Mijn Essence Longlasting Lipsticks collectie

CSC_0248

Tja, wat zal ik hiervan zeggen? Dat ik nog lipstick nodig heb?  Uh…. nee hahaha. Ja ik weet het, ik ben een lipstickhorder. Dit is maar een klein deel van mijn totale lipstick collectie, maar ik ben er zó gek op. Vooral als er een aanbieding is bij Kruidvat, dan kan ik het niet laten. Dit is mijn Essence longlasting lipstick collectie. Samen met de Max & More lipsticks van de Action en de NYC lipsticks zijn dit mijn favorieten. De kwaliteit is prima, er is veel keus en de prijs is super. Ik heb vandaag een overzicht van ze bijna allemaal, inclusief swatches! Lees je mee?

CSC_0220 CSC_0224

De Essence longlasting lipsticks hebben een mooie strakke zwarte verpakking, die stevig sluit met een leuk kleuraccent in de kleur van de lipstick. Zowel de dop als de lipstick zelf bevatten de letter E, wat ik beide leuke details vind.

CSC_0222 CSC_0236

Onderop de lipstickhuls zit een stickertje met de naam en het nummer en dit heeft de kleur van de lipstick, waardoor ze onderste boven goed zijn op te bergen. Helaas blijven ze niet goed uit zichzelf op de kop staan, omdat de dop door het letter E detail iets bol is. Als je ze in een lipstickhouder plaatst of met vele tegen elkaar aan, is het echter geen probleem.

CSC_0240 CSC_0248

Er zijn er in totaal 19, maar enkele zijn helaas uit het assortiment gehaald. Ik mis nummer 3 nog, een koele rode kleur, nummer 19 is zwart (not my thing baby!) en nummer 8, een fel roze kleur heb ik helaas nooit kunnen bemachtigen. Die is uit het assortiment gehaald.

CSC_0386 CSC_0398

Deze lijn heeft voor ieder wat wils. Er zijn rode kleuren (warm en koel) , zacht roze, naturel roze, fuchsia, paars, koraal, nude kleuren en ook een paar matte kleuren. Geen enkele van deze lipsticks bevat glitters.

CSC_0242 CSC_0244 CSC_0246

Laten we al deze beauty’s eens van dichterbij bekijken!

01 Coral Calling: 

CSC_0266 CSC_0268

02 All you need is red:

CSC_0270 CSC_0272

04 On the catwalk!:

CSC_0274 CSC_0276

Swatches 01 Coral Calling, 02 All you need is red en 04 On the catwalk!:

CSC_0278 CSC_0280

01 Coral Calling is een zachte koraal toon die heel warm is en een oranje ondertoon heeft.

02 All you need is red is een heel warme super sterk gepigmenteerde rode kleur, die heel fel is.

04 On the catwalk! is een heel naturelle draagbare frambozen rode kleur.

(nummer 3 heb ik helaas nog niet in mijn bezit).

05 Dare to be nude (helaas uit assortiment):

CSC_0288 CSC_0290

06 Barely there!:

CSC_0292 CSC_0294

07 Natural Beauty:

CSC_0298 CSC_0300

Swatches 05 Dare to be nude, 06 Barely there! en 07 Natural beauty:

CSC_0304 CSC_0306

05 Dare to be nude is een medium nude kleur die bruinig is. Helaas is deze kleur uit het assortiment, want het is een super trendy kleur op dit moment.

06 Barely there ziet er in de huls een stuk saaier uit dan hij op de lippen is. Het is een mauve nude kleur, met een iets rozige ondertoon. De kleur staat heel mooi en classy en lijkt mij de ideale nude kleur voor dames met een donkere huid.

07 Natural Beauty is een cult classic. Ik kan me geen enkele huidskleur bedenken waarbij deze niet mooi zou staan. Het is een super naturelle draagbare oudroze kleur, die geschikt is voor werk en school en die bij iedere look past. Het zou een exacte dupe zijn van Mac Syrup, maar daar ben ik het niet mee eens. Ik heb ze namelijk beide en Syrup glanst meer en heeft een iets andere kleur, maar ze komen wel heel dicht bij elkaar in de buurt. Dus als je Syrup op het oog had, kun je deze best eens proberen.

