Nieuwe Essence Mono Eyeshadows

CSC_1573

Een tijdje geleden, heeft Essence een hoop nieuwe mono oogschaduws aan hun assortiment toegevoegd. Deze waren een paar weken geleden verkrijgbaar in een limited edition verpakking met om elke oogschaduw een kabel-haarelastiek, zoals de Invisibobbles. Deze 6 nieuwe kleuren (en nog vele andere kleuren) zijn nu vast in het nieuwe assortiment!

CSC_1567 CSC_1579

Omdat deze actie, met de elastiekjes voorbij is, lagen deze 6 nieuwe kleuren gek genoeg voor € 1, in de aanbiedingenbak bij Kruidvat. Deze 6 kleurtjes zijn hoe dan ook verkrijgbaar in het reguliere assortiment, maar als je geluk hebt, vind je deze introductie uitgave nog als je snuffelt in de bak met aanbiedingen. (Daar heb ik ze deze week nog zien liggen!).

CSC_1571 CSC_1575 CSC_1577 CSC_1581

In deze review wil ik jullie een variatie aan matte,glanzende, neutrale en kleurrijke oogschaduws laten zien! Als je de elastiekjes eraf haalt, kun je de zwarte plasticjes van de achterkant ook voorzichtig verwijderen, waardoor de zilveren achterkant, waar de naam van de oogschaduw ook op staat, zichtbaar wordt.  De elastiekjes blijven overigens best goed zitten. Ik heb zwaar haar en toch houden ze mijn staart redelijk lang op de plek. Na een aantal uurtjes gaan ze wel uitzakken.

CSC_1573

De 6 kleuren die ik vandaag ga reviewen zijn 14 Chilli Vanilli, een matte crèmekleur (midden), 18 All I Need, een lichte bronzen kleur (helemaal bovenaan), 15 Hazel me not, een matte lichte neutrale bruine kleur (rechts van het midden), 06 Pippa Mint, een glanzende pastel mint groene kleur (rechts onderaan), 08 Apricotta, een glanzende abrikozen kleur (links onderaan) en als laatste: 10 Dance Mauve, een glanzende mauve-taupe kleur. Het verschil met de oude Essence mono Eyeshadows is dat de verpakking plat is en niet meer bol, waardoor je ze makkelijk kan stapelen, wat eerst niet het geval was en er zit een nieuw patroontje in de oogschaduw.

In paren van twee:

Essence Mono Eyeshadows 14 Chilli Vanilli en 10 Dance Mauve:

CSC_1198 CSC_1202 CSC_1218 CSC_1220 CSC_1222 CSC_1226

Chilli Vanilli is een prachtige matte crème kleurige highlighter, die ideaal is voor op het wenkbrauwbot. Dance Mauve is een grijze taupe tint, met een hele mooie paarse ondertoon. Deze kleur is glanzend. De bovenste laag van de oogschaduw bevat een heel minuscuul, bijna niet traceerbaar, glittertje.

Essence Mono Eyeshadow Chilli Vanilli:

CSC_1230 CSC_1236

Essence Mono Eyeshadow Dance Mauve:

CSC_1234 CSC_1240

Swatches Essence Chilli Vanilli en Dance Mauve:

CSC_1246

Beide oogschaduws hebben niet een heel goed pigment. Ook verdwijnen ze heel snel, na het aanbrengen. Zodra je aan de slag gaat met blenden, ben je de kleur kwijt. Chilli Vanilli is een fijne highlighter, voor onder wenkbrauw, die heel subtiel is. Dus als je daarvan houdt, is deze geschikt voor jou. Als je een heel duidelijke highlighter wilt, dan heb je hier niks aan. Dance Mauve is mooi, maar is niet heel goed zichtbaar op het oog en verdwijnt snel met blenden. Beide oogschaduws voelen zijdezacht.

