NYC Natural Matte Foundation en NYC BB Radiance Powder.

014

Ik test heel graag nieuwe producten uit, maar ik let ook graag op de kleintjes! Vandaar dat ik meestal wacht op een aanbieding. Kruidvat heeft heel regelmatig leuke aanbiedingen, zoals 2 producten van NYC voor €5. Ik was naar beide producten heel nieuwsgierig, dus ik nam ze mee. Vandaag wil ik jullie vertellen wat ik ervan vind. Benieuwd?

015 020

Ik had de NYC Natural Matte Foundation al vaker voorbij zien komen op blogs en las er eigenlijk alleen maar goede verhalen over. Mijn huid is erg gevoelig en reageert overal snel op, dus de meeste foundations zijn voor mij een NO NO. Dan gaat het vooral om foundations die veel siliconen bevatten of veel alcohol, parfum of olie. Het BB Powder sprak me in alle eerlijkheid in de eerste instantie vooral aan vanwege de snoezige verpakking. Ik zag later een review van mijn favoriete youtuber Emilynoel83 ( als je haar nog niet kent, zou ik je echt aanraden om haar kanalen eens te bekijken!) en zij was super enthousiast over dit poeder. Emily heeft veel verstand van make-up en daarom besloot ik de gok te wagen. Ik testte van beide producten de lichtste kleur, namelijk van de foundation 001 Ivory en het BB Powder in 001 Naturally Beige.

NYC Natural Matte Foundation 001 Ivory:

017 021 022 023

Deze foundation van NYC belooft de huid mat te houden en wel 12 uur lang. De formule bevat geen olie en parfum en zou heel licht moeten zijn qua textuur. Ook bevat deze foundation geen parabenen, maar wel alcohol en een klein beetje siliconen (dimethicone). Ook bevat de foundation veel matterende ingrediënten, die droge huidjes wel kunnen uitdrogen. De formule zou de poriën niet verstoppen.

Ik breng de foundation aan met een beautyblender dupe (Ebelin Make Up Ei), voor het beste resultaat. In de eerste instantie dacht ik : YIKES, dit is net verf en ik had overal de afdruk van mijn spons op mijn gezicht staan, maar na goed door deppen met de spons, werd het resultaat echt heel erg mooi. Schrik dus niet als de foundation er in de eerste instantie niet zo mooi uitziet, zich hecht aan droge velletjes of er maskerachtig uitziet. Dit trekt namelijk heel snel bij. Wel blijf je droge plekjes zien. Voor droge huidjes is deze foundation echt niet geschikt, voor de vette huid juist wel. Als je wat droge plekjes hebt en je wilt deze foundation toch proberen, dan zou ik eerst goed scrubben en een vochtinbrengende dagcrème gebruiken. Let wel op met het verdelen over het gezicht dat je niet te vaak over dezelfde plek gaat met je kwast of spons, want dan kun je dit product verplaatsen, waardoor er plekjes zonder foundation en ophopingen ontstaan.

De foundation is super mat, zonder een pannenkoek effect te geven, en blijft dit ook de hele dag. Hij accentueert droge plekjes wel. Ook gaat de foundation niet “breken” gedurende de dag. De dekking is heel goed, minstens medium.

Swatches NYC Natural Matte Foundation 001 Ivory: 

024 025 027 028 029

Ik heb geprobeerd met deze foto’s het proces van “oxideren” te laten zien. Ik heb telkens een foto genomen, met een paar seconden ertussen. Klik de foto;s gerust aan om ze groter te maken, dan zie je het beter. Op de eerste foto is de swatch echt ivoorkleurig, maar je ziet al dat de randjes bruiner beginnen te worden en meteen beginnen te oxideren. De foundation kleurt dus veel donkerder op de huid dan hij in de tube en in de eerste swatch lijkt én dan de naam doet vermoeden. Voor mij pakte dit precies goed uit, maar houd daar rekening mee als je geïnteresseerd zou zijn. Deze foundation is níet geschikt voor heel lichte ivoren of porseleinen huidjes. Als je een lichte tot medium huid hebt, is 001 Ivory geschikt. Ik zou dus bij deze foundation voor een tintje lichter gaan dan je normaal gewend bent.

De textuur is heel licht en luchtig en ziet eruit als gewone gezonde huid. Een fantastisch product dus! Hopelijk reageert mijn huid er uiteindelijk niet slecht op, maar daar ben ik wel een beetje bang voor. Het tubetje bevat 30 ml product.

Kort samengevat: 

– blijft mat

– geschikt voor vette en gecombineerde huid

-accentueert droge plekjes

-niet geschikt voor hele droge huid

-oxideert een tint donkerder

– door oxideren niet geschikt voor super lichte (ivoren/porseleinen) huidskleuren

-blijft de hele dag zitten

-geeft een medium dekking

-bij het aanbrengen, moet het product goed verdeeld worden om een gelijkmatige dekking te krijgen, maar ook weer niet teveel, want dan gaat het product verplaatsen en ophopen.

