2 x Essence Lipgloss: Essence XXXL Shine 33 Fabulous Fuchsia en Essence Effect Lipgloss 08 Oh La La!

028

De lipglossjes van Essence en Catrice zijn mijn favorieten. Ze plakken niet, ruiken lekker, zijn van goede kwaliteit en …… super buget! Right up my alley! Vandaag laat ik jullie 2 van mijn favoriete Essence lipglossjes zien! Ben je benieuwd?

029

De bovenste lipgloss op de foto is een van de XXXL Shine lipglossjes. Deze zijn al lang mijn favoriet. De kleur is nummer 33 Fabulous Fuchsia. Deze is redelijk nieuw in het assortiment, namelijk sinds afgelopen hersft. Er is ooit nog een XXXL Shine lipgloss geweest die ook nummer 33 had en ook Fabulous Fuchsia heette, hoewel deze veel meer oranje-achtig was. Ik vind het wel verwarrend als bedrijven nummers en namen opnieuw gebruiken voor andere kleuren. De onderste lipgloss is een Effect Lipgloss in de kleur 08 Oh La La! Ook deze Effect lipglossjes zijn nog niet heel lang geleden aan het assortiment toegevoegd.

Essence XXXL Shine Lipgloss 33 Fabulous Fuchsia:

031

Fabulous Fuchsia is in mijn ogen niet echt een fuchsia kleur, maar ik zou het eerder een framboos kleur noemen Ik vind de lipgloss prachtig. Hij is super dekkend en gepigmenteerd, super zacht, niet plakkerig, droogt niet uit en ruikt ook nog eens ontzettend lekker zoet, maar niet te sterk. De lipgloss heeft een super mooie glans, maar geen glitters of parelmoer.  Het enige nadeel dat ik heb ervaren, is dat de lipgloss een beetje buiten de liplijn bloedt. Ik draag hem daarom met een transparante lipliner ( Essence heeft er een, maar ook van Etos huismerk is een goede transparante lipliner verkrijgbaar). De lipgloss blijft nog redelijk lang zitten voor een gloss en laat iets van een “stain” achter op de lippen. De verpakking is lang en smal en niet van heel goede kwaliteit. Ik heb er ooit eens een laten vallen, die direct in stukken uit elkaar viel, ondanks dat de verpakking maar gewoon van plastic is.

Applicator Essence XXXL Shine Lipgloss 33 Fabulous Fuchsia:

033 034

De applicator is een plat, langwerpig sponsje met een inkeping die aanbrengen erg gemakkelijk maakt. Ook is de applicator buigbaar en flexibel, wat ik niet per sé een plus vind. Een stevige applicator vind ik persoonlijk prettiger, omdat je daarmee secuurder kan aanbrengen. Deze lipgloss doet me erg denken aan de L ‘oréal Color Riche L’extraordinaire liquid lipsticks, maar dan beter!

Essence Effect Lipgloss 08 Oh La La!:

032

Deze lipgloss zou ik dan wél weer fuchsia-roze noemen! Het is een koele roze lipgloss met een blauwe ondertoon, met heel kleine mini blauwe shimmertjes erin, die niet te voelen zijn op de lippen. Ook zijn ze niet heel goed zichtbaar als glitters , wat ik fijn vind, maar ze geven een mooie blauw-paarse gloed aan de lipgloss. Hij plakt niet, loopt niet uit, ruikt ook zoetig (een beetje naar vanille) en is transparanter dan de XXXL Shine lipgloss hierboven. Ondanks dat het zo’n felle glitterige kleur is, is deze kleur heel draagbaar en mooi naturel op de lippen. De verpakking is klein en plat en weegt niks. Hij kan makkelijk in je tas, ook omdat de dop stevig vastklikt. Ook deze lipgloss blijft redelijk lang zitten voor een gloss. De verpakking is plat en wordt iets boller naar het midden. Dat doet me wel een beetje denken aan de Hourglass-verpakkingen.

Applicator Essence Effect Lipgloss 08 Oh La La!: 

035 037 038

Deze applicator is ook een sponsje, maar is iets smaller dan de applicator van de XXL Shine lipgloss. Hij is niet flexibel, maar stevig, wat ik prettiger vind werken.

Swatches Essence XXXL Shine Lipgloss 33 Fabulous Fuchsia en Essence Effect Lipgloss 08 Oh La La! :

042 044

Beide lipglossjes zijn zoals je ziet prima gepigmenteerd! Zoals met elke lipgloss geven ze wel af op je kopje of glas. Ze hebben beide niet echt een smaak.

028 029

Als je de twee verpakkingen zo naast elkaar ziet, lijkt er veel meer in de XXXL Shine verpakking te zitten, maar dat is nét andersom. De XXXL Shine lipgloss bevat namelijk 5 ml en de Effect Lipgloss 6 ml.

Beide producten zijn wat mij betreft een aanrader! De XXXL Shine Lipgloss is voor € 1,89 en de Effect Lipgloss is voor € 2,59 verkrijgbaar bij Kruidvat (ook online).

Q: Welke Essence Lipgloss is jouw favoriet?

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

EN: Both of these Essence lipglosses are amazing. The pigmentation is great. The lasting power is pretty good for a gloss. They both have a nice scent. The XXXL Shine Lipgloss has a sweet fruity scent and the Effect Lipgloss has a light vanilla scent. Both of them are not sticky! The XXXL Shine lipgloss does bleed outside the lipline a bit, so beware of that. (I use a transparant lipliner witht it). The XXXL Shine lipgloss contains 5 ml and the Effect Lipgloss contains 6 ml. The cap of the Effect Lipgloss clicks when you close it, so it won’t come of when you don’t want it to. I know from experience that it’s best not to drop the XXXL Shine lipglosses, cause they will break! (LOL). Both of them have a doe foot applicator, but the XXXL Shine one is bendy and flexibel, which I do not prefer. But nonetheless I would definitely recommend both of these. Even though the Effect Lipgloss (with the glitters) might look scary, it’s not, it’s still very wearable. I can’t feel the glitters when wearing it. As does every lipgloss: they will transfer onto your cup or glass. Both of them don’t really have a taste. As you can tell from the swatches the Effect Lipgloss has a duo chrome finish (fuchsia with blue) and is a little bit more tranparant. The XXXL Shine lipgloss has a cream finish.

Q: Let me know what you think of these!

Thank you so much for reading. Lots of love!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s