Essence Mono Eyeshadows 15 Hazel me not! en 08 Apricotta:

CSC_1583 CSC_1585

Hazel me not is een neutrale licht bruine matte kleur, die ideaal zou zijn in de arcadeboog, als transitiekleur……áls deze kleur pigment had gehad, want dat is namelijk niet zo. Hij is namelijk zo licht en bijna transparant, dat hij op het ooglid niet zichtbaar is.  Apricotta is een lichte abrikozenkleur, die wat meer pigment bevat, maar die op het oog alleen glans geeft en nauwelijks kleur. Als je een zachte lichtroze tint op het oog wilt, is deze waarschijnlijk niet geschikt. Als highlighter in de binnenste ooghoek is hij wel geschikt. Ook deze toplaag van de oogschaduw is glanzender dan wat eronder zit en ook hierin is een minuscuul klein glittertje te vinden. Ook deze kleur verdwijnt helaas met het blenden.

Essence Mono Eyeshadow 15 Hazel me Not!:

CSC_1589

Essence Mono Eyeshadow 08 Apricotta:

CSC_1591

Swatches Essence Mono Eyeshadows Hazel me Not! en Apricotta:

CSC_1593

Op de foto is te zien dat vooral de bruine kleur (Hazel me not!) nauwelijks zichtbaar is op de huid. Hier heb ik meerdere lagen over elkaar heen geswatcht.

Essence Mono Eyeshadows 18 All I Need en 06 Pippa Mint:

CSC_1595 CSC_1597 CSC_1599

All I need is een licht bronzen kleur met glans en Pippa Mint is een mintgroene kleur met glans, waarvan de toplaag weer een heel klein minuscuul glittertje bevat.

Essence Mono Eyeshadow 18 All I Need:

CSC_1601

Essence Mono Eyeshadow 06 Pippa Mint:

CSC_1605

Swatches Essence All I Need en Pippa Mint:

CSC_1607

Het pigment van deze twee kleuren is al iets beter, maar nog niet goed. Pippa Mint heeft het beste pigment. Deze kleur vind ik leuk voor op de onderste wimperrand, of in de binnenste ooghoek. Helaas verdwijnen deze twee kleuren ook erg snel met blenden.

Swatches Essence Mono Eyeshadows naast elkaar:

CSC_1611

V.l.n.r: 1: All I Need, 2: Pippa Mint, 3: Hazel me Not!, 4: Apricotta, 5: Dance Mauve, 6: Chilli Vanilli.

Op de foto komen de kleuren nog best mooi over, maar op het oog zijn ze minder gepigmenteerd dan dit.

Conclusie:

De verpakkingen zijn nu plat, waardoor ze stapelbaar zijn. Het patroontje in de oogschaduws is nieuw en leuk. Ook de namen vind ik leuk. De oogschaduws voelen super zacht aan en een enkeling is ietsje poederig, maar de meeste niet. Het pigment is slecht tot redelijk, maar helaas verdwijnen de oogschaduws heel snel met blenden. Ook zijn ze niet heel erg zichtbaar op het oog. De glanzende kleuren zijn iets zichtbaarder, maar vooral de matte bruine kleur (Hazel me not!) is niet terug te zien op het oog. Ik zou die kleur sowieso niet aanraden. De andere kleuren gaan nog enigszins als je houdt van súper naturel. Chilli Vanilli is goed te gebruiken als subtiele matte highlighter, Pippa Mint als “pop of color” onder het oog en Dance Mauve en All I Need hebben best een redelijk pigment. Als je ze niet te zeer blendt, dan kun je eventueel een heel naturel resultaat bereiken, maar verwacht geen duidelijke ooglooks. Ik vind ze niet een enorme vooruitgang met de vorige mono’s. Daar zaten enkele super gepigmenteerde kleuren bij, maar ook een aantal missers.

De Essence Mono Eyeshadows zijn voor €1,69 verkrijgbaar bij Kruidvat (ook online) en Trekpleister. Als je geluk hebt, vind je nog wat van deze mono’s in de introductieverpakking met het kabelelastiek in de bak met aanbiedingen voor € 1,-. Al deze kleuren zijn onderdeel van het vaste assortiment.

Q: Heb jij al een van de nieuwe Essence Mono Eyeshadows geprobeerd?

Veel liefs en bedankt voor het lezen!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Nieuwe Essence Mono Eyeshadows

  1. Esra zegt:

    Wat jammer eigenlijk van het pigment, de laatste twee kleuren vind ik wel heel mooi! X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s