Essence oogproducten.

009 010

Bij Kruidvat hebben ze regelmatig een 1+1 actie op Essence producten. Deze keer was er een 1+1 actie op alle Essence oogmake-up met het Kruidvat voordeelpasje. Omdat ik gek ben op Essence heb ik deze kans niet voorbij laten gaan en heb ik de aanbieding op internet geactiveerd.

014

Ik heb deze leuke oogproducten de afgelopen weken getest en ik ga ze één voor één reviewen.

Essence Quattro Eyeshadow 07 Over the Taupe:

020 021 025 024

Ik heb meerdere van deze Essence Quattro Eyeshadows en over het algemeen vind ik ze heel erg goed. De formule is veranderd en zou beter zijn. Ik heb één quattro in de oude formule en inclusief deze 3 quattro’s met de nieuwe formule. Ik moet zeggen dat de nieuwe formule veel glanzender en crèmiger is en vaak ook beter gepigmenteerd. Daarom had ik best hoge verwachtingen van dit Quattro in Over the Taupe. Het ronde doosje is stevig, maar niet handig met opbergen bij de rest van je make-up spulletjes.

Swatches Essence Quattro Eyeshadow 07 Over the Taupe: 

026

Aan de swatches is al te zien dat de kwaliteit van de oogschaduws niet “je van het” is. Met name de eerste twee kleuren (de bovenste twee uit het Quattro) zijn niet best gepigmenteerd. Het paletje bestaat uit een matte witte kleur, een matte lichtgrijze kleur, een glanzende taupe kleur met een lichte bruine ondertoon en een matte donkergrijze kleur. De lichtgrijze kleur valt bijna weg op mijn huid en de donkergrijze kleur (rechtsonder in het palet en rechts in de swatches) is korrelig en kalkachtig en geeft wat fallout. Ook laat deze kleur zich niet goed blenden.

Essence belooft 4 longlasting kleuren die makkelijk te blenden zijn. Longlasting zijn de donkere kleuren wel, maar met de claim van het blenden ben ik het niet eens. Het gaf een rommelig pandabeer effect. Erg jammer, want de kleuren leken me zo mooi. Ik ga proberen om het paletje op andere manieren te dragen.

Essence All About Sunrise Eyeshadow: 

031 037 040 041

 

Uit de Essence All about serie had ik al 2 paletjes, die ik leuk vond. Dit paletje sprak me al langer aan, dus nu nam ik het mee. Het paletje bestaat uit een glanzende cremekleur, een lichte bronzenkleur met micro glitters, een donkerdere bruin-bronzen kleur met micro glitters, een felgele gouden kleur met micro flitters een zalmroze kleur met grove glitters en een koele middenbruine kleur met een satijnen finish. Het doosje is doorzichtig en stevig.

Swatches Essence All About Sunrise Eyeshadow: 

042

Het pigment in dit paletje is heel goed. Alle kleuren zijn glanzend of glitterig. Om een mooie ooglook te maken die niet te zeer over the top is, zou ik zelf een matte highlighter of een matte crease kleur gebruiken. Dit paletje geeft helaas veel glitter fallout, vooral de zalmgouden kleur in het midden van de onderste rij. Deze kleur is enigszins transparant en bevat grove glitters. Ik vind het paletje ondanks dat heel erg mooi. Het paletje is geschikt voor de zomer, door de 2 kleuren links onder en in het midden van de onderste rij, maar een meer naturelle look voor de andere seizoenen of werk/schooldagen is ook te bereiken door de andere kleuren te gebruiken en deze 2 kleuren buiten beschouwing laten.

Essence belooft 6 longlasting kleuren in allerlei finishes van mat tot shimmer tot metallic. Ik kan in alle eerlijkheid geen matte kleur bekennen. De kleuren zijn wel zijdezacht zoals de verpakking ook belooft.

Essence Kajal Pencil 01 Black: 

048 053 057

Omdat het bruine kajal potlood van Essence in de kleur 08 Teddy misschien wel mijn favoriete oogpotlood is, wilde ik ook al langer de zwarte variant hiervan proberen. Ik heb altijd problemen met potlood in de waterlijn, omdat dit bij mij meestal niet blijft zitten. De kleur Teddy van Essence blijft bij mij wel redelijk goed zitten en is goed gepigmenteerd, maar deze 01 black is niet heel goed gepigmenteerd en blijft minder goed zitten. Hij slijt wel op een mooie manier, want hij verdwijnt gedurende de dag in plaats van dat hij uitloopt onder je oog.

Swatch Essence Kajal pencil 01 black: 

059

De kleur is een beetje grijzig, maar daarom wel subtiel en geschikt voor naar het werk of naar school. Als je een diepe zwarte kajal potlood zoekt, zou ik je deze niet aanraden. Als je voor subtiel gaat, is dit misschien wel wat voor jou. Ik heb 2 potlood strepen over elkaar gezet op deze foto.

Essence Maximum Volume mascara: 

061 067

 

Mijn meest favoriete mascara ooit is er een van Essence, namelijk de Volume Curl mascara in de rode huls. Ik vind Essence het allerbeste merk voor mascara’s en test daarom graag al hun mascara’s uit. Ook deze mascara stelt me weer niet teleur.

069

Het borsteltje is van rubber en separeert de wimpers heel goed. De kleur is mooi zwart en de mascara laat gedurende de dag geen vlokjes los. Het binnenste deel van de mascara is open. Dit vult zich met mascara en zou voor meer volume moeten zorgen. Eerlijk gezegd merk ik daar niet veel van, al geeft de mascara wel redelijk wat volume. Bij deze mascara hoef je geen klontjes of aan elkaar gekleefde wimpers te verwachten. Ook verlengt deze mascara de wimpers. Hij is heel erg mooi, maar subtiel en doet me qua resultaat heel erg denken aan de Max Factor Clump Defy, maar dan voor een fractie van de prijs!

Essence Big Bright Eyes highlight it Jumbo pencils nude en pearly:

071

 

Als laatste deze twee pareltjes. Deze twee highlighter potloodjes zijn mat nude en parelmoer. Deze twee dikkerdjes zijn op zóveel manieren te gebruiken en zijn gewoon geweldig van kwaliteit. Ze zijn crèmig, super goed gepigmenteerd en blijven goed zitten.

Essence Big Bright Eyes highlight it Jumbo pencil nude: 

072 074

Swatch Essence Big Bright Eyes Highlight it Jumbo pencil nude : 

075

Essence Big Bright Eyes Highlight it Jumbo pencil pearly:

076 078

Swatches Essence Big Bright Eyes Highlight it Jumbo pencils nude en pearly:

080

Links: nude, rechts: pearly.

Deze twee potloodjes zijn echt super. Ze zijn te gebruiken als highlighter in de binnenste ooghoek en onder de wenkbrauw, als oogpotlood in de binnenste waterlijn om er wakkerder uit te zien en zelfs als oogschaduwbasis. Ze zijn ook nog een super budget! Ik kan ze héél erg aanraden.

Alle producten zijn verkijgbaar bij Kruidvat in de winkel en online voor de volgende prijzen:

Essence Quattro Eyeshadow 07 over the taupe: € 2,99.

Essence All About sunrise eyeshadow: € 3, 59

Essence Kajal pencil 01 black: € 0,99

Essence Maximum Volume Mascara: € 2,89

Essence Big Bright Eyes nude highlight it Jumbo Pencil nude en pearly: € 1,99.

 

 

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Review en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Essence oogproducten.

  1. Pingback: Essence All About Nude & All About Chocolates Eyeshadow Palettes | normalbeauty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s