Action Max & More Make-up box

002 011

Vorige week vond ik bij mijn bezoekje aan de Action deze leuke make-up box. Ik was wel nieuwsgierig of de kwaliteit ervan een beetje oké was. Ben je net zo nieuwsgierig als ik? Kijk dan mee!

Deze 39 delige make-up box bevat 2 rijen van elk 12 oogschaduws, dus 24 kleuren in totaal, 2 foundationpoeders, 2 oogpotloodjes, 2 blushes, 2 mini- nagellakjes, 2 lippenstiften, een mascara, sponsapplicatortjes en een heel klein blush kwastje.

005 008 010 012

De box heeft een leuk design, al ziet de doos er al wat bekrast uit als je hem koopt. De box is ook vrij dik en “lomp” . Er zit ook een spiegeltje in, maar ik vind dit spiegeltje niet handig. Het is wat klein en zit niet op een goede hoogte in het deksel van de doos, waardoor je er niet precies recht in kan kijken. De doos is helemaal van karton en sluit magnetisch.

Laten we alles deel voor deel bekijken!

016

Linker rij, naturelle oogschaduws: 

013

Deze rij oogschaduws bevat 12 kleuren, variërend van mat, semi-mat, satin finish, glanzend en ronduit metallic. De kleuren zijn bijna allemaal heel erg poederig en geven veel fallout onder het oog, wat ik altijd écht een minpunt vind. Het pigment van de kleuren is wel heel goed. De ene kleur is wat meer gepigmenteerd dan de ander, maar over het algemeen heb ik niks te klagen. De metallic kleuren zijn zo crèmig, dat ze een beetje “vettig” aanvoelen. Ze zijn daarvoor wel heel gepigmenteerd, maar pakken niet overal even goed op het oog.

Swatches linker rij naturelle oogschaduws: 

014

Rechter rij smokey en gekleurde oogschaduws: 

020

Deze rij kleuren is koel. Deze rij bevat veel matte kleuren en een paar metallic kleuren. Ook is hier en daar een enkel glittertje te vinden. Ook deze kleuren geven heel veel fallout onder het oog.

Swatches rechter rij smokey en gekleurde oogschaduws: 

017

Foundation poeders: 

021

Helaas was de rechter, donkerdere foundation poeder bij mij iets beschadigd, maar dat is niet zo erg, omdat hij niet verder brokkelt. De linker kleur is licht met een gelige ondertoon en de rechter kleur is medium met een neutrale ondertoon. Volgens de verpakking zou de poeder de poriën niet verstoppen. De samenstelling van deze twee foundation poeders is niet hetzelfde als hun reguliere foundation poeders. Deze poeders uit de box bevatten namelijk parabenen en de gewone niet. Ze voelen heel boterachtig aan en zijn minder kalkachtig dan de losse foundation poeders van Max & More. Ook geven ze een betere dekking. Als je een lichte huid hebt, kun je de donkere kleur heel goed gebruiken als bronzen óf als je een donkerdere huid hebt, de lichte als highlighter.  De donkerste kleur komt heel dichtbij de kleur van hun losse foundation poeder in de kleur Tan.

Swatches Foundation Poeders: 

007

De lichtste kleur links valt bijna weg tegen mijn huid, omdat het voor mij de goede kleur is.

Linker Blush: 

018

Deze goed gepigmenteerde blush is warm roze met een peachy ondertoon. Hij is mat en heel crèmig. Ik vind de kleur echt prachtig. Op de huid is hij nog mooier dan hij al lijkt in de verpakking. Omdat hij mat is, is hij ook geschikt voor je als je wat oneffenheden hebt, of rimpeltjes, want die worden hierdoor niet benadrukt. De blush is heel geschikt voor lichte huidjes, maar ook voor medium huidtypes is deze blush geschikt, omdat hij zeer goed gepigmenteerd is en ook makkelijk op te bouwen is.

Rechter Blush:

019

De rechter blush is een koele diepere roze kleur die naar paars neigt. Deze kleur is nagenoeg mat, maar laat een hele lichte gezonde gloed achter op de huid, maar geen glitters, shimmers etc.

Swatches beide blushes: 

010

De blushes zijn zacht en niet poederig.

Om een vergelijking te maken met de blushes die Max & More in het vaste assortiment heeft, heb ik een paar van deze ronde blushes ernaast geswatcht.

Swatches blushes uit box ( blushes meest links) vergeleken met blushes Rose (3e van links ) en Pink (meest rechts) uit reguliere pressed powder blush lijn: 

011

De rechter twee kleuren zijn de kleuren 034 Rose en 035 Pink uit de pressed powder blush lijn in de ronde doosjes, niet te verwarren met de minerale blushes in de vierkante doosjes, want zij hebben dezelfde naam. Zoals je ziet ligt vooral de donkere kleur hier heel dichtbij in de buurt. Dat wilde ik je even laten weten, voor het geval je deze blushes al hebt.

