Nieuw : Kruidvat PCE huidherstellende crème

003

Vorige week kwam ik tijdens het snuffelen bij Kruidvat deze crème van het Kruidvat huismerk tegen. Toen ik de letters PCE zag, moest ik meteen denken aan de Biodermal P-CL-E crème. Zou dit een zogeheten dupe of knockoff zijn? 

008 (2) 009 (2)

De P-CL-E crème van biodermal gebruik ik al af en aan sinds mijn tienertijd. Hier boven zien jullie de Kruidvat PCE crème naast de Biodermal P-LC-E crème. De tube van Kruidvat bevat 50 ml en het tubetje van Biodermal bevat 15 ml.

002 005 006 007 008 009

De Kruidvat PCE crème zou volgens de verpakking een herstellende en kalmerende werking hebben op de onrustige, vlekkerige en geïrriteerde huid. De overige informatie op de verpakking : “Het PCE- extract zorgt voor extra ondersteuning van de huid. De crème is verrijkt met glucoproteïnen om de lichaamseigen processen in de huid te stimuleren en revitaliseren. Cerationia-extract helpt de huid om zichzelf te beschermen. Vitamine E beperkt de schadelijke effecten van vrije radicalen.”

De crème kan dagelijks gebruikt worden als dag-of nachtcrème, maar ook als tijdelijke ondersteuning.

Ingrediënten Kruidvat PCE-crème:

005 (2) 011

Ingrediënten Biodermal P-CL-E-crème: 

003 (2)

Als we de beide ingrediëntenlijsten vergelijken, zien we veel overeenkomsten, al staan ze niet in dezelfde volgorde. Wat opvalt is dat beide Phenoxyethanol (alcohol) bevatten. Beide producten bevatten parfum, al staat het bij de Kruidvat crème hoger op de lijst. Er zal naar verhouding dus meer parfum in zitten. Ik vind het jammer en ook vreemd dat juist producten die voor de gevoelige huid zouden moeten zijn parfum bevatten. De Biodermal P-CL-E crème bevat daarnaast nog een hoop parabenen. De Kruidvat PCE-crème niet.

Tubes links Biodermal P-CL-E crème en rechts Kruidvat PCE crème:

011 (2) 012 (2)

Het “tuutje” van de Biodermal crème is hygiënischer dan de wat grotere opening van de Kruidvat crème. Er kan op die manier minder zuurstof bij het product, waardoor de ingrediënten langer goed blijven. Verder zijn beide tubes van wit plastic, als is de Kruidvat tube wat slapper. Beide verpakkingen laten zich goed sluiten. De Biodermal crème is volgens de verpakking 24 mnd goed en de Kruidvat crème 12 mnd (wat wellicht met het gebrek aan de conserveringsstoffen parabenen te maken heeft).

014

De Kruidvat crème heeft best wel een sterke parfum geur. De P-CL-E Crème van Biodermal niet echt, hoewel er wel een beetje parfum in zit.

010

Links: Biodermal P-CL-E crème en Rechts: Kruidvat PCE crème.

Beide crèmes zijn wit en drogen helemaal doorzichtig op. De Biodermal P-CL-E crème vind ik ik iets dikker aanvoelen. De Kruidvat PCE crème voelt wat wateriger en lijkt iets beter in te trekken. Ik weet uit ervaring dat de Biodermal P-CL-E crème een branderig gevoel geeft aan de ogen, als ik hem te dicht bij mijn ogen smeer. Ook laat hij iets van een glimmend laagje achter op de huid.

Ik heb de Kruidvat PCE crème nog niet geprobeerd, maar ik ben er erg benieuwd naar. Ik wilde het jullie in elk geval laten weten dat deze crème beschikbaar is. Ik vind de ingrediënten beter en het gevoel op de huid ook. Het enige wat ik jammer vind, is dat er best een sterkte parfumgeur aanzit. Deze geur is vrij zoet. De geur is niet onprettig, maar ik hoop niet dat gevoelige huidjes (zoals de mijne) hiervan op hol slaan. Anders schiet deze crème zijn doel voorbij, niet waar?!

Het prijsverschil mag er in elk geval zéker zijn en dat is al reden genoeg om deze Kruidvat crème eens een kans te geven. De Biodermal P-CL-E crème 15 ml kost € 11, 15.  De grote pot van 50 ml kost 23, 25. De Kruidvat PCE crème kost € 3, 99 voor 50 ml! You do the math!

Edit: Ik heb de crème inmiddels geprobeerd en de geur is echt héél erg sterk. Ook is de crème vrij vettig op de huid. Op mijn gezicht kon ik hem niet verdragen. Jammer van de geur. Dat snap ik echt niet bij een crème voor de probleemhuid. Als je een erg gevoelige huid hebt of acné dan is deze crème wellicht niks voor jou.

Van deze nieuwe lijn van Kruidvat crèmes is ook een littekencrème en een crème voor pigmentvlekken verkrijgbaar.

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Vorige

Dit bericht werd geplaatst in budget-tip, Dupes en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Nieuw : Kruidvat PCE huidherstellende crème

  1. sylvia van kasteel zegt:

    ik vind het een heerlijke creme, mijn huid reageert er goed op.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s