09 Wear Berries! (helaas uit het assortiment):

CSC_0312 CSC_0314

10 Cotton Candy (helaas uit het assortiment):

CSC_0316 CSC_0318

11 Nude Love:

CSC_0320 CSC_0322

Swatches 09 Wear Berries!, 10 Cotton Candy en 11 Nude Love:

CSC_0324 CSC_0326

09 Wear Berries! is mijn favoriet van ze allemaal. Ik vind het zo jammer dat deze kleur uit het assortiment is! Het is een heel leuke frisse roze-paarse kleur die bij elk seizoen past en heel draagbaar is, en staat bij veel huidskleuren.

10 Cotton Candy is een snoepjes roze/ Barbie roze kleur die heel leuk staat in deze tijd van het jaar. Deze kleur dekt niet meteen helemaal met aanbrengen, omdat hij een tikkeltje transparant is. Juist om die reden is de kleur toch heel draagbaar en niet over the top, ondanks de felle kleur. Hij moet denk ik wel bij je huidskleur passen, anders oogt hij wellicht snel goedkoop.

11 Nude Love is een heel lichte nude kleur, met een roze ondertoon. Voor mij is deze kleur eigenlijk te licht en daarom draag ik hem met een lipliner eronder ( Satin Mauve van Essence). De kleur is iets transparant, waardoor je je eigen lipkleur er doorheen ziet. Deze moet dus een beetje opgebouwd worden. Voor meiden met een porseleinen huidskleur met een roze ondertoon is deze uitermate geschikt, maar houd er wel rekening mee dat hij erg licht is. Hij kan de tanden geler laten lijken dan ze zijn.

12 Blush my lips:

CSC_0336 CSC_0338

13 Love me:

CSC_0340 CSC_0344

14 Adorable Matt!:

CSC_0348 CSC_0352

Swatches 12 Blush my lips, 13 Love me en 14 Adorable Matt!:

CSC_0354 CSC_0356

12 Blush my lips is mijn op één na favoriete kleur van het stel. Het is een hele leuke felle, maar niet té felle, fuchsia-berry kleur. Het is echt een lekker zomers en vrolijk kleurtje, maar hij lijkt me niet heel geschikt voor een dagje naar school bijvoorbeeld.

13 Love me is een zacht perzik roze kleurtje, dat iets neutraler en minder oranje is dan 01 Coral Calling. Ondanks dat hij niet heel licht lijkt in de huls, is hij toch vrij licht op de lippen. Als je een heel lichte huid hebt, lijkt me dit geen probleem, maar neigt je huid iets naar medium, dan zou deze wat te licht kunnen zijn. Dat probleem is op zich snel te verhelpen met een nude lipliner.

14 Adorable Matt! is de eerste matte kleur uit deze lijn, maar echt super mat is deze kleur niet. Ik zie niet een heel erg groot verschil met de andere kleuren, maar wel met de niet matte rode kleuren. Hij heeft net wat minder glans. Het is een mooie klassieke rode kleur die iets koeler is dan 02 All you need is red en iets warmer dan 04 On the catwalk! De formule is even hydraterend als de niet matte kleuren en droogt niet uit.

15 Oh So Matt!:

CSC_0364 CSC_0366

16 I am yours!:

CSC_0368 CSC_0370

17 I love cakepop:

CSC_0372 CSC_0374

18 Matt Wanted!:

CSC_0378 CSC_0380

Swatches 15 Oh so Matt!, 16 I am yours!, 17 I love cakepop en 18 Matt wanted!:

CSC_0382 CSC_0384

15 Oh so Matt! is de tweede matte kleur. Deze kleur zit qua kleur precies tussen 05 Dare to be nude en 11 Nude Love in. Hij is wat bruiner dan Nude Love, maar het is nog steeds een erg lichte kleur. Ook bij deze kleur heb ik een lipliner nodig. Deze kleur kan wel droge velletjes wat accentueren, omdat hij iets dikker is van structuur. Echt super mat is de kleur niet. Hij is wat transparant, waardoor de eigen lipkleur er doorheen schijnt. Dit is de enige kleur die wat mij betreft een NO is. Hij is een beetje grauw en grijs en is niet erg flatteus op de lippen. Ook lijken de tanden geler met deze lipstick.

