Catrice Absolute Rose, Absolute Matt en Absolute Nude Eyeshadow Palettes.

011

Recentelijk hebben Catrice en Essence weer heel wat nieuwe producten toegevoegd aan hun assortiment. Één van die producten is het Absolute Rose eyeshadow palette : 010 Frankie Rose to Hollywood. Het Absolute Nude 010 All Nude palette had ik al langer in mijn bezit en hier ben ik heel blij mee. Over het Absolute Rose en het al eerder uitgebrachte Absolue Matt Eyes Wide Matt Palette hoorde ik tegenstrijdige verhalen, misschien wel eerder negatief dan positief. Toen Kruidvat laatst een aanbieding had ( tweede voor de halve prijs), heb ik besloten om de gok toch te wagen en deze andere twee budget paletjes ook te proberen. Ik laat je in deze review een vergelijking zien van ze alle drie.

Catrice Absolute Nude, Absolute Matt en Absolute Rose Eyeshadow Palettes:

010 013 018 (2) 044

Op deze foto’s zie je alle drie de paletjes bij elkaar. Op de foto links onder zie je het Absolute Matt Palette onderaan. Zoals je ziet liggen de kleuren erg dicht bij elkaar, zeker als je het dekseltje openmaakt en je niet laat afleiden door de kleur van de letters bovenop het deksel.

Vergelijking Catrice Absolute Rose en Absolute Nude Eyeshadow Palette:

014 015

Op de linkerfoto ligt het Absolute Nude Palette bovenaan en op de rechterfoto ligt het Absolute Nude Palette links. Zoals je ziet liggen de kleuren echt ontzettend dicht bij elkaar.

Vergelijking Catrice Absolute Matt en Absolute Rose Palette:

019

Ook deze kleuren liggen erg dicht bij elkaar, wat ik op zich geen probleem vind, omdat het matte paletje hierdoor heel goed te gebruiken is als extra aanvulling op het Rose paletje.

Laten we nu alle drie de paletjes eens afzonderlijk bekijken!

Catrice Absolute Rose Palette 010 Frankie Rose To Hollywood:

020 023 027 028 030 033

Het Catrice Absolute Rose Palette bestaat uit 6 kleuren, waarvan 1 matte (de een na laatste kleur) en 1 nagenoeg matte kleur (de eerste, meest linkse kleur). De tweede, derde, vierde en laatste kleur bevatten veel glitter. Deze kleuren geven véél glitter fallout. De eerste kleur is een nagenoeg matte crème kleur, met een roze ondertoon. De tweede kleur is warm roze kleur met een lichte glans, de derde kleur is grijzig-mauve met een hint van roze die veel glitter bevat. De vierde kleur is nagenoeg dezelfde kleur, al bevat deze iets minder roze, waardoor dit eerder een glitterige taupe-kleur is. De vijfde kleur is een matte mauve kleur en de meest rechtse kleur is een pruimkleur, met roze-gouden glitters.

Swatches Catrice Absolute Rose 010 Frankie Rose To Hollywood Eyeshadow Palette:

059 060 061 062

Het pigment van deze oogschaduws is niet heel goed. Ook zijn de matte kleuren en de meest rechtse kleur erg kalkachtig. Helaas geven de shimmery middelste kleuren erg veel glitter fallout. Dit is wel te verminderen, door deze kleuren met de vingers aan te brengen. Als je het dekseltje met mooie rosé-gouden letters even buiten beschouwing laat, valt op dat het helemaal niet zo roze is. De kleuren zijn best wel grijzig en zo komen ze ook over op de ogen. De één na laatste mauve kleur is het best gepigmenteerd. De verpakking van het paletje is stevig en het kwastje aan een kant van de applicator is nog best oké voor in de arcadeboog.  Vooral de derde en vierde kleur zijn bijna hetzelfde. De kleuren blenden op het oog in elkaar over als één kleur. Veel onderscheid is dan niet meer te zien.

Catrice Absolute Rose Palette na gebruik: 

008 009

Zoals je ziet zijn de oogschaduws helaas héél erg kruimelig. Als je een kwast gebruikt valt dit ook allemaal naar beneden op je gezicht en dat vind ik persoonlijk heel storend.  Het Matte oogschaduwpaletje heeft dit ook, maar iets minder en het Nude paletje heeft dit nog het minst.

