Sleek Rose Gold Blush en Bourjois Golden Rose (Rose d’Or) Blush

021 (2)

Deze twee prachtige blushes hebben nagenoeg dezelfde naam. Beide blushes zijn roze met een gouden gloed. Het leek me leuk om deze twee blushes eens naast elkaar te houden, om te kijken of ze ook nagenoeg hetzelfde zijn in het gebruik.

019 (2)

Sleek Rose Gold is misschien wel een van de populairste blushes ooit, omdat het een bijna exacte dupe van de immens populaire Nars Orgasm blush zou zijn, maar dan wel voor en veel zachter prijsje! Over Sleek blushes heb ik niks dan goede verhalen gehoord, dus de keuze was snel gemaakt toen ik deze blush ooit eens in de aanbieding tegenkwam op een website. Ik had hem altijd al eens willen proberen. Met de Bourjois blushes ben ik al langer bekend. Ik heb er dan ook menigeen versleten (vooral op de middelbare school). Deze kleur Golden Rose deed me denken aan de blush die mijn moeder vroeger had. De producten van Bourjois bestaan al sinds 1863 en hun leuke ronde doosjes zijn nauwelijks veranderd vergeleken met toen. Toen ik klein was, gebruikte mijn moeder deze blush dus al. Ik vond toen de parfum geur al heerlijk en die geur is niet veranderd! Daarom doet deze blush mij altijd aan mijn moeder en aan mijn jeugd denken. Dat was de reden dat ik hem kocht.

Sleek Rose Gold Blush en Bourjois Golden Rose (Rose d’Or) Blush

018 019

De Blush van Sleek zit in een, zoals de naam al aangeeft, strakke platte zwarte verpakking met een grote spiegel. Het doosje is klein, compact en glad, waardoor er niet snel vingervlekken op komen. Als je toch knoeit, is deze verpakking heel makkelijk schoon te maken. Het kleine rechthoekige doosje sluit heel goed en stevig met een klik.

De Bourjois Golden Rose Blush zit in een ontzettend leuk vormgegeven rond doosje met een klein rond spiegeltje en een heel snoezig half rond kwastje (zie foto beneden). Het doosje sluit met een stevige magneet. Vroeger was dit ook een kliksysteem, dus dat was voor mij even wennen, maar toch sluit dit even goed.

020 021

Het doosje van Sleek bevat maar liefst 8 gram product , wat echt wel veel is. Het ronde doosje van Bourjois bevat maar 2,5 gram, wat dan weer vrij weinig is. Beide blushes zijn vrij van parabenen. Het doosje van Sleek is af en toe lastig open te maken. Je kunt er je nagel op afbreken of je nagellak mee verpesten.

022 (2) 018

Als je de twee blushes naast elkaar bekijkt, valt het onderscheid misschien niet heel erg op, maar de Sleek blush is wat warmer van kleur dan de Bourjous blush, die wat koelere ondertonen bevat. Verder liggen de kleuren heel dicht bij elkaar.

Sleek Rose Gold Blush:

022 023

Rose Gold van Sleek is een zeer goed gepigmenteerde felroze blush, met een warme perzik ondertoon en met een intense gouden glans. Als je niet houdt van veel glans, is deze blush wellicht niks voor jou, want ook als je heel weinig ervan aanbrengt is de gloed intens! De blush brengt in mijn ogen, helaas, meer goud aan dan roze, ondanks dat hij crazy gepigmenteerd is. Als je de roze kleur wat op wilt bouwen, is je gezicht net een disco bal. De blush voelt licht crèmig.

Bourjois Golden Rose (Rose d’or) Blush:

023 (2) 025 026

Golden Rose van Bourjois heeft een minder intense gouden glans dan de Sleek blush, maar toch is deze ook sterkt aanwezig. Deze blush geeft meer roze kleur af dan de Sleek blush. De kleur is koel roze met een mooie gouden gloed. En dan de geur….. die is echt geweldig, maar wel sterk aanwezig. Hij ruikt naar parfum, maar naar een heel zacht parfum, bijna zoals babypoeder. Als je niet houdt van sterk geparfumeerde producten, zou ik uit de buurt blijven van deze blush, want je ruikt hem goed. Ik vind dat juist fijn (normaal geproken niet zo), omdat ik er goede herinneringen aan heb. In de verpakking van deze blush zit een klein rond kwastje dat ik , ondanks dat het niet zacht is, toch zou aanraden. Dit is wat mij betreft de beste manier om de blush aan te brengen. Omdat het rondje zo klein is, is het lastig om met een andere kwast genoeg product op te pakken en als je te hard gaat wrijven erin, gebruik je deze blush denk ik te snel op. De blush voelt redelijk hard, maar hij laat werkelijk een heel zacht laagje product los. Het is een droog en geen crèmig product.

Swatch Sleek Rose Gold Blush: 

024

Zoals je kan zien, is de blush niet subtiel. De perzik-roze kleur is intens en de gouden gloed ook. Het is een mooie, maar wel zeker opvallende blush. Als je deze blush draagt, zal het zeker opvallen dat je een blush draagt. De kleur daarentegen is prachtig, vooral voor de zonnige maanden! Een sterke glans accentueert helaas wel oneffenheden, zoals rimpeltjes, puistjes , poriën of littekentjes.

Sleek Rose Gold Blush (L) en Bourjois Golden Rose (Rose d’Or) blush (R) Swatches :

028 029

De Sleek blush (links) is veel warmer, is feller gepigmenteerd en bevat een sterkere gouden gloed, maar geen glitters. De Bourjous blush (rechts) is een stuk koeler en subtieler gepigmenteerd en bevat een subtielere gouden glans, met een klein glittertje, dat niet stoort. Ondanks dat is bij deze blush het roze pigment makkelijker te zien op de wang. Het is ook een opvallende blush, maar nét iets subtieler dan Sleek Rose Gold.  Hij is net wat transparanter.

Sleek Rose Gold is voor € 5,45 verkrijgbaar bij de webshop : http://www.themakeupspot.nl of voor € 5,99 verkrijgbaar bij http://www.makeupmusthaves.nl .

Bourjois Golden Rose is voor € 9,89 verkijgbaar bij Ici Paris XL en voor ongeveer die prijs, wellicht iets hoger, bij de Etos.

Hoewel de Bourjois blush dubbel zo duur is en minder dan een derde van de hoeveelheid van de Sleek blush, zou ik persoonlijk toch sneller voor de Bourjois blush gaan. Deze is wat subtieler en laat de roze kleur beter uitkomen. Ook de geur vind ik prettig en het leuke ronde “vintage” doosje ook. Afgezien daarvan zijn beide blushes hartstikke mooi en een aanrader, al is Sleek Rose Gold voor mij soms wat te heftig. De Sleek blush blijft wat langer zitten en bovendien zou dit een ideale dupe voor Nars Orgasm moeten zijn. Het spiegeltje in de Bourjois blush is wat mij betreft te klein voor het gebruik.

Q: Wat vinden jullie van deze vergelijkende reviews? Laat het me gerust weten!

Bedankt voor het lezen en veel liefs.

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s