Vergelijking Urban Decay Naked Palette en MUA Undressed eyeshadow Palette

048

Het Naked Palette van Urban Decay is waarschijnlijk het meest gehypte palet dat er bestaat. Vele dupes zijn inmiddels verschenen in de make-up wereld. Ik vergelijk deze keer het Naked Palette van Urban Decay met het Undressed Palette van Makeup Academy. Zou MUA dichtbij Urban Decay in de buurt komen met zo’n prijsverschil?

050 051

Ik heb het Naked Palette van UD cadeau gekregen, net voordat Sephora wegging uit Nederland (wat ik overigens nooit begrepen heb!). Ik had al zo lang staan kwijlen boven dit palet en zoveel geweldige dingen gehoord, dat ik enorm verrast was toen ik het kreeg. De verpakking is, zoals jullie vast weten, van een soort fluweel op karton, wat snel vuil wordt. Het is wel een lekker plat en mooi gestyled palet, met een grote spiegel aan de binnenkant. Ik kreeg er een plat oogschaduwkwastje bij dat ik niet zo prettig vind werken, omdat het erg stijf is, en een mini primer potion, die helaas al was gaan scheiden in het tubetje.

052 053

In het palet vind je vooral glanzende kleuren, waarvan sommige met glitters. Twee matte kleurtjes vind je ook in dit palet, namelijk de derde en de vijfde van links. Dit vind ik jammer genoeg wat weinig. De oogschaduws voelen super zacht aan, maar niet week of poederig. ze voelen wel heel stevig. De kwaliteit van deze oogschaduws is fantastisch. Het pigment is out of this world en de kleuren blijven super lang en goed zitten. Ook laten ze zich heel goed vervagen en blenden op het oog. Ook vind ik het fijn dat de namen onder de oogschaduws staan.

Urban Decay Naked Palette van dichtbij:

055 054

De kleuren gaan van roze, tot goud en brons tot paarsig en blauw-grijs smokey. Helaas heeft dit palet geen matte zwarte kleur. Creep, de tweede kleur van rechts is eerder kolen-grijs, dan zwart en bevat grove glitters. Mijn favoriete kleur uit dit palet is de vierde kleur van links, namelijk Sidecar. Toch gebruik ik deze kleur nooit en waarom? De glitters in deze kleur zijn zo grof, dat ze meteen onder je oog vallen na het aanbrengen wat ik écht heel jammer vind.

Swatches Urban Decay Naked Palette (alle oogschaduws op een rij):

062

Swatches Urban Decay Naked Palette van dichtbij:

063 064

Het pigment is geweldig, de oogschaduws brokkelen niet, blijven goed zitten en laten zich goed blenden. Vooral Half Baked (een echte gele gouden kleur), is een heel unieke oogschaduw! Elke oogschaduw is 1,3 gram.

Het Engelse merk Makeup Academy heeft van dit palet een goede dupe gemaakt, namelijk het Undressed Palette. Ook dit palet bevat 12 oogschaduws, die qua kleur nagenoeg identiek zijn aan het Urban Decay Naked Palette.

MUA Undressed Eyeshadow Palette:

057 058

Het MUA palet heeft een vrij goedkope verpakking. Het deksel is doorzichtig, wat fijn is, omdat je zo ziet welk palet het is. De namen van de kleuren staan op de achtergrond , wat ik jammer vind. Ik kijk er zo namelijk nooit naar. Bij dit palet zat een klein sponsapplicatortje. Het totaal van dit palet is 9,6 gram, wat beduidend minder is per oogschaduw, vergeleken met het Urban Decay Naked Palette. Het dekseltje klikt goed dicht, maar is ook best lastig open te maken. Het doosje heeft geen spiegel binnenin.

MUA Undressed Palette:

059 060

De kleuren lijken veel op dat van het Naked Palette, maar zijn toch net een tikkeltje minder intens. Deze oogschaduws zijn wat kruimeliger en voelen wat grover en minder verfijnd aan dan de oogschaduws van Urban Decay. Het pigment van de glanzende kleuren is prima, dat van de matte kleuren niet. Vooral Fawn, de derde kleur van links van de bovenste rij, die een dupe moet zijn van de kleur Naked uit het UD palet geeft zo goed als geen kleur af. Wat ik wel fijn vind aan dit palet, is dat alleen de tweede kleur van rechts van de onderste rij glitters bevat en de rest niet. Dus de dupe van mijn favoriet Sidecar, die zo glitterig is, heeft geen glitters. Daarom gebruik ik deze kleur liever uit dit palet!

Swatches MUA Undressed Palette (alle kleuren op een rij):

066

Zoals je ziet, is het pigment zeker niet slecht, maar wel net wat minder intens dan Urban Decay.

Swatches van MUA Undressed Palette van dichtbij:

067 068

Het pigment van dit palet is zeker niet verkeerd en de kleurtjes zijn ook absoluut erg mooi te noemen. Er valt goed me te werken en de oogschaduws hebben nauwelijks fallout.

Swatches Urban Decay Naked Palette en MUA UNdressed Palette boven elkaar:

069

Op deze foto zie je Urban Decay Naked boven en MUA UNdressed onder.

Zoals je ziet, zijn de kleurtjes nagenoeg identiek. Het Naked Palette glanst meer en de kleuren zijn intenser en minder droog of korrelig. Het MUA Undressed palet komt hoe dan ook héél dicht in de buurt. Sommige kleuren uit dit palet vind ik zelfs prettiger om mee te werken, omdat ze minder glitterig zijn en daarom geen fallout geven. Een 100% exacte dupe is het niet maar ik vind het palet absoluut geslaagd, zeker gezien het enorme prijsverschil. Ik grijp eerlijk gezegd sneller naar het MUA paletje dan naar het Urban Decay Naked Palet.

Het Urban Decay Naked Palette is te krijgen bij Ici Paris XL voor € 49,90. Het MUA Undressed Palette is bij Kruidvat verkrijgbaar voor € 5,99.  Voor die € 5,99 is het een enorme aanrader!

Q: Heb jij één van deze paletten?

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in Dupes, Review, Swatches, vergelijking en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s