Essence All About Vintage Eyeshadow Palette

CSC_1614

Yeah de nieuwe producten van Essence liggen weer in de winkels, dus er is weer genoeg om te kunnen smeren, testen en swatchen!! De All about paletjes hebben een make over ondergaan en zijn wat mij betreft nóg beter en leuker dan voorheen. Waar ze voorheen nog 6 oogschaduws per doosje bevatten, zijn het er nu 8 geworden. Dit oogschaduwpaletje stak me al de ogen uit vanaf dat de persberichten van Essence bekend werden. Zou het aan mijn hoge verwachtingen voldoen? Lees snel verder als je geïnteresseerd bent!

CSC_1598

Het All About Vintage paletje is één van de 5 nieuwe paletjes van Essence. Er is ook nog een All About Roses, All About Greys, All About Nudes en All About Bronze palet verkrijgbaar. Dit paletje sprong me meteen in het oog, vanwege de groene kleuren in combinatie met zacht roze en bruin. Dit paletje vond ik ook het mooiste swatchen in de winkel, samen met het All About Bronze Paletje.

CSC_1606

De verpakking is wederom doorzichtig, net als de vorige All About paletjes van Essence. De verpakking is stevig en sluit goed, maar is ook wat lastig te openen. Ik moet vaak zoveel kracht zetten, dat ik bang ben dat het paletje uit mijn handen schiet en kapot valt.

CSC_1612

Op de achterkant van het paletje staan tips hoe je de kleurtjes kan gebruiken. Ook staat op de achterkant dat het een combinatie is van 8 zachte en longlasting kleuren is, die verschillende finishes hebben, van mat tot metallic. Ik ben het niet helemaal eens met die laatste claim, want een écht matte kleur zit niet in het paletje. De roze kleur is wel nagenoeg mat. De rest van de kleuren zou ik shimmery of satin noemen. Ook een echte metallic kleur, is niet in dit paletje te vinden. Dat vind ik helemaal geen probleem, want de kleuren zijn echt perfect zoals ze zijn. Echt longlasting zijn de kleuren ook niet. Als je geen oogschaduwbasis gebruikt, verdwijnen de kleurtjes na een aantal uren van je ogen, of gaan ze ophopen in de arcadeboog. Dit is heel simpel op te lossen met een oogschaduwbasis. Ik gebruik momenteel die van E.l.f. van 1 euro.

CSC_1604 CSC_1616 CSC_1618

De kleuren uit dit paletje zijn verbluffend mooi. Ook is de kleurencombinatie uniek, zacht, gesofisticeerd, goed te combineren en fijn om mee te werken. Wat ik echt leuk vind aan dit palet, is dat je alle kleuren door elkaar kan dragen, maar je kan ook de bovenste rij als quad gebruiken, net als de onderste rij en zo kun je het palet ook weer in 2 quads aan de linker en rechterkant gebruiken, afhankelijk van de look die je wilt maken. Je kan het super zacht en lieflijk houden of iets meer smokey, of herfstig. Dit palet geeft je de mogelijkheid om een beetje kleur aan je look toe te voegen, zonder dat het schreeuwerig wordt. Het resultaat blijft zacht en naturel.

Essence All About Vintage Eyeshadow Palette Close Up:

CSC_1622 CSC_1624

De bovenste rij bestaat uit een zacht glanzende gebroken witte kleur, een glanzende champagne kleur met een groenige ondertoon, een schitterende groen-grijze glanzende kleur (de ster van dit palet wat mij betreft!) en een mosgroene kleur met een iets lichter groen glittertje.

De onderste rij bestaat uit een bijna matte lieve roze kleur, een zacht glanzende champagne kleur, een glanzende koele bronzen kleur en een koele chocolade bruine kleur.

Ik vind elke kleur uit dit paletje even uniek.

Swatches Essence All About Vintage Eyeshadow Palette:

CSC_1628

Bovenste rij.

CSC_1632 CSC_1634

Onderste rij.

Zoals je kan zien, is het pigment geweldig. Ik vind de structuur nog beter dan de vorige All About paletjes en ook de kleuren vind ik mooier. De kleuren zijn iets minder metallic dan de vorige All About Paletjes, wat ik persoonlijk mooier vind. De kleurencombinatie van dit palet is prachtig. De oogschaduws zijn zijdezacht en kruimelen niet. Ik had telkens dat ik het gebruikte geen fallout onder mijn oog. De kleuren smelten niet samen op het oog, maar behouden hun eigen “identiteit”, maar laten zich wel goed blenden. Ook zie je de kleuren goed terug op het oog en niet alleen maar in de swatches. Vooral de grijzig-groene kleur ( de derde kleur van links van de bovenste rij) is mijn grote favoriet. Wat een prachtige unieke kleur! Dit paletje ga ik zeker veel gebruiken de komende tijd. De kleuren zijn perfect voor de herfst!

CSC_1636 CSC_1638

Mocht je vorig jaar naast de Hello Autumn limited edition van Essence hebben gegrepen, dan is dat paletje een beter alternatief! Deze kleuren zijn zachter, beter gepigmenteerd en het palet is veel gevarieerder!

Ik kan alleen maar positief zijn over deze beauty! Je krijgt 9,5 gram product. Ik vermoed (of beter gezegd : vrees), dat ik de andere paletjes ook wil uitproberen!

De nieuwe All About Paletjes zijn voor € 3,99 verkrijgbaar bij Kruidvat.

Q: Heb jij al een van de nieuwe paletjes geprobeerd?

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s