Catrice Absolute Matt 010 Eyes Wide Matt Eyeshadow Palette:

036 038 041 042

Het Catrice Absolute Matt Eyeshadow Palette bevat 6 matte kleuren, in de kleuren : crème wit, licht beige, twee lichtbruine kleuren die bijna identiek zijn (de een net iets warmer dan de ander), een warme bruine chocolade kleur en een diep donker bruin-grijzige kleur. Er zit geen zwarte kleur in dit palet.

Swatches Catrice Absolute Matt Eyeshadow Palette:

063 064 065 067

Ook het pigment van deze oogschaduws is niet heel goed. Ze zijn erg kalkachtig en ik heb dan ook vaak over elkaar heen moeten swatchen om dit resultaat te krijgen. Op het oog zijn de lichtste kleuren nauwelijks te zien en de donkere kleuren zijn wat vlekkerig. Wel zijn de lichste kleuren prettig als highlighter op het wenkbrauwbot. Ook deze kleuren kruimelen iets (minder dan het Rose Paletje), maar geven wel wat fallout op het gezicht. De kleuren zijn redelijk te gebruiken in combinatie met een ander paletje, maar verwacht niet een heel duidelijke look van dit palet op zichzelf. Daarvoor is het pigment te zwak.

Catrice Absolute Nude 010 All Nude Eyeshadow Palette:

047 048 050 052 053

Dit Nude paletje van Catrice, dat ik al een tijd lang in mijn bezit had, bevalt me nog het beste van ze alle drie. Het palet bevat louter glanzende kleuren. Vooral de drie lichtste kleuren zijn goed gepigmenteerd.  De meest linkse kleur is een warme licht glanzende crème kleur met een gouden gloed. De tweede kleur is een zachte champagne roze kleur, die heel mooi gepigmenteerd is en mijn favoriet is in dit palet. De kleur ernaast is iets meer bruin/ taupe. De vierde kleur is een warme shimmery bruine kleur, met een gouden ondertoon en de laatste twee kleuren zijn glanzend bruin en zijn wederom nagenoeg hetzelfde. De meest rechtse kleur is iets donkerder en koeler van kleur. Alle 6 de kleuren bevatten glitter. Jammer dat er geen matte kleur in dit paletje te vinden is!

Swatches Catrice Absolute Nude Eyeshadow Palette:

054 056 057 058

Deze zes glanzende kleuren zijn minder poederig en geven nauwelijks fallout vergeleken met de andere twee paletjes. Helaas is de meest rechste kleur slecht gepigmenteerd en kalkachtig. Het pigment is sowieso niet heel spectaculair, maar er is best een mooie look mee te maken, hoewel de kleuren niet heel ver uit elkaar liggen en er dus weinig contrast te zien is op het oog. Als je van super naturel houdt, is dit paletje wellicht iets voor jou. Deze oogschaduws zijn een stuk zachter en crèmiger dan die uit het Absolute Rose en Absolute Matt paletjes. De paletjes bevatten iedere 6 gram, wat neerkomt op 1 gram per oogschaduw.

Conclusie: 

Ik vind ze tegenvallen, vooral het Absolute Rose en Absolute Matt palette. Ik zou alleen het Nude paletje aanraden voor mensen die van heel naturel houden. In dit paletje zit ook een rozige kleur (tweede van links) dus daarvoor hoef je niet het Rose paletje te kopen. De kleuren van het Nude en Rose Palette liggen zó dicht bij elkaar, dat je ze sowieso niet allebei nodig hebt. Zoek je een echt Rose palet, dan zou ik eens kijken naar het W7 In the Nude Palette (review komt nog), H&M Smokey Pink (waarvan ik al een review online heb gezet), het Essence All About Nude Palette (review komt nog), het Wet ’n Wild Petal Pusher Palette of het L ‘oréal Smokey Eau de Rose Quad (review komt nog).

De Catrice Absolute Eyeshadow Palettes zijn verkrijgbaar bij Kruidvat, in de winkel en online, voor € 4,99.

Q : Welk rosé palette dat ik hierboven noemde, willen jullie als eerste in een review zien? Laat het me gerust weten!

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Catrice Absolute Rose, Absolute Matt en Absolute Nude Eyeshadow Palettes.

  1. Jammer he dat ze zo tegenvallen.. Ik heb ze niet gekocht naar aanleiding van diverse reviews (o.a. die van jou). Blij dat ik dat niet heb gedaan!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s