EOS Lip Balm Sphere Sweet Mint

075

Deze schattige EOS (Evolution Of Smooth) bolletjes had ik al vaker in Nederland gezien van andere merken (Balmi), maar de originele versie van EOS had ik nog nooit gevonden. Ze zijn nog steeds maar beperkt te krijgen, maar ik weet waar!

EOS Lip Balm Sphere Sweet Mint: 

074

Dit schattige mintgroene eivormige balletje van EOS is in de smaak/ geur Sweet Mint. En dat kun je dan ook verwachten als je voor de eerste keer het beschermplasticje eraf haalt. De geur (en ook de smaak) van deze kleurloze lipbalm is héél intens. Mijn hele lade rook naar deze lipbalm. Hij smaakt ook zoetig en heel sterk naar pepermunt. Hier moet je van houden. Ik houd persoonlijk erg van pepermunt, dus ik vind het heerlijk. Hij ruikt zo sterk, dat je mond een frisse pepermuntgeur afgeeft, wat ideaal is voor een knoflookjunkie als ik!

094

Ik heb hem gekocht bij Boqz in Eindhoven, maar als ik het goed begrijp is dit winkeltje dicht. Gelukkig is hij online verkrijgbaar via Alice & Jo.  www.alicejo.com .

095 096

De verpakking voelt een beetje rubber-achtig aan en sluit stevig. Prima voor in je tas dus. Aan de zijkant heeft het bolletje een kleine inkeping voor je duim, zodat je hem makkelijk open en dicht kan draaien. Hij sluit met een klik, dus ik zie hem niet snel losgaan. Ik vind de lettertjes van EOS bovenop een leuk detail.

097

De lipbalm zelf is ook bolvormig en transparant. Ik vind hem heel prettig voor onder een lipstick, of lipliner. Ook onder een matte lipstick kan deze lipbalm prima, omdat hij nagenoeg mat is. In het begin zijn de lippen iets glanzend, maar de lippenbalsem trekt volledig in na een tijdje. Echt super-hydraterend is hij niet. Daarvoor gebruik ik mij Pure & Nature lippenbalsem van Kruidvat, maar als basis of primer voor je lipstick is dit kleine bolletje ideaal. De lippen prikkelen wel een beetje en voelen even koud aan na het aanbrengen, maar dat vind ik niet erg. Dat vind ik wel lekker fris. Hij voelt iets droog aan met het aanbrengen, een beetje “grof” en niet super zacht en crèmig. Ook voelt hij in het begin een beetje plakkerig.

De EOS lipbalms zijn verkrijgbaar in vele kleuren en smaken. Sommige hebben SPF, deze niet. Ze zijn 100% natuurlijk, waarvan 95% biologische ingrediënten.

De lipbalms bevatten vitamine E, Shea Butter en Jojoba-olie. Ze bevatten geen minerale olie (petrolatum), geen ftalaten en geen parabenen. Ook bevatten ze geen gluten, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met glutenallergie. De verpakking is recyclebaar en bevat 7 gram.

EOS belooft langdurig gehydrateerde lippen, maar echt heel hydraterend vind ik hem persoonlijk niet. Hij maakt de lippen wel wat soepeler en droogt in elk geval niet uit.

Ik vind hem leuk en ik gebruik hem vaak! EOS lipbalms (en andere EOS producten) zijn verkrijgbaar in de webshop http://www.Alicejo.com  Deze lipbalm kost € 5,25.

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

EN: I really like this EOS lipbalm, although it is not as hydrating as EOS claims it to be. I use it as a primer before my lipstick. It’s even suitable for underneath a matte lipstick, because it dries to an almost matte finish. The scent is very potent and so is the taste. If you don’t like the feel and taste of  mint : don’t buy this one! It makes the lips feel cold and tingly. This one does not have SPF. All the ingredients are natural, 95 % of which are biological. This lipbalm has vitamine E, shea butter and jojoba oil in it and it does not contain paraben,mineral oil and ftalates, Also : no gluten! For those of you that are gluten intolerant, this one you can use wihout any problems. The balm is clear and feels a tad bit dry/sticky when applying.

Thank you for visiting and lots of love!

Dit bericht werd geplaatst in Review en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op EOS Lip Balm Sphere Sweet Mint

  1. Bregje zegt:

    Ik heb ze besteld bij http://www.dermarolling.nl ook goedkoper!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s