Lorac Pro Palette

011 026

Voor mijn verjaardag werd ik heel erg verrast, namelijk met het Lorac Pro Palette en het Chocolate Bar Palette van Too Faced, waar ik later nog een review van zal schrijven. Ik had het totaal niet verwacht…. dus ik was super blij. Ik had er al zó veel goeds over gelezen en gehoord, dat ik er voor 100% vanuit ging dat het tópkwaliteit zou zijn. Toen ik het palet ging proberen, viel het me in eerste instantie tegen, máááár ik heb ermee leren werken en nu vind ik het super. 

002 008

Het Lorac Pro Palette is super dun en zit in een zwart kartonnen doosje. Je krijgt er ook een Lorac Behind The Scenes Eye Primer bij, een klein zwart tubetje met 5,5 gram product, wat niet weinig is

018 021

Het palet zelf is super dun en zwart met grote zilveren letters. Het materiaal is volgens mij stevig karton dat zo rubber-achtig aanvoelt. Het ligt heel lekker in de hand, maar er komen wel snel vingervlekken op.

012 015

Het palet heeft een magnetische sluiting die goed stevig sluit en heeft een redelijk grote spiegel. Er zit een klein plasticje in met de letters Lorac erop om de oogschaduws te beschermen.

024 026 036

De bovenste rij van het palet bestaat uit 8 matte kleuren en de onderste rij uit 8 shimmery kleuren.

Laten we het palet eens van wat dichterbij bekijken!

Lorac Pro Palette: 

027 028

Linker helft palet                                                   Rechter helft palet.

Linker Helft Palet dichtbij:

029 030

Middenstuk dichtbij:

031 032

Rechter helft dichtbij:

034 035

Het pigment van de oogschaduws is perfect. Je hebt maar héél weinig nodig. Wel zijn de oogschaduws heel erg brokkelig en geven ze heel veel fallout. Dat had ik niet verwacht en daarom viel het palet me in de eerste instantie wat tegen. Wat ik toen ben gaan doen is de glanzende oogschaduws die ik op het bewegende ooglid draag aanbrengen met mijn vinger. Daarmee is de fallout al een heel stuk minder. De matte kleuren gebruik ik maar héél licht. Ik raak de oogschaduws heel even zacht aan met de kwast en dan gaat het goed. Dat is ook meer dan genoeg, omdat het pigment zo insane is!

Swatches Lorac Pro Palette bovenste rij, matte oogschaduws:

093 096

V.l.n.r.: White, Cream, Taupe, Lt Pink, Mauve, Sable, Espresso, Black.

De namen van de oogschaduws spreken voor zich, dus ik hoef niet bij elke kleur een beschijving te geven. Wat ik wel wil opmerken is dat de eerste kleur, genaamd White heel fijne minuscule glittertjes bevat. Ik was erg verbaasd toen ik dit opmerkte, want je kunt het wel zien op je wenkbrauwbot. Ook de kleur Light Pink bevat een héél klein beetje bijna niet zichtbare glittertjes. De rest is allemaal super mat. Taupe (3e kleur) is een warme bruine kleur, Sable is ook redelijk warm ( 6e kleur) en Espresso (7e kleur) is een koele donker bruine kleur. Alle kleuren zijn super gepigmenteerd en boterzacht. Helaas zijn ze dus wel wat poederig. Er is ook een hele mooie look te maken met alleen de matte kleuren.

Swatches Lorac Pro onderste rij, glanzende oogschaduws:

097 102 103 106

V.l.n.r.: Nude, Champagne, Gold, Lt. Bronze, Pewter, Garnet, Deep Purple, Slate.

De kleur Champagne (2e van links) bevat helaas grove glitters, die voor heel veel fallout zorgen. Ik vind dat heel jammer, want ik vind dit de mooiste kleur voor op het bewegende ooglid. In het Urban Decay Naked Palette is dit helaas ook zo bij de kleur die hier heel veel op lijkt. Verder bevatten Pewter, Garnet, Deep Purple en Slate hele kleine glittertjes die bijna niet zichtbaar zijn (de laatste 4 kleuren). Deep purple ( een na laatste kleur) ziet er op het oog nagenoeg zwart uit. Helaas is er weinig paars aan te zien. De kleur Slate (laatste kleur) is een staalgrijze kleur, met een blauwe ondertoon. Deze volledige onderste laag is glanzend, super gepigmenteerd en boterzacht. Sommige kleuren zijn ietsje poederig.

Lorac Behind the Scenes eyelid primer:

021 108 109

De eyelid primer zit in een tubetje en lijkt nog het meest op een lichtgekleurde dunne crème. Hij is niet echt plakkerig en werkt goed. Het is in mijn ogen niet een geweldig product, want mijn favoriete E.l.f. eyelid primer van €1,- vind ik fijner. Omdat de oogschaduws zich zo goed hechten aan de primer, is blenden soms moeilijk en kan het een beetje vlekkerig worden. Een licht kleur als basis kleur gebruiken is daarom aan te raden. Wat ik wel jammer vind is dat de primer snel opdroogt en dik wordt, waardoor het “tuutje” van het tubetje snel verstopt zit met hard geworden product.

Het palet bevat 8.8 gram product voor 16 oogschaduws, wat ik eerlijk gezegd niet heel erg veel vind. Op zich vind ik dat niet super erg, omdat ik graag verschillende producten gebruik en er toch niet super snel doorheen ga, maar even ter vergelijking:

Het Urban Decay Naked Palette bevat : 15,6 gram (12 oogschaduws).

Het Too Faced Chocolate Bar Palette bevat : 13,3 gram (14 oogschaduws).

Het W7 In The Buff Palette bevat: 15,6 gram (12 oogschaduws).

Het Lorac Pro Palette is verkrijgbaar bij Amazon.com. De prijs zal ongeveer rond de € 50,- liggen, wat het palet wel waard is. Het is een palet waarmee je even moet leren werken, maar dan heb je ook een pareltje!

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Lorac Pro Palette

  1. suadtjee zegt:

    Zo mooie oogschaduw ❤

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s