-super budget.

-accentueert geen poriën

NYC BB Radiance Powder 001 Naturally Beige:

018 032 034 037 038 039 040 041 042

Het BB Radiance Powder zit in een onwijs leuke verpakking, die van dichtbij wel wat goedkoop oogt en aanvoelt. Er zit een klein sponsje bij dat ik niet aan zou raden, omdat het poeder zo sterk gepigmenteerd is, dat je hiermee alleen maar donkere vlekken creëert. Er zit ook een half spiegeltje bij. Het doosje klikt wel heel goed dicht, dus hij kan makkelijk mee in je tas, zonder te sneuvelen. Er zijn 2 kleuren van dit poeder en dit is de lichtste, maar hoe dan ook is deze nog steeds heel donker. Hij voelt super zacht, bijna crèmig aan en heeft super veel pigment. Het compact doosje bevat 9,4 gram. Ik zou dit poeder heel voorzichtig aanbrengen met een fluffy kwast, met deppende bewegingen. De dekking is nog best aardig, die zou ik namelijk medium willen noemen, dus ook zonder een foundation of BB cream eronder is dit product goed te gebruiken.

De ingrediënten zijn niet heel best , namelijk 0.a talk, alcohol en parabenen. Het poeder zou poriën en fijne lijntjes laten verdwijnen, zou longlasting zijn en een lichte formule zijn die een velvet resultaat geeft. Hoewel het een mooi poeder is, zijn die claims niet waar. Het is geen lichte formule, maar geeft wel de huid een mooie natuurlijke glow (mits je niet teveel aanbrengt!). Het kan al snel “cakey” worden. De dekking is medium.

Swatches NYC BB Radiance Powder 001 Naturally Beige:

044 046 047

Zoals je ziet aan de swatches is dit een vrij donker poeder. Voor hele lichte huidjes is dit poeder dus echt niet geschikt en voor lichte tot medium huidjes wel, maar alleen heel licht aangebracht. Het resultaat is dan wel mooi en het poeder voelt hemels aan. Het poeder laat de huid er niet uitgedroogd uitzien.

Kort samengevat:

– goede dekking (medium)

-lichtste kleur is vrij donker

-voelt zijdezacht aan

-geeft de huid een gloed

-kan er door de goede dekking snel cakey uitzien, dus weinig gebruiken

-ingrediënten zijn niet super goed.

-niet geschikt voor hele lichte (ivoren/porseleinen) huidjes.

-super budget, dus prima kwaliteit-prijs verhouding.

Beide producten zijn heel erg mooi en fijn in het gebruik, als ze geschikt zijn voor jouw huidtype. Helaas zijn er maar weinig kleuren beschikbaar en zijn de lichste kleuren vrij donker. Dames met een heel lichte of donkere huid vallen dus weer buiten de boot. Jammer dat bedrijven daar zo weinig aan doen! Mocht het poeder te donker uitvallen op je huid, dan kun je het best als bronzer gebruiken.

Deze beide producten zijn verkrijgbaar bij Kruidvat in de winkel en online voor € 3,99 per stuk. Regelmatig heeft Kruidvat een aanbieding, zoals 2 voor €5. Dus als je nog meer wilt besparen op deze budget toppers dan kan dat ook!

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

EN: The NYC Natural Matte Foundation does what it claims. It stays matte for at least 12 hours. At first it might look al bit weird, like paint and it might adhere to dry patches, but this will get better during the day. I suggest applying this with a beauty blender for the best results. One thing I think you should know, is that the foundation oxidises quite a bit, so it’s not suitable for porcelain or ivory skintones (see photos for the oxidising proces).  The formula does not contain parabens, oil or fragrance and it claims to not clog pores. The tube contains one fluid ounce of product.  It’s a beautiful product, but it does contain some silicone. I hope it won’t break out sensitive skin, because it looks beautiful on the skin and gives a medium coverage. The foundation is absolutely not suitable for dry skin. I would recommend exfoliating first and using a great moisturiser.

The BB Powder has a beautiful soft and creamy texture, but is highly pigmented. I would recommend using a fluffy brush to lightly pad on the product and not use the sponge. The sponge picks up too much product en makes you skin look like you are a cheetah! The ingredients aren’t fantastic though: talc, silicone and alcohol. That may cause breakouts if you’re sensitive to that. The product looks beautiful on the skin though. It has a medium coverage. It almost looks glowy on the skin.

Even though both products are the lightest shades, these run a bit dark, so if you’re light to medium skin, this might work for you. Ik you have fair skin, this probably won’t.

Thank you for visiting and lots of love!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op NYC Natural Matte Foundation en NYC BB Radiance Powder.

  1. Esra zegt:

    Ik ben eigenlijk best wel benieuwd geworden naar de foundation! Misschien dat ik deze meeneem om uit te testen! X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s