Elf Smudge Pot Cruisin’ Chic ( Maybelline On And On Bronze / Bad to the Bronze Color Tattoo Dupe)

003 009

Een tijdje geleden bestelde ik op de E.l.f. website de Smudge Pot ( cream eyeshadow) in de kleur Cruisin’ Chic. Ik had al zo veel gehoord op Amerikaanse blogs over deze Smudge Pots en hoe goed ze zouden zijn, dat ik er zelf een wilde uitproberen. De swatch van Cruisin’ Chic op de website leek veel meer taupe-grijs, dan brons en ik wilde eigenlijk een heel andere kleur proberen dan de kleur 35- On and on Bronze ( die in Amerika Bad To The Bronze heet) uit de Maybelline Color Tattoo lijn die ik al had. Toen ik het pakketje ontving, zag ik dat de kleur bijna hetzelfde was als On And On Bronze van Maybelline, hoewel de website heel anders deed vermoeden. Ik testte ze naast elkaar en het bleek een bijna identieke dupe te zijn! En het prijsverschil is € 8,-!

E.l.f. Smudge Pot Cruisin’ Chic: 

019 020 021 022

Op de E.l.f. website (http://eyeslipsface.nl ) kun je deze leuke Smudge Pots bestellen voor maar € 2,50. Er zijn in totaal 9 kleuren verkrijgbaar en ik koos voor de kleur Cruisin’ Chic. De Smudge Pots zijn schattige kleine plastic potjes met een witte dop.  Ze zijn wat smaller, maar tevens hoger dan de glazen potjes van de Maybelline Color Tattoos.

023 024

026 027

Toen ik mijn Smudge Pot open maakte zat er een kleine barst in de bovenlaag en ik was bang dat hij uitgedroogd zou zijn, maar dat was gelukkig niet zo. Het was alleen maar een klein barstje. E.l.f. belooft een langhoudende gel die zowel als oogschaduw als als eyeliner gebruikt kan worden. Het product kan met een eyeliner kwastje aangebracht worden als eyeliner of met een kwast of de vingertoppen als oogschaduw. De opening van het potje is wel iets aan de smalle kant.

Swatch E.l.f. Smudge Pot Cruisin’ Chic: 

029

Deze goed gepigmenteerde, langhoudende gel oogschaduw is een bronzen kleur. Op de website lijkt de kleur meer taupe/grijs.  De oogschaduw is daadwerkelijk zo langhoudend als E.l.f belooft. Hij hoopt zich niet op in lijntjes of in de arcadeboog en blijft de hele dag mooi zitten. Hij is op zichzelf te gebruiken, maar ook als basis voor poederoogschaduw om deze nog langer op zijn plek te houden en een intensere kleur te geven. Ik vind de Smudge Pot geweldig! De kleine opening van het potje kan wel een nadeel zijn als je wat langere nagels hebt. Ik gebruik dan zelf een synthetische kwast van Real Techniques i.p.v. mijn vingers, maar dan wordt de kleur ook minder dekkend op het oog.  Het E.l.f. Smudge Potje bevat maar liefst 5,5 gram product en bevat vitamine E om de gevoelige huid rond de ogen te hydrateren.

Omdat de kleur me zo deed denken aan On And On Bronze / Bad to the Bronze van Maybelline hield ik deze twee potjes eens naast elkaar!

Maybelline Color Tattoo 35 On And On Bronze / Bad To The Bronze naast E.l.f. Smudge Pot Cruisin’ Chic: 

003 004

Links: Maybelline Color Tattoo             Rechts: E.l.f Smudge Pot: 

007 008

005 006 009 010

Ik heb de twee crème oogschaduws in zo veel mogelijk licht proberen te fotograferen. De kleuren zijn nagenoeg identiek! Maybelline belooft een langhoudende oogschaduw met een gel textuur. Op het potje staat 24H, maar die claim kan de crème oogchaduw niet waarmaken. Wel is ook deze gel oogschaduw zeer langhoudend, maar ik vind die van E.l.f nét ietsje langer houden. De Maybelline Color Tattoos zitten in een plat, breed glazen potje met een grote opening. Dit is handig om er goed met de vingers of een kwast in te komen, maar door de grote opening droogt het product misschien ook sneller uit, al heb ik die ervaring na zeker 1,5 jaar nog steeds niet. Het potje van Maybelline bevat 4 gram product.

Swatches : Maybelline Color Tattoo 35 On And On Bronze / Bad To The Bronze  (links) en E.l.f. Smudge Pot Cruisin’ Chic (rechts): 

011 012

Cruisin’ Chic van E.l.f. is nét ietsje warmer dan On And On Bronze/  Bad To The Bronze van Maybelline. De Color Tattoo voelt iets “vettiger” aan dan de Smudge Pot van E.l.f., maar ze zijn allebei crèmig. De E.l.f. Smudge Pots kosten € 2, 50 en de Maybelline Color Tattoos kosten € 10, 49, dus het prijsverschil is € 8,-.

Conclusie:  

De Smudge Pot van E.l.f bevat 5,5 gram product voor € 2, 50. De Maybelline Color Tattoo bevat 4 gram product voor € 10.49. Bij mij blijft de Smudge Pot van E.l.f. iets beter zitten. Verder is de kleur nagenoeg identiek en zijn ze beide even goed gepigmenteerd. De Smudge Pot is iets warmer van kleur, maar op de ogen zie je dat verschil niet. Ik vind het daarom wel een echte dupe te noemen. E.l.f  test niet op dieren. Het enige nadeel aan E.l.f. is de hoge verzendkosten ( € 6,95) , maar E.l.f. heeft geregeld een aanbieding waarbij de verzendkosten lager zijn, bijv € 1,- of € 2,-. Ik denk dat de Smudge Potjes van E.l.f. iets minder snel uitdrogen, omdat ze een smallere opening hebben, maar die opening maakt het dan ook iets lastiger om met je vinger goed in het potje te komen. Ik kan beide producten van harte aanbevelen, maar ik vind die van E.l.f. net iets beter. Als je toch een bestelling plaatst bij E.l.f. bestel dan gerust eens een Smudge Potje! Voor die € 2,50 krijg je een prima product.

De E.l.f. Smudge Pots zijn verkrijgbaar op de E.l.f. website ( http://eyeslipsface.nl ) en de Maybelline Color Tattoos zijn in de drogisterij verkrijgbaar, maar ook bij Bol. In Duitsland bij de DM en Rossmann zijn de Maybelline Color Tattoos verkrijgbaar voor € 6,75.

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in Dupes, Review en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s