Maybelline Dream Sun Bronzing Powder With Blush 09 Golden Tropics en 08 Bronzed Paradise (Big Bazar)

CSC_0916

Bij de Big Bazar spotte ik kort geleden deze Maybelline Bronzer en Blush Duo’s. Omdat ze er zo prachtig zomers uitzien, nam ik ze mee, hoewel ik vermoedde dat het pigment niet zo goed zou zijn. Ik heb namelijk al een Dream Sun Bronzer van Maybelline die niet veel kleur afgeeft. Tóch hoopte ik stiekem dat deze beauty’s beter van kwaliteit zouden zijn. Wil je weten wat ik ervan vind? Lees dan gauw verder!

CSC_0902 CSC_0906 CSC_0908

Er was keuze uit twee verschillende kleurcombinaties, namelijk 09 Golden Tropics, de lichtere bronzer met de warme koraalroze blush (links op bovenstaande foto) en 08 Bronzed Paradise met de iets donkerdere bronzer en de koele roze blush (rechts op bovenstaande foto).

De blushes waren mooi verpakt en de houdbaarheidsdatum was goed. De verpakking van het product zelf is mooi, met een doorzichtige dekseltje en een gekleurde onderkant in dezelfde kleur als de blush, wat een heel mooi effect geeft. Het dekseltje schroef je erop. Omdat dit vast klikt, blijft hij goed zitten. Ik vind de verpakking mooi en zomers en duidelijk. Je vindt dit product snel terug in je collectie. Wat me meteen opviel, is dat beide duo’s een erg sterke geur hebben, zoals een “oma-parfum”. De donkerde ruikt iets anders, waardoor ik dacht dat deze niet meer goed was. (Ik heb namelijk al een Dream Sun Bronzer, dus ik weet hoe het product moet ruiken.)

Op de achterkant van de verpakking staan de ingrediënten:

CSC_0910

Maybelline Dream Sun Bronzing Powders with Blush:

CSC_0916 CSC_0918 CSC_0920 CSC_0922

Maybelline Dream Sun Bronzing Powder with Blush 09 Golden Tropics:

CSC_0912 CSC_0924

09 Golden Tropics is qua brozer de lichtste van de twee. De bronzer is glanzend, met een heel klein micro-shimmertje. De blush is koraal roze. Ik vermoed dat het blush gedeelte een overspray is, die wat dieper is dan je normaal ziet bij overspray, maar die op een gegeven moment zal verdwijnen.

Swatches Maybelline Dream Sun Bronzing Powder with Blush 09 Golden Tropics:

CSC_0926 CSC_0928

Links die je de blush, in het midden de bronzer en rechts de twee kleuren gemengd. Net zoals de Dream Sun bronzer die ik al had, komt hier nagenoeg geen pigment vanaf. Het product is heel hard, dus je moet echt met je vinger erin schuren, wil je iets van kleur krijgen. Ik heb voor de foto’s heel veel swatches over elkaar heen aan moeten brengen. Het is heel lastig om de bronzer op je kwast te krijgen, zonder ook de blush erop te hebben. Andersom is het nog lastiger om de blush op je kwast te krijgen, zonder bronzer. Er vormt zich héél snel een soort hard vettig laagje op de bronzer kant. De blush is mat. Op de wangen zie je van de blush wat meer terug dan bij de swatches op de arm, maar de bronzer is nauwelijks zichtbaar. Het is een warme bronzer, met oranje ondertoon, dus hij is alleen geschikt om de huid wat mee op te warmen, maar deze bronzer is niet geschikt om mee te shapen. Alleen als je een héél lichte huid, zul je een heel subtiel beetje bronzer op je huid terug zien, anders niet.

Maybelline Dream Sun Bronzing Powder with Blush 08 Bronzed Paradise:

CSC_0914

CSC_0930 CSC_0932

08 Bronzed Paradise heeft een iets donkerdere, ook glanzende, bronzer en een koele roze blush.

Swatches Maybelline Dream Sun Bronzing Powder with Blush 08 Bronzed Paradise:

CSC_0934 CSC_0936 CSC_0938

Ook van deze blush/bronzer komt maar bar weinig pigment af. Links zie je de blush, in het midden de bronzer en rechts de twee kleuren gemengd. Alles wat ik hierboven heb verteld over het andere duo, geldt ook voor dit duo. De bronzer heeft íets meer impact, maar is nog steeds maar héél licht en nauwelijks zichtbaar. Ook deze bronzer is warm (tikkeltje oranje) en licht glanzend, dus niet geschikt om mee te shapen.  Als je de bronzer en blush-kant met elkaar mengt, ontstaat een iets diepere blush, maar dan lopen de twee kleuren in de pan in elkaar over, waardoor ze daarna nog maar moeilijk afzonderlijk te gebruiken zijn. Deze donkerdere kleur ruikt een beetje vreemd, waardoor ik niet zeker weet of hij nog goed is.

Beide duo’s bevatten 16 gram product.

Conclusie:

Weinig pigment, te sterke parfumgeur, bronzers neigen naar oranje, er vormt zich snel een vettig hard laagje op de bronzer, lastig in gebruik als je de blush en de bronzer apart wilt gebruiken. De blush is waarschijnlijk een overspray, waardoor die veel sneller op zal zijn dan de bronzer. Als je beide kanten met elkaar mengt, lopen de kleuren in de pan in elkaar over, waardoor ze daarna nog maar moeilijk apart te gebruiken zijn. De blush zie je nog enigszins op de huid en als je de kleuren mengt, krijg je een iets diepere blush. Als je van súper subtiel houdt en een heel lichte huid hebt, heb je hier wellicht iets aan, anders niet. De verpakking is cute. Ik vind het geen aanrader. Als je een bronzer blush duo zoekt, kun je beter eens een kijkje nemen op http://www.eyeslipsface.nl en dan de Studio lijn.

Bij de Big Bazar kosten deze duo’s € 4,99 per stuk. Ze zijn ook bij Kruidvat en Etos verkrijgbaar, maar dan heten ze Maybelline Terre Indienne en kosten ze € 13,49!! Dat is het echt niet waard. Ik vind zelfs de € 4,99 al veel voor een product dat zo slecht presteert. Ik zal ze wel gebruiken, maar de look zal dan super subtiel zijn.

Q: Heb jij ervaring met een Maybelline Dream Sun product? Zo ja, wat vind jij ervan?

Bedankt voor het lezen en veel liefs.

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s