L’oréal Smokey Eau de Rose Eyeshadow Quad.

014

L’oréal is om de een of andere reden een merk dat me nooit zo aanspreekt. Wellicht is het de prijs? Ik vind L’oréal namelijk erg prijzig voor een drogisterij merk. Ik kreeg een tijdje geleden dit doosje cadeau. De kleuren zijn “right up my alley” en ik ben erg verrast door de kwailiteit.

016 022

Ik vind het doosje en de oogschaduws heel mooi vormgegeven. Het doosje weegt nagenoeg niks en klikt goed dicht. De gouden rand is weerspiegelend. Het doosje bestaat uit 4 kleuren met een roze ondertoon, namelijk een lichte warme roze kleur, een perzikkleur, een rozige taupekleur en een paarse kleur met roze glitters. Alle kleuren zijn glanzend. Er zit geen matte kleur in de paletje.

L’oréal Smokey Eau de Rose Eyeshadow Quad:

017 018 020 021

Van dichtbij is goed te zien hoe mooi deze 4 kleuren zijn. Ze zijn super zacht en goed gepigmenteerd. De fallout is maar minimaal en ze zijn goed aan te brengen en te vervagen op het oog. De paarse kleur is erg gepigmenteerd, dus voorzichtigheid is geboden bij het aanbrengen ervan, als je deze in de arcadeboog wilt gebruiken. De onderste 3 kleuren bevatten alle drie iets van glitter, maar het zou een overspray kunnen zijn. De zichtbaarheid ervan wordt namelijk steeds iets minder, al blijft de paarse kleur glitter bevatten.

Swatches L’oréal Smokey Eau de Rose Eyeshadow Quad:

023 024 025 027

De oogschaduws zijn heel goed gepigmenteerd. (Beter dan het smokey eyes paletje van Gosh met soortgelijke tinten dat ik al eerder reviewde). Ze voelen zijdezacht aan, worden na gebruik iets poederig, maar alleen in het paletje zelf. Ze geven nauwelijks tot geen fallout. Ze voelen qua structuur net iets minder zacht aan dan Wet ’n Wild oogschaduw en komen qua pigment best wel bij Urban Decay in de buurt. Het is een fijn paletje, met mooie kleuren en het is prettig in het gebruik. Het enige nadeel vind ik dat je echt voor een roze smokey look moet willen gaan, want het is niet super naturel. De 2 middelste kleuren zijn erg rozig op de ogen, dus het is verstandig om een  zwarte of nude oogpotlood op de waterlijn te dragen om te voorkomen dat de oogschaduw eventuele roodheid van de ogen of oogleden accentueert.

De paarse kleur is net zo zacht als de lichtere kleuren. Als je een smokey eye wilt maken, is deze dus goed aan te brengen op het bewegende ooglid. De andere kleuren zijn zowel koel als warm en geven wat weinig contrast (afgezien van de paarse oogschaduw, die dan weer meteen vrij donker is), maar dit kan in het geval van een smokey eye juist wenselijk zijn, omdat het een zachte overgang geeft. Als je het paletje anders wilt dragen, dus met de donkerste kleur in de arcadeboog, is het toevoegen van bijvoorbeeld een matte lichtbruine kleur gewenst.

Kort samengevat:

-zeer goed pigment

-boterzacht

-fijn in het gebruik

-weinig fallout

-geen matte kleur in palet

-kleuren samen zijn niet heel naturel en geven weinig contrast, een andere kleur toevoegen kan gewenst zijn

-rozige kleuren kunnen roodheid van de ogen accentueren

-prijs is niet heel laag ( € 14,99 bij de drogisterijen en Bol.com)

Al met al vind ik het een erg leuk paletje.

Bedankt voor het lezen en veel liefs.

EN: This Smokey Eyes quad contains four buttery soft eyeshadows, that are highly pigmented. They blend well and have little fallout. The packaging is lightweight and closes really well. The bottom three shades contain glitter, but this might be an overspray, exept for the purple shade. The purple shade has pink glitters. The quad has both warm and cool shades and the two medium shades together don’t give a lot of contrast, but that gives a gradient effect when you’re creating a smokey eye. If you want to use this quad in another way, for example with the purple in the crease and the lighter shades on the lid, you might want to add a transition shade like a matte lightbrown. There are no mattes in this quad. The rosey tones can enhance the appearance of redness in the eye, so I recommend using a nude or a black eyeliner in the waterline. All in all this is a great product! Especially if you add some matte colors.

Thank you for visiting and lots of love!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op L’oréal Smokey Eau de Rose Eyeshadow Quad.

  1. Froukje zegt:

    Mooi palletje 🙂 Roze tinten vind ik altijd erg mooi 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s