Huismerk producten van de DM: Balea en Sundance

CSC_0107

De huismerk producten van de Duitse drogist DM zijn bijna altijd van hoge kwaliteit, terwijl ze super budgetvriendelijk zijn! Vandaag wil ik jullie een aantal van mijn favorieten en een paar (voor mij) nieuwe producten laten zien.

CSC_0103

De twee Sundance producten die voor mij nieuw zijn, zijn de Mattierendes Sonnenfluid SPF 30 (oranje doosje op bovenstaande foto) en de Mattierendes Aprèsfluid (blauwe doosje op bovenstaande foto). De Sundance Lippenbalsem SPF 50 gebruik ik al twee jaar.

Sundance:

CSC_0121 CSC_0123 CSC_0125

Sundance Sensitive Lippenpflegestift SPF50:

CSC_0127 CSC_0129

De Sundance SPF 50 lippenbalsem is echt fantastisch. Deze lippenbalsem is geschikt  voor de gevoelige huid, omdat hij geen parfum, conserveringsmiddelen en kleurstoffen bevat. De stift bestaat uit alleen maar natuurlijke oliën en wassen. Ook is hij veganistisch en geeft hij UVA en UVB bescherming. Hij is transparant en nagenoeg mat. Hij blijft heel goed zitten en laat geen vettig of glibberig laagje achter op de lippen, wat gewoon ideaal is voor als je graag een lippenstift of lipgloss wilt dragen in de zomer én toch je lippen wilt beschermen. Deze balsem kun je gewoon als basis onder je lippenstift dragen, zonder dat hij de kleur en de finish van de lippenstift al te zeer zal beïnvloeden. Wellicht wordt de lipstick íets glanzender. Al met al vind ik dit een fantastisch product, dat ik elk jaar opnieuw zal kopen. Het viel mij wel op, dat hij na een jaar wel echt bederft. Daarom koop ik dus elk jaar een nieuwe. Hij kost momenteel € 1,45 bij de DM.

Sundance Mattierendes Sonnenfluid SPF 30:

CSC_0131 CSC_0133

Deze matterende fluïde voor het gezicht en decolleté  is helaas niet verkrijgbaar in SPF 50, maar SPF 30 is al heel wat. Ik vind de verpakking echt onwijs leuk, zonnig en zomers. Wat zo fijn is aan dit product, is dat het direct bescherming biedt na het aanbrengen. Je hoeft het niet een half uur van te voren aan te brengen, wat bij veel zonnebrandcrèmes wel het geval is. Deze is niet specifiek voor de gevoelige huid en hij bevat een klein beetje parfum. Ook dit product geeft UVA en UVB bescherming. Het is een lekker luchtige fluïde die geen vettig laagje achterlaat op de huid. Hij ruikt een beetje zoals NIVEA zonnebrandcrèmes. Ik vind het een ideaal product om onder make up te gebruiken. Het is een zogenaamde “broad spectrum UV protection” en het product bevat ook vitamine E en panthenol.

CSC_0141 CSC_0143

Het flesje ziet er, qua vorm, nagenoeg hetzelfde uit als de Biodermal matterende zonnefluïde, die ik ook gebruik, maar het product is anders. Die van Biodermal werkt matterender en is geschikter voor de gevoelige huid. Desondanks kan ik beide producten aanraden. Voor mensen met een super gevoelige huid, zou deze ongeschikt kunnen zijn i.v.m. de parfum. Vooral voor mensen met een vette huid of die snel last krijgen van acne van een zonneproduct zou dit een goed alternatief kunnen zijn. Het tuutje is smal en hygiënisch. Je kan zo goed doseren hoeveel je nodig hebt, aangezien het product erg waterig is. De matterende zonnefluïde van Biodermal is ook heel goed, wellicht net iets beter, maar het prijsverschil mag er dan ook zijn. Deze is namelijk super budgetvriendelijk en kost maar € 2,99 bij de DM. De zonnefluïde van Biodermal is geloof ik rond de € 16,-

Sundance Mattierendes Aprèsfluid:

CSC_0135 CSC_0137

Deze matterende aftersun fluïde voor het gezicht en decolleté is geschikt voor de gevoelige gezichtshuid. Hij mattert 24 uur en bevat verzorgende stoffen als Aloë Vera, Panthenol, Allantoïne en Bisabolol. Hij is geschikt als basis voor onder make-up en verzorgt de huid die droog is of geïrriteerd is door de zon. De lichte fluïde is intensief vochtinbrengend en helpt zo de elasticiteit van de huid te behouden. Hij trekt snel in en kleeft niet. Ook deze fluïde bevat alcohol en parfum, dus voor super gevoelige huidjes is hij wellicht niet geschikt. Ik heb hem geprobeerd en ik kreeg er een licht geïrriteerde huid van. Wellicht kan ik hem af en toe eens gebruiken, maar waarschijnlijk niet elke dag. Hoe dan ook vind ik dit een heel mooi en fijn product dat heerlijk ruikt en goed intrekt. Deze matterende aftersun fluïde kost maar € 0,99 bij de DM in Duitsland.

