Elf Baked Blushes

001

Ik ben al járen lang gek op E.l.f. oftewel eyeslipsface. Hun producten zijn goed en betaalbaar! Vandaag review ik 2 gebakken blushes uit hun Studio lijn.

003 082

Links: daglicht en rechts : kunstlicht.

De twee Blushes heten Peachy Cheeky (links) en Rich Rose (rechts).

Elf Baked Blush Peachy Cheeky: 

079

Deze glanzende perzikkleurige blush is gemarmerd met een taupe/bronzen kleur. Dat ziet er niet alleen in de verpakking prachtig uit, maar dat geeft ook een super mooie glans op de wangen. Voor lichte huidjes zal deze blush makkelijk als blush kunnen fungeren, maar voor de medium tot donkere huid, is deze blush eerder te gebruiken als een highlighter of blushtopper over een andere blush heen. De glans die deze specifieke kleur afgeeft, accentueert huidoneffenheden wel. Daarom zou ik, indien je wat oneffenheden hebt, aanraden om hem bijvoorbeeld meer naar achteren (richting het oor) te dragen. De kleur is echt prachtig en warmt de huidskleur heel mooi op. Vooral in de lente en zomer geeft deze blush een warme perzikkleurige gloed op het gezicht, maar voor de winter is hij heel goed te combineren met zware oogmake-up of een donkere lipstick, omdat hij toch vrij neutraal is.

Elf Baked Blush Rich Rose:

080

Rich Rose is een koele bruine blush, met een perzikkleurig marmereffect, eigenlijk nét het tegenovergestelde van Peachy Cheeky. Hoewel dit er in de verpakking natuurlijk prachtig uitziet, vraag je je misschien af hoe zo’n kleur als blush kan werken?! De kleur die deze blush afgeeft, is echt geweldig. Voor de winter is hij heel geschikt omdat hij een beetje een mauve-ondertoon heeft, waardoor hij heel mooi staat bij donkere lipstick, en voor de zomer geeft hij een heel mooi gebronsd effect op de wangen. Ook kun je hem gebruiken voor een licht shaping effect, door hem aan te brengen, nét onder het jukbeen meer richting het oor. De glans is minder opvallend dan bij Peachy Cheeky, waardoor deze blush  puistjes, littekentjes , grove poriën of rimpeltjes nauwelijks accentueert. Dus als je op zoek bent naar een glanzend multifunctioneel, goed gepigmenteerd en mooi product, dat niet te zeer accentueert, is dit het product voor jou!

Swatches Elf Baked Blushes Peachy Cheeky en Rich Rose: 

001 (2) 002

Links: Peachy Cheeky en rechts: Rich Rose.

De verpakking is stevig en rond, zonder overbodige kwastjes. Er zit geen spiegeltje bij. De verpakking bevat 6 gram product. Omdat het een gebakken product is, heeft de blush een bolle “dome” vorm.  De blush bevat geen geur. In de eerste instantie voelt de blush wat hard en ruw aan, maar dat is puur het bovenste laagje. Zodra je hem 1 à 2 keer gebruikt hebt, komt er een heel mooi zijdezacht product onder vandaan, dat niet poederig of kalkachtig is.

Het pigment van de blushes is prima. Je kunt ze makkelijk subtiel aanbrengen, door weinig te gebruiken, maar ze zijn ook makkelijk op te bouwen in kleur als je een wat heftigere blush wilt. Omdat het een gebakken product is, kun je ze ook nat gebruiken, maar dat zou ik geloof ik niet doen bij een blush. Ik denk dat de glans dan té heftig wordt. Wél kun je deze blushes ook als oogschaduw gebruiken en dan zou je ze wel nat kunnen gebruiken. Deze blushes bevatten actieve extracten van : jojoba, roos, zonnebloem, abrikoos en druif

Voor €4,- zijn ze verkrijgbaar op de website van Elf: http://www.eyeslipsface.nl . Er zijn nog 2 andere kleuren in deze reeks, namelijk Passion Pink (een zachte glanzende roze kleur met donkerder roze marmereffect) en Pinktastic (een parelmoer kleurige blush met lichtroze marmereffect). De kleur Pinktastic schijnt zo licht te zijn, dat dit eigenlijk voor iedereen meer als highlighter zal werken dan als blush.

De verzendkosten van Elf zijn helaas vrij hoog, namelijk € 6,95, tenzij je voor meer dan € 65 euro bestelt. Gelukkig hebben ze regelmatig aanbiedingen waarbij de verzending maar € 1 euro is of kortingsacties waarbij je bijvoorbeeld 20% korting krijgt op de Studio producten. Elf test niet op dieren, wat ik heel erg fijn vind en heeft 3 lijnen, namelijk Essentiel (goedkoopste lijn), de Studio lijn (meestal in de zwarte verpakking, waar deze blushes ook uit komen) en een Mineral lijn, die ook super goed is.

Ik kan niet anders dan lovend zijn over deze 2 producten en kan ze allebei van harte aanbevelen!

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in Review en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s