Essence All About Nude & All About Chocolates Eyeshadow Palettes

035

De “All About” oogschaduw paletjes zijn er in vele soorten en kleuren. Eerder reviewde ik al het All About Sunrise paletje, dat hele warme gouden zomerse kleuren bevat. Vandaag wil ik de All About Nude en All About Chocolates paletjes aan jullie laten zien. Deze bevatten allebei voornamelijk koele neutrale kleuren, met een enkele iets warmere uitzondering. Ben je benieuwd wat ik ervan vind?

034 046

Deze All About paletjes van Essence zitten in een stevige, doorzichtige plastic verpakking die goed dicht klikt. Beide paletjes bevatten 6 kleuren. Volgens Essence zouden het matte, shimmery en metallic kleuren zijn. Echt mat is er eigenlijk niet één. Al is er een enkeling per paletje die in de buurt komt.

041 043 048 050 120 121

Volgens Essence zijn de oogschaduws zijdezacht, longlasting en goed op elkaar afgestemd qua kleur. Longlasting en zacht zijn de kleuren zeker, maar of ze echt goed op elkaar afgestemd zijn? Laten we het per paletje bekijken!

Essence All About Nude Eyeshadow Palette: 

037 038 039

Op de foto’s is te zien hoe snel er na enkele keren gebruik deukjes of holletjes in de oogschaduw komen. Ze zijn zo zacht dat ze gaan afbrokkelen.

122 125

Het Essence All About Nude Palet bevat leuke unieke kleuren in verschillende finishes.

Bovenste rij : De gebroken witte kleur linksboven is erg glanzend, maar heeft nauwelijks pigment. Dat geldt ook voor de zachte roze kleur in het midden. Deze is bijna mat en wel zijdezacht, maar geeft heel weinig pigment af. De kleur is prachtig, maar jammer dat hij zo weinig zichtbaar is en zo snel verdwijnt tijdens het blenden. De taupe kleur rechtsboven lijkt heel grijzig, maar komt op het oog bijna roze-beige over. Deze kleur heeft iets meer, maar nog steeds weinig, pigment en bevat een klein glittertje.

De onderste rij : bestaat uit allereerst een heel mooi gepigmenteerde bijna rosé champagne kleur. Deze kleur bevat ook een heel klein glittertje. De middelste kleur is een taupe kleur die bijna mat is en een redelijk pigment heeft. En helemaal rechts onderaan vind je een paarse kleur, die bijna rood-bruin is op het oog. Deze kleur bevat geen glitters en het pigment is redelijk.

Swatches All About Nude Eyeshadow Palette:

128

Zoals je ziet op de foto, is het pigment niet heel erg goed. Veel mensen zijn heel enthousiast over dit paletje, maar ik persoonlijk niet zo. Het is jammer dat de kleuren niet goed te zien zijn op het oog, snel vervagen of zelfs verdwijnen tijdens het blenden. De kleurencombi lijkt heel mooi, maar er zijn maar weinig opties met dit palette. Ook passen de kleuren op het oog niet super mooi bij elkaar. Ik vind het geen lelijk palet, maar het is geen favoriet. De champagne-rosé kleur links onderin vind ik wel echt prachtig. Een matte highlight kleur voor het wenkbrauwbot mist wat mij betreft. Dit palet biedt meer variatie dan het All About Chocolates Palet, maar bevat minder pigment. Wel blijven de kleuren, als ze er eenmaal op zitten en je een primer gebruikt, de hele dag goed zitten. Ik vind de donkerdere kleuren wat grauw en vlekkerig op het oog overkomen.

Essence All About Chocolates Eyeshadow Palette:

036 040 129 130

De bovenste rij: linksboven vind je een nagenoeg matte highlighter kleur, die een goed pigment heeft en heel zacht is. Een prachtige kleur! De middelste kleur is taupe, met een beige ondertoon, heeft een redelijk pigment en een mooie glans. Deze kleur bevat geen glitter. De kleur rechtsboven is een warme chocolade bruine kleur, met een mooie glans en een redelijk goed pigment.

De onderste rij: de kleur linksonder is bijna frosty wit, met een iets rozige ondertoon. Te ijzig en glanzend om als highlighter op het wenkbrauwbot te gebruiken en te wit en fel voor op het bewegende ooglid. Deze kleur is goed gepigmenteerd en bevat geen glitter. De middelste kleur is grijs-taupe met een subtiele glans en glitter, met redelijk pigment. Deze kleur is koeler dan de kleur erboven. De kleur rechtsonder is een koele bruine kleur, met een lichte glans en goed pigment en geen glitters.

Swatches All About Chocolates Eyeshadow Palette:

132

Zoals je ziet is het pigment stukken beter dan van het All About Nude palet, maar de kleuren lijken erg veel op elkaar, waardoor er weinig contrast is. Ook mis ik een midden-kleur. Het verschil tussen licht en donker is erg groot, waardoor er weinig mogelijkheden zijn. De kwaliteit van dit paletje is beter.

Conclusie:

Ik vind het pigment van het All About Nude Palette van veel kleuren teleurstellend. Ik vind de donkere kleuren een beetje grauw en vlekkerig op het oog. Het pigment van het All About Chocolates is stukken beter, maar bij dat palet is er weinig variatie. De oogschaduws zijn heel zacht, geven nauwelijks fallout en blijven, als ze eenmaal goed zitten, de hele dag ok. Wel is het moeilijk om ze op te bouwen en te blenden. Ze verdwijnen namelijk super snel met het blenden. De paletjes op zich vind ik allebei niet zo fijn om mee te werken. Daarom gebruik ik ze samen en dan heb je al veel meer mogelijkheden om een mooie look te maken. Ik vind ze niet héél slecht, maar ook niet erg goed. Ik zou ze niet aanraden, maar ik ga ze wel blijven gebruiken omdat ik het anders zonder vind. Als ik er een moet kiezen, ga ik voor het All About Chocolates Palette.

Het Essence All About Sunrise Eyeshadow Palette  dat ik al eerder reviewde vind ik veel beter. Dat zou ik eerder aanraden dan dit, maar die kleuren zijn wel opvallender, al kun je daar ook wel een nude look mee creëren. Dat palet is gevarieerder.

Ze zijn bij Kruidvat en Trekpleister te vinden voor € 3,59.

Q: Wat is jullie ervaring met deze palettes en heb je een van de twee nieuwste al geprobeerd? Laat het me gerust weten! X.

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

EN: The All About Nude Eyeshadow Palette doesn’t have great pigmentation. The shadows crumble and the brush you’re using will easily create a dent in the shadow. The fallout is minimal. I don’t think the colors look very good together and I miss a matte highlight shade. The champagne rose color however (bottom left) is absolutely gorgeous. I think the colors look a bit dull and blotchy and aren’t easy to blend. They disappear really easily while blending. They do feel buttery soft though.

The All About Chocolates Palette has better pigmentation, but the colors (especially the darker ones) look so much alike, that you can’t really tell a difference on the eye. The quality of this palette is much better, but because the colors are so close together there isn’t much variety in the looks you can create. Also I think there’s a big difference between the lightest and darkest shades. There isn’t really a medium shade. I don’t like to use these alone, but I do use them in conjunction to each other. I wouldn’t repurchase them, but I would recommend the All About Sunrise Palette that I reviewed a while ago. (See Link Above).

Thank you for visiting and lots of love!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Essence All About Nude & All About Chocolates Eyeshadow Palettes

  1. Esra zegt:

    Het nude palette heb ik ook, maar het tweede is ook wel heel mooi zeg! X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s