16 I am yours!: is ook een naturelle roze kleur, die wat dieper roze is dan 07 Natural Beauty. Dit is ook een van mijn favorieten. Het is gewoon een super lieve kleur, die het gezicht opwarmt en laat stralen.

17 I love cakepop is een iets feller roze kleur. Niet Barbie-roze, maar wel iets feller. Het is een frisse stralende kleur, die heel leuk is voor de warme maanden die er nu aan komen! Hij neigt naar fuchsia-framboos, maar is meer naturel.

18 Matt Wanted! is de derde matte kleur, die koel bordeaux-bessenrood is. Ook dezekleur is niet echt super mat. Het is een heel gesofisticeerde donkere rode kleur.

CSC_0392

Over het algemeen kan ik eigenlijk bijna alleen maar positief zijn over deze lippenstiften van Essence. Het pigment is goed (bij de een sterker dan de ander, maar bij allen goed genoeg), ze bevatten geen glitters of andere toevoegingen, hebben geen geur, voelen prettig en hydraterend aan op de lippen, de verpakking is leuk en stevig, er is een grote kleurenkeuze en ze zijn super betaalbaar, namelijk € 2, 39. De enige nadelen die ik kan bedenken, is dat sommige nude kleuren erg licht zijn en iets transparant ( 11 en 13) en dat sommige lichtere kleuren na een tijdje dragen een witte rand achterlaten aan de binnenkant van de mond, wat ik wel erg jammer vind. De lipsticks lopen niet uit rondom de mond en zijn blijven redelijk lang zitten (zo’n uur of 6). De matte kleuren zijn niet echt mat, maar daardoor wel heel comfortabel om te dragen.Alle kleuren hebben een mooie glans. Essence test niet op dieren.

Ik hoop dat Essence straks in september weer met nieuwe kleuren komt en dat ik nummer 3, die ik nog niet heb, binnenkort nog eens kan bemachtigen.

Ik heb twee van de longlasting Nude lipsticks al eerder apart gereviewd. Over deze lipsticks was ik ook super enhousiast.

Essence is verkrijgbaar bij Kruidvat (ook online) en bij Trekpleister. Deze lipsticks kosten € 2,39.

Q:  Wat is jouw favoriet van de Essence lipsticks?

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

EN: The Essence Longlasting lipsticks are high quality lipsticks, for a very small price. They are hydrating, they don’t have a scent or glitter. The matt shades aren’t really matt and all that different from the rest, but they are still very beautiful. The shade range is great, there are lots of colors to choose from, like warm and cool pinks and reds, nudes, 1 coral and 1 purple shade. There is even a black one that I don’t own ( 19). The pigmentation is great, allthough some of the nude colors (11 and 13) are a slight bit transparant. These are also very light, so beware of that. They are hydrating, don’t bleed outside the lipline and have a lasting power of about 6 hours. The tube is sleek and sturdy and has nice details like the letter E from Essence. There’s a ring around each tube, that has the same color as the actual lipstick. Also the letter E is embossed in the lipstick itself, which I think is a cute detail. They don’t dry out the lips and have a beautiful shine. I think they are cute and fun and high quality lipsticks for the small price! There’s 19 shades to choose from. The (cute) names and numbers are at the bottom of the tube on a sticker that matches the shade. (Essence is cruelty free!).

Thank you for visiting and lots of love!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Mijn Essence Longlasting Lipsticks collectie

 1. Esra zegt:

  Wat een mooie verzameling heb je! Love de lipsticks van Essence, natural beauty is een grote favoriet! X

  Like

 2. anna zegt:

  WAUW! Wat een geweldige stash aan Essence lipsticks. Ik vind de lipsticks van Essence heel fijn, mooie kleurtjes heb je ❤

  Like

 3. loesblogt zegt:

  Waauw wat een verzameling zeg! Ik heb er maar eentje maar die bevalt me wel goed eigenlijk. Ik moet wel bekennen dat ik hem veeel te weinig draag!

  Like

 4. Beautyjuf zegt:

  Wauw, wat een toffe stash! Ik ben dus niet de enige die verslaafd is aan deze lipsticks 😉 Leuk dat je van alle tinten ook swatches hebt gemaakt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s