Balea Professional Oil Repair Spülung:

CSC_0113 CSC_0115 CSC_0117 CSC_0119

Deze crèmespoeling van het huismerk Balea bij de DM is, samen met de Inecto Coconut crèmespoeling, mijn favoriet. Hij maakt het haar súper zacht en niet zwaar. Maakt het haar niet sneller vet en de knopen vliegen uit je haar hiermee. Hij is zonder siliconen, is veganistich, bevat arganolie en is geschikt voor droog, beschadigd of weerbarstig haar. Hij ruikt heerlijk nootachtig en warm. Je voelt de knopen gewoon verdwijnen onder de douche zodra je dit product aanbrengt. De shampoo uit deze lijn heb ik ook geprobeerd en die bevalt me niet. Die droogt mijn haar veel te zeer uit. Deze crèmespoeling daarentegen is in één woord: fantastisch. Deze topper is bij de DM verkrijgbaar voor maar € 1,45.

Balea Milder en Zarter Reinigungsschaum:

CSC_0109 CSC_0111

Deze twee gezichtsreinigers nam ik mee, omdat mijn geliefde Biodermal reinigingsmousse niet meer verkrijgbaar is. Deze lijken er qua verpakking erg veel op. Het is een foam of mousse, die pas schuim geeft als je pompt. Beide bevatten geen sulfaten. De roze is speciaal voor de droge en gevoelige huid en de blauwe is speciaal voor de gemengde en normale huid.Wat me opvalt is dat ze wel beide parfum bevatten. Ik hoop maar dat dat goed gaat met mijn gevoelige huidje. Ik heb ze nog niet geprobeerd, maar ze zullen vast terugkomen in een opgemaakt-blog. Ze bevatten beide vit B5. Ik wilde jullie in elk geval laten weten dat ze deze producten hebben van Balea voor maar € 1,95 bij de DM in Duitsland.

Andere producten die wij al járen hier gebruiken (niet op de foto) zijn de Sundance Sonnenmilch SPF 50, Sundance Sonnenspray SPF 50 (zowel de gewone als de sensitive variant zonder kleurstoffen en conserveringsstoffen) en de Kids Sonnenmilch SPF 30 mini verpakkingen. Deze laatste zijn super handig voor in je tas. Hij is eigenlijk voor kinderen, maar als volwassene kun je dat ook gewoon gebruiken. Deze producten zijn gewoon perfect.

Ik kan de Sundance lippenbalsem en de Balea crèmespoeling in elk geval heel erg aanbevelen, omdat ik deze producten lang genoeg getest heb, Over de andere producten ben ik enthousiast, maar ik heb ze nog niet (lang genoeg) getest. Mocht je dichtbij Duitsland wonen of op vakantie gaan in Duitsland, loop dan zeker eens de DM binnen, want je vindt er pareltjes voor weinig geld!

Q: Kom jij wel eens bij de DM in Duitsland en zo ja, wat zijn jouw aanraders?

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in Review, tip en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Huismerk producten van de DM: Balea en Sundance

 1. anke zegt:

  Hallo.
  Even een reaktie op jou ervaringen met Balea produkten,en P2 make up.

  Heb zelf ook het gezichtsschuim gebruikt,heb toch liever een gezichtreiniger wat na het douchen niet trekt,heb er nu een die wat een creme’g laagje achter laat.
  Verder gebruik ik Sun Dance selbstbrauner van 1.95 en ruikt heerlijk naar vanille en niet zo.n zelfbruinergeurtje.
  Ook voor t gezicht heb ik daar een tubetje voor, achteraf hoefde dat eigenlijk niet,de grote fles kun je ook voor t gezicht gebruiken.
  Heb daarbij wel een zelfbruiner handschoen aan, deze heb ik bij het Kruidvat en de Primark gehaald.
  Ook kun je deze bestellen bij Aliexpress.com,worden gratis verzonden, kosten bijna niets.
  Ook koop ik er Olazprodukten scheelt de HELFT met de prijzen hier.
  Verder erg tevreden over de DM drogist,en een stuk goedkoper.😃

  Like

  • Ik ben het met je eens dat het gezichtsschuim erg trekt na het wassen. Etos heeft momenteel ook zo’n gezichtsschuim en dat is heel zacht en trekt helemaal niet. Misschien heb je daar wat aan? In Duitsland is alles echt veel goedkoper. Dat scheelt wel effe wat! Ik heb zelf ook de bruiningshandschoen van Primark en dat werkt prima. Bedankt voor je comment! xoxo

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s