E.l.f. Eye Primer & Liner Sealer

025

Vroeger gebruikte ik nooit een eye primer. Ik wist niet eens dat het bestond, maar sinds ik ervan weet, gebruik ik het eigenlijk elke keer dat ik oogschaduw draag. Mijn favoriet is de E.l.f. primer van € 1,-. Deze primer & sealer is net een tikkeltje anders. Het is namelijk een duo product. De ene kant is een primer-stick en de andere kant een liner sealer. Het is een heel bijzonder en uniek product, waarover ik jullie graag vertel, want hiermee kan je namelijk élke kleur eyeliner creëren die je zelf wilt, gewoon met oogschaduw die je al hebt!

024

Deze E.l.f Eye Primer & Liner Sealer is een product waar ik snel overheen zou kijken op de website van het leuke merk Eyes Lips Face. Het ziet er niet heel interessant uit en ik wist ook niet goed wat ik me erbij voor moest stellen. Een hele tijd geleden zag ik een review op Youtube van de lieve en prachtige Jessica Murphy (JAMbeauty89 op Youtube). Zij was gek op dit product. Ik werd heel nieuwsgierig en bij mijn volgende bestelling bij E.l.f besloot ik deze primer & Sealer mee te bestellen.

063 064 067 068 071 072

Dit leuke en unieke duo product bevat aan de ene kant een oogschaduw basis/ eye primer stick aan de andere kant een reservoirtje met een vloeistof en een kwastje. Met dit harde “kwastje” (het is niet echt een kwastje, maar eerder een soort plastic stokje), kun je van elke oogschaduw die je maar wilt je eigen unieke eyeliner kleur maken.

E.l.f. Eye Primer & Sealer, Eye Primer Kant:

073 076

De Eye Primer stick is huidkleurig en is dus een ideale basis voor oogschaduw of eyeliner. Hij camoufleert adertjes en roodheid. In de koudere maanden is de stick wat stroef. Hij kan dan wat trekken op het oog. Wat ik dan doe, is even mijn ringvinger over de stick halen, waarmee ik het product opwarm, en dan dep ik het met mijn ringvinger op mijn oogleden. Dat werkt prima. In de zomer is de stick een stuk zachter (niet te zacht).  De primer gaat niet ophopen in de lijntjes en geeft een mooie basis voor de oogschaduw. De oogschaduw blijft er zeker langer door zitten. De primer is wat aan de droge kant, wat me heel fijn lijkt voor de zomer en voor mensen met vettige oogleden. Het gewicht van de primer is 2,5 gram, wat wellicht als weinig klinkt, maar dat is het niet. Het is best een grote stick, groter en dikker dan de gemiddelde lipstick.

Swatch E.l.f. Eye Primer & Liner Sealer Eye Primer :

075

Het is een huidkleurig product, dat op de foto niet vervaagd is. Dat kan wel heel makkelijk, door simpelweg zachtjes te deppen met de ringvinger. Ik vind het een fijne primer!

E.l.f. Eye Primer & Sealer , Sealer Kant:

078 079

De Sealer kant bestaan uit een hard plastic “kwastje” en een vloeistof. Als je het kwastje nat maakt met de vloeistof, kun je deze dippen in de oogschaduw naar keuze en dan direct op het oog aanbrengen, zoals je ook een andere eyeliner aan zou brengen. Dit werkt echt fantastisch! Het kwastje is wel hard en niet flexibel, dus het vereist iets meer moeite met aanbrengen.

Ik zal het laten zien aan de hand van een oogschaduw van Catrice die ik niet zo vaak gebruik, omdat de kleur wat te donker is. Als eyeliner kleur is hij apart en ideaal!

026 028 029 031

De kleur trekt na gebruik wel iets in de applicator, ondanks dat ik hem telkens afveeg na gebruik. Invloed op het resultaat van toekomstige eyeliner kleurkeuzes heeft dit niet.

Swatch Eyeliner gemaakt met Catrice Intensif’Eye Wet & Dry Shadow en E.l.f Liner Sealer:

032 033

Dit is slechts één swatch. Ik ben niet meerdere keren over elkaar heen gegaan. Ik heb de Liner Sealer ook gebruikt met een zeegroene kleur uit het Too Faced Everything Nice Palette en dat ging ook prima. De eyeliner bleef goed zitten en liep niet uit. Of het product echt waterproof is, weet ik niet. Ik vermoed van niet. In de Liner Sealer zit 4 gram.

Ik vind het echt een heel leuk, apart, uniek en (multi-) functioneel product. De primer doet goed zijn werk en met de liner sealer kun je je eigen custom made eyeliner creëren in elke kleur die je maar wilt! Je hebt dus niet meerdere eyeliners nodig en je hoeft niet op zoek te gaan naar allerlei aparte kleuren die moeilijk te vinden zijn, die je wellicht maar bij één enkele gelegenheid draagt. Wel moet ik zeggen dat het resultaat met je eigen vertrouwde zwarte eyeliner waarschijnlijk beter is. Dit product is dus in mijn ogen dus niet een vervanging van je favo eyeliner, maar is wel een hele leuke toevoeging voor creatieve momenten!

Deze primer & sealer is op de E.l.f. website ( http://www.eyeslipsface.nl ) te vinden onder het kopje Concealers & Primers voor € 4,-. E.l.f. test niet op dieren!

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

EN: This duo product from E.l.f is a great versatile product. You’ve got an eye primer on one side and a liner sealer on the other side. The primer is a skin colored stick, which is a bit dry, especially in the colder months, so it can tug the eyelids a bit. I warm up the product with my ringfinger and then dab it onto the lid. This works just fine. During the warmer months the stick is slightly softer, but not too soft, and easier to handle. It cancels out redness or any other kind of discoloration of the eyelids. It stays put, doesn’t crease and increases the longevity of your eyeshadow. The primer side contains 2,5 grams (0,09 0z), which may seem just a little amount, but the stick is bigger than your average lipstick.

The Liner Sealer side is really unique. The applicator (that looks like a brush, but actually is a plastic wand), can be used to create any kind of eyeliner color you want, by just using an eyeshadow (any eyeshadow you want). This really works. The swatches are actually only one layer! Now, this might not be as good as you favorite black eyeliner, but I think it’s a nice product to add to your collection, for those creative days that you want to wear a vibrant color. This doesn’t necessarily replace a black eyeliner, but it’s a nice contribution to your stash I think. (You can use it with a black eyeshadow though!). I would recommend wiping off the applicator after every use. It does stain a little bit, but that doesn’t affect the outcome of the next eyeliner color you’ll choose in the future. I don’t think this eyeliner side is waterproof. This side contains 4 grams (0.14 oz). I think it’s a great product and budget friendly too! (Available on the eyeslipsface website).

Thank you so much for visiting and lots of love!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s