenteerd is, geen glitter bevat en heel crèmig is.

Don’t Settle: is een koele bronzen kleur, die heel goed gepigmenteerd en crèmig is en die geen glitter bevat.

Girly: is een heel aparte duo chrome kleur. Het is een roestbruine kleur, die groen kleurt als het licht erop schijnt. Hij lijkt op de kleur die helemaal rechtsonder in het Wet ’n Wild Comfort Zone palet zit, voor degenen die dit palet hebben. Dit is samen met Mauvelous mijn favoriet. Deze geeft (in tegenstelling tot de kleur van Wet ’n Wild) geen fall out.

Swatches rij 4: 

014

Totally Fetch: is een glanzende fel roze kleur die niet super goed gepigmenteerd is. Het is ook niet echt een draagbare kleur te noemen.

Live it up: is een heel slecht gepigmenteerde paarse glanzende kleur. Op de foto heb ik meerdere lagen over elkaar heen moeten swatchen.

Too Glam: is een heel mooie glanzende groen-blauwe (teal) kleur, die redelijk goed gepigmenteerd is.

Head over Heals: is de slechtst gepigmenteerde oogschaduw uit het hele palet. Hij is haast transparant met blauwe glitters. Op de foto heb ik meerdere lagen over elkaar aan moeten brengen voor het resultaat. Tóch vind ik het juist om die reden een mooie en draagbare oogschaduw. Ik houd namelijk niet van fel blauw op de ogen en dit is een manier om toch wat blauw in je look te verwerken op een minder opvallende manier.

Chocolate Moon: is een goed gepigmenteerde zwarte oogschaduw met gouden glitters. De glitters zijn vrij grof.

Conclusie oogschaduws: 

De oogschaduws stelden me teleur in dit palet. De matte oogschaduws zijn wat poederiger en meer kalkachtig dan de glanzende oogschaduws. De glanzende oogschaduws zijn mooi en goed gepigmenteerd, maar bevatten vaak grove glitter die fall out veroorzaakt, waar ik eerlijk gezegd een hekel aan heb. De onderste rij felle kleuren is slecht gepigmenteerd, vooral de roze, paarse en blauwe kleur. De oogschaduws zijn niet super slecht, maar ook niet van topkwaliteit.

Het palet bevat ook 4 gezichtsporducten:

Swatch Sweet Pink Blush (linksboven in palet) :

017

Deze lieve roze blush bevat een kleine gouden shimmer. De blush is wat kalkachtig als je hem swatcht en wat poederig, maar geeft wel een mooi liefroze resultaat op de wangen. Op de foto zie je links een geconcentreerde swatch en rechts vervaagd zoals je hem op de wangen zou dragen. De kleur is redelijk gepigmenteerd.

Papa Don’t Peach Blush (rechtsboven in palet):

018

Deze perzikkleurige blush bevat een mooie gouden glans. De kleur is echt heel erg mooi en goed gepigmenteerd, maar de blush is echt heel erg poederig. Als je met je kwast in de blush gaat, zit zo het hele palet vol met poeder.

Chocolate Soleil: 

025

Deze matte bronzer ruikt naar chocolade, waardoor je hele palet lekker ruikt! De pigmentatie is goed, maar hij is niet helemaal koel van kleur, waardoor hij op mijn warme huidskleur toch ietsje oranje uitvalt. Hij is zijdezacht en niet poederig.

Inner Light: 

026

Deze highlighter is heel licht (zalm-) roze met een gouden glans en helaas ook kleine gouden glitters. Als je deze highlighter aanbrengt met een kwast zie je er niks van terug op je gezicht. Ik breng hem dus aan met mijn vingers, maar dan zie je vooral glitter. Ik ben niet heel erg onder de indruk van deze highlighter.

Conclusie gezichtsproducten: 

De perzikkleurige blush is mijn favoriet. Ook de licht roze blush vind ik wel leuk, maar niet heel bijzonder. De bronzer is mooi (ook te gebruiken voor in de arcadeboog) en de highlighter is niet heel erg gepigmenteerd en erg glitterig.

Ook zaten er 3 kwastjes in dit palet:

199 200 201 202

Deze minikwastjes zijn wel grappig en ook zacht. De grote kwast is nog best te gebruiken om te contoureren. Het oogschaduwkwastje is ook wel aardig, maar het schuin afgesneden kwastje is heel stijf en vrij dik, té spits en stug om een oogschaduwlijntje mee te trekken rondom het oog. Wellicht zou dit kunnen werken voor de wenkbrauwen. De kwastjes zijn synthetisch.

Bij de set zat ook nog een kaartje met tips:

030 037 040

Ik vind het wel grappig dat zo’n kaartje erbij zit, maar voor mij persoonlijk had het niet gehoeven.

Algehele conclusie:

Dit palet is inmiddels uitverkocht bij Sephora.com en Beautybay, maar is nog te krijgen via Ebay en Amazon.com, Amazon.de en Amazon.co.uk. De bedragen die worden gevraagd zijn heel erg hoog, omdat het een limited edition betreft. Wellicht had je dit palet (net zoals ik) al een tijdje op je wishlist staan, maar mijn advies is dan: bespaar je geld en koop een ander palet of drogisterij make-up, want ik vind het het geld niet waard. Het is een leuk palet dat ik zéker ook blijf gebruiken, maar het is geen topkwaliteit. Hopelijk heeft mijn blog je kunnen helpen,

Veel liefs en bedankt voor het lezen!

Dit bericht werd geplaatst in Review en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s