Kruidvat Sensitive Dagcrème SPF 30 (UVA en UVB)

CSC_0181

Bescherming tegen de zon is heel belangrijk, zeker nu de zon op zijn krachtigst is in de zomermaanden. Een dagcrème met een hoge SPF is dan een uitkomst! Kruidvat heeft een nieuwe dagcrème met SPF 30 voor de gevoeligste huidjes! Ben je net zo benieuwd als ik, toen ik er voor het eerst over hoorde?

Kruidvat Sensitive 0% Dagcrème SPF 30:

CSC_0171 CSC_0175

Het is voor mij altijd moeilijk om een goede crème met SPF te vinden, omdat mijn huid súper gevoelig is. Ik krijg snel last van rode plekken, jeuk en helaas ook acne. Deze crème van Kruidvat is geschikt voor super gevoelige huidjes. Hij komt uit de Sensitive 0% lijn. Deze crème is verpakt in een leuk paars doosje dat aangeeft voor wie de crème geschikt is en wat de crème doet.

CSC_0179 CSC_0177

Op de linkerfoto staat een gebruiksaanwijzing en boven de leeftijdslijn begint het opsommen van de ingrediënten. Op de tweede foto, onder de leeftijdslijn, gaat deze rij ingrediënten verder. De crème is geschikt voor mensen vanaf 20 jaar, maar ik denk dat iemand die jonger is deze crème ook gerust kan gebruiken. De crème is helemaal vrij van parfum, alcohol en kleurstoffen, hydrateert en kalmeert en ondersteunt de natuurlijke weerstand van de huid. De crème kalmeert roodheid en irritatie.

De crème heeft UVA en UVB bescherming. Dit moet apart vermeld worden op de verpakking van een product. SPF 30 alleen zegt niks over welke UV-bescherming het is en het is belangrijk om je huid tegen zowel UVA als UVB stralen te beschermen. Vooral UVA moet expliciet gemeld worden en dat is bij deze crème zo!

CSC_0183 CSC_0185 CSC_0187

De crème is verpakt in een tube, die stevig sluit. De crème zelf is wit, maar wordt transparant bij het aanbrengen. De crème laat dus geen witte waas achter op het gezicht. De crème is vrij licht, niet waterig, maar ook zeker niet dik en stroef. De crème wordt nagenoeg helemaal opgenomen door de huid. Hij laat nauwelijks iets van een vettig laagje achter (wellicht zoals een andere voedende dagcrème, maar niet zoals een dikke zonnebrandcrème). De UV-beschermers zijn chemisch, maar geven een brede bescherming.

Ik denk dat deze crème ideaal is voor mensen met een droge en supergevoelige huid. De crème hydrateert heel erg goed. Voor mensen met een vette huid of met aanleg voor acne, kan deze crème net iets te voedend zijn. Hoewel de crème geen olie bevat en op basis van glycerine is, is hij voor mijn huid net iets te voedend om elke dag te gebruiken. Af en toe kan wel, maar iedere dag is wellicht wat too much. Mocht je een erg vette huid hebben of last van acne, kijk dan eens naar de matterende zonnefluide van Biodermal. Deze is verkrijgbaar in SPF 30 en SPF 50.

Omdat ik de crème niet dagelijks op mijn gezicht kan gebruiken, gebruik ik hem ook op mijn handen, als handcrème. Ook de handen kunnen een goede zonbescherming gebruiken en deze crème is niet plakkerig zoals een zonnebrandcrème. Deze crème is geschikt voor elke dag en voor onder je make up. Hij geeft een hoge bescherming, maar hij is in tegenstelling tot zonnebrandcrèmes niet waterproof. Ook is hij niet dik en plakkerig. Hoewel we dat niet fijn vinden aan zonnebrandcrèmes, is dat wel wat deze crèmes zo effectief maakt. Deze Kruidvat dagcrème zal sneller van de huid “slijten” , dan een echte zonnebrandcrème. Hij is ideaal voor zo door de dag heen, maar mocht je echt gaan zonnebaden of aan het strand gaan liggen, dan zou ik een echte zonnebrandcrème gebruiken en om de twee uur opnieuw insmeren. De verpakking bevat 50 ml. De crème bevat geen parabenen.

Conclusie :Ik kan deze crème heel erg aanraden, tenzij je een hele vette huid hebt of acne. Het is niet gezegd dat deze crème dan voor jou niet werkt, dus je zou het altijd kunnen proberen. Wellicht is hij dan wat te zwaar. Hij plakt niet, laat geen witte waas achter en bevat geen alcohol, kleurstoffen of parfum. De crème trekt goed in en is hydraterend. Mocht je echt gaan zonnebaden, dan zou ik een echte zonnebrandcrème gebruiken, zeker als je gaat zwemmen, omdat deze niet waterproof is.

Volgens de website kost deze crème € 4,29, maar ik heb er € 3,99 voor  betaald in de winkel.

Kruidvat Sensitive 0% nachtcrème voor de overgevoelige huid:

CSC_0189 CSC_0191

Van deze lijn, is ook een nachtcrème beschikbaar. Ik heb deze er destijds gratis bijgekregen. Deze bevat wel olie (inca omega olie) en vitamine E,  butyrospermum parkii butter (=shea butter). Dit is dus een heel erg voedende en ik denk zware crème, vooral geschikt voor de gevoelige en hele droge huid. Ik heb deze niet geprobeerd, omdat ik weet dat deze voor mij te vet is. Wel wilde ik jullie laten weten dat deze crème bij Kruidvat wordt verkocht…. want wat voor mij niet werkt, is misschien heel erg geschikt voor jou!

CSC_0193 CSC_0195 CSC_0197 CSC_0199 CSC_0201

Ook deze crème bevat 50 ml, maar dan in een glazen pot. Ook deze verpakking vind ik weer erg mooi en de ingrediënten staan weergegeven op het doosje. Ook deze crème is geschikt voor iedereen vanaf 20 en zou roodheid en irritatie moeten kalmeren.Wellicht dat ik hem in de winter kan proberen, omdat mijn huid dan droger is. Ook deze crème is vrij van alcohol, parfum en kleurstoffen.

Deze nachtcrème is voor € 3,99 verkrijgbaar bij Kruidvat (ook online).

Q: Heb jij al eens wat van deze Sensitive 0% producten geprobeerd? 

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in Review en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Kruidvat Sensitive Dagcrème SPF 30 (UVA en UVB)

 1. annajirina zegt:

  Fijne uitgebreide review! Ik heb zelf geen gevoelige huid, maar SPF vind ik wel altijd heel belangrijk in een dagcreme. x

  Like

 2. Hien zegt:

  Echt een goed review!!

  Like

  • Dankjewel! Ik heb de crème met plezier gebruikt en ga hem zeker opnieuw kopen. In het begin kreeg ik er wat pukkeltjes van, maar dat werd vanzelf beter. Nu mis ik de crème, nu ik andere producten heb! XX

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s