Primark Cream Blushes Melon & Pale Pink en Stippling Brush

CSC_1030

Kort geleden was ik bij Primark en daar zag ik deze leuke cream blushes liggen. Ik heb vaker make up van Primark geprobeerd en daar was ik dik tevreden over, dus ik besloot deze cream blushes een kans te geven. Dit is de eerste keer dat ik een cream blush uit een potje probeer. Ik heb ooit een stick gehad van E.l.f, maar dit is mijn eerste ervaring met een potje. Ook nam ik de stippling brush mee om de cream blush mee aan te brengen. Als je wil weten wat ik ervan vind, lees dan snel verder!

CSC_1030 CSC_1042

De twee cream blushes die ik jullie vandaag wil laten zien heten Melon (de perzik-roze) en Pale Pink (de donker roze). Ik dacht eerst dat beide blushes geen naam hadden, maar de naam staat onder het bovenste stickertje op de achterkant. Als je dat lospeutert, dan kom je uit bij een stickertje waar de ingrediënten staan en daar staat ook de naam van de blush. De stippling brush is een mini stippling brush, zoals E.l.f. er ook een in het assortiment heeft, die heel geschikt is voor crème producten. Ik wilde daarom deze stippling brush ook graag eens proberen.

Primark Cream Blushes Melon en Pale Pink:

CSC_1034 CSC_1038 CSC_1040

Links op de foto zie je Pale Pink en rechts Melon. De cream blushes zitten in een plat doorzichtig potje met een schroefdekseltje, net als de cream blushes van Revlon en NYX. Het is een plat doosje, dus het is makkelijk op te bergen. Ook kun je ze stapelen. Het dekseltje schroeft goed vast, wat ik prettig vind. Hopelijk drogen ze dan niet te snel uit. Beide blushes bevatten 8 gram product.

Primark Cream Blush Melon: 

CSC_1048 CSC_1050 CSC_1052 CSC_1056

Deze perzikkleurige blush heeft een goed pigment en is zichtbaar op mijn huid die licht is en in de zomer naar medium neigt. Er zitten geen glitters of glans in en de blush heeft ook geen geur. Ik denk dat deze kleur voor de donkere huid te licht is. De blush geeft een heel mooie warme perzik roze gloed op de wangen. Wel zijn beide blushes een beetje wax-achtig, omdat er minerale oliën inzitten. Gedurende de dag blijven de blushes daarom ook iets plakkerig aanvoelen, dus als je dat niet prettig vindt, dan zijn deze blushes waarschijnlijk niks voor jou. Dit probleem kun je oplossen, door de blush aan te brengen voordat je poeder aanbrengt en je zou er ook een poederblush overheen aan kunnen brengen. Ik heb dat allemaal niet gedaan, omdat ik dat teveel gedoe vind, maar ondanks dat bleef de blush wel heel goed zitten. Het beetje plakkerige stoorde mij niet heel erg.

Primark Cream Blush Pale Pink:

CSC_1060 CSC_1068

Sorry dat de verpakking van deze blush er plakkerig uitziet, vanwege de lijmresten van de sticker die ik er maar niet vanaf krijg. Normaal lukt het me altijd wel met olie of met alcohol en op deze blush heb ik beide losgelaten, maar niks hielp! Als jij nog een tip hebt voor me, hoe ik dit beter weg kan halen, laat het me dan gerust weten!

Deze blush heet Pale Pink, maar in alle eerlijkheid is er niks “pales” aan. Het is een felle roze blush, een beetje fuchsia-kleurig, met een koele ondertoon. Deze blush heeft ook geen glitter, glans of geur. Deze kleur is een stuk dieper qua pigment en dus beter geschikt voor de medium en donkere huid. Wees voorzichtig met deze kleur, want hij knalt van je wangen af!

Primark Cream Blushes Melon (l) en Pale Pink (r) naast elkaar:

CSC_1072

Primark Cream Blushes Melon (l) en Pale Pink (r) Close up:

CSC_1058 CSC_1070

Swatches Melon en Pale Pink:

CSC_1074 CSC_1076

Beide kleuren hebben een goed pigment en blijven goed zitten. Pale Pink is sterker gepigmenteerd dan Melon en heeft een íets drogere structuur.

Primark Stippling Brush:

CSC_1032 CSC_1080 CSC_1086

Deze mini stippling brush is super zacht. De haartjes zijn zwart, met heel licht roze aan de bovenkant. Het is een stevig klein kwastje, met veel haartjes dicht bij elkaar. Ik heb hem ook al een keer gewassen en dat ging prima. Er vielen geen haren uit. Ik heb ook de small stipple brush van E.l.f. en deze werkt goed voor crème producten, dus ik wilde deze testen of hij hetzelfde resultaat gaf. Deze is net wat minder “fluffy” dan de E.l.f. kwast, waardoor hij de kleur nog meer geconcentreerd aanbrengt.Vooral bij de donkere blush zou dit een probleem kunnen zijn, omdat hij dan erg veel kleur in een keer aanbrengt. Je kunt de crème blush er ook wel mee vervagen, maar omdat de kwast best vol is, moet je goed opletten dat je niet je foundation verplaatst. Je brengt de cream blush op een tamponnerende / stempelende manier aan op je wang.

CSC_1082 CSC_1084

Ook heb ik dit kwastje geprobeerd als foundation kwast en dat gaat redelijk. In het begint oogt alles wat streperig, dus het kost veel tijd om je foundation mooi te vervagen. De kwast is dus meer geschikt voor cream blush. Ook lijkt hij me geschikt voor het blenden van concealer of het aanbrengen van een (cream-) contour met het randje van de kwast. Ik vind het een leuk en lekker zacht kwastje voor een klein prijsje!

Conclusie:

Ik vind alle drie de producten leuk. De cream blushes zijn iets plakkerig, dus als je dat niet prettig vindt, kun je ze beter overslaan. Mij persoonlijk stoort het niet al te erg. De kleuren zijn goed gepigmenteerd, vooral Pale Pink (de donkerste van de twee). Melon lijkt me te licht voor donkerdere huidtypes. De blushes hebben geen glitters, glans of geur en blijven goed zitten gedurende de dag, zélfs als je ze niet vastzet met een poeder, want dat doe ik namelijk nooit. Het mini stipplingkwastje is lekker zacht en stevig en laat geen haren los met het reinigen. Dit kwastje brengt de blush wat geconcentreerd aan, maar is ook te gebruiken op andere manieren.

De Cream Blushes zijn momenteel in de aanbieding bij Primark voor € 1,- per stuk en het stippling kwastje kost € 2,-. Voor die prijs, vind ik het drie leuke producten!

Q: Heb jij ervaring met Primark make-up of tools?

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s