Swatches uit box, Rose en Pink uit reguliere lijn, vergeleken met 032 Rosewood (nu helemaal links) uit reguliere lijn blushes:

012

Ik wilde voor de zekerheid ook 032 Rosewood (helemaal links) uit de vaste blush lijn even ernaast swatches, maar deze kleur is heel anders en meer peachy zoals je ziet. Er is ook nog een kleur die helaas hetzelfde nummer heeft en ook Rosewood heet (heel verwarrend Max & More!), maar deze is écht oranje met glitters.

Ook bevat deze doos wat klein los grut!:

023 025

Max & More Mascara:

039 040

De mascara uit deze set is niet slecht. Hij heeft een traditioneel borsteltje en is goed zwart. Hij separeert de wimpers goed en geeft redelijk wat lengte en een beetje volume. Het is zeker niet de beste mascara die ik ooit heb gebruikt en je moet wel even je best doen, maar dan is er best mee te werken. Wel heeft deze mascara net als zoveel mascara’s van Max & More een heel funky chemisch geurtje wat ik écht niet prettig vind. Ik heb dan altijd het idee iets heel ongezonds op mijn ogen te smeren.

Zwarte en Bruine Eyeliner (potlood): 

033

Deze twee potloden hebben best wel goed pigment en zijn best creamy. Ook blijven ze goed zitten op de bovenste wimperrand. In de waterlijn pakken ze niet heel goed. De zwarte oogpotlood (0nder) is wat zachter en beter gepigmenteerd dan de bruine (boven).

Swatches Bruine en Zwarte Eyeliners (naast de twee lipsticks):

027

Twee lipsticks uit de box: 

030 031

De twee lipsticks hebben helaas geen naam. Ze zijn niet van dezelfde kwaliteit als ik gewend ben van de Max & More lipsticks, waar ik zo’n beetje elke kleur van heb. Ze zijn héél erg stroef, er komt nauwelijks kleur vanaf, tenzij je heel vaak over dezelfde plek heen stift en ze hebben dat funky plastic Max & More geurtje dat sommige van hun lipsticks hebben.

Peachy kleurtje met minuscule glittertjes: 

026

Rode kleur: 

027

Swatches beide lipsticks: 

025 026

Dit is het resultaat na heel vaak over elkaar heen swatchen. Ik had vooral verwacht dat de peachy lipstick met glittertjes heel lelijk zou zijn op de lippen, maar toch is dit niet zo. Je moet heel vaak stiften en de kwaliteit is echt niet goed, dat zeg ik eerlijk, maar het resultaat is na wat werk toch niet heel verkeerd. Ze zijn qua kwaliteit een stuk minder dan de oorspronkelijke lipsticks van Max & More.

Twee Nagellakjes: 

034 036

De box bevat twee inie-mini nagellakjes, een perzikkleurtje en een rode kleur, in dezelfde kleurlijn als de lipsticks. Ook deze lakjes hebben geen naam. Het kwastje is écht heeeeel erg mini!

Kwastje: 

037

Het peachy kleurtje dekt niet heel goed en wordt heel streperig bij het aanbrengen. Ik heb 2 laagjes aan moeten brengen voor een redelijk resultaat. Ik vind de kleur wel heel erg leuk, omdat de huid wat bruiner lijkt. Ik had niet verwacht zo een kleurtje zo leuk te vinden. De kwaliteit is niet om over naar huis te schrijven, maar toch vind ik het een schatje, zeker voor de zomer!

Swatches Peachy Nagellakje: 

001 003

Swatches Rode Nagellakje: 

029 032

Op de foto’s van het peachy lakje draag ik twee laagjes en bij het rode lakje één laagje. De rode lak, dekt veel beter, al zie je her en der nog een plekje waar de lak wat dunner is. De lakjes drogen heel erg snel en bevatten 4,5 ml.

Conclusie: 

Al met al heb ik gemengde gevoelens over deze box. De kwaliteit is van sommige producten helemaal niet slecht en van anderen weer wel, maar ondanks dat valt er dan toch mee te werken. Ik vind de box wel echt heel onhandig en lomp. Hij is niet handig met opbergen en gebruiken, zeker omdat de poedertjes niet afgeschermd zijn van elkaar en dus in elkaar over kunnen lopen, wat al gauw een knoeiboel wordt.  Ik vind de blushes heel erg mooi, de eyeliners en mascara prima en een deel van de oogschaduws ook. Wel vind ik de grote hoeveelheid fallout echt een minpunt. De nagellakjes zijn wel snoezig, maar de peachy variant is niet heel dekkend. De sponsjes en het kwastje vind ik niet echt een toevoeging. Daar doe ik niks meer. De producten zijn best leuk en de doos is grappig vormgegeven, maar gewoonweg onhandig.

De producten zitten in een dun zacht plastic laagje, waar ze heel makkelijk uit te duwen zijn, dus als je een Z-palette hebt of zoiets dergelijks zou ik aanraden ze daar in te doen. Als je er een Z- Palette voor moet kopen wordt het wel een dure box! Bij de Hema is trouwens magnetische plakband te krijgen die je achterop de pan van de poederproducten kan plakken. Als je alles eruit haalt kun je de doos wel voor leuke andere dingen gebruiken.

De box is voor € 5, 49 verkrijgbaar bij de Action.

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in Review en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Action Max & More Make-up box

  1. Pingback: Max & More Powder Blush (Action) | Normal Beauty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s