W7 In the City & In the Mood Natural Nudes Eye Colour Palettes

CSC_0097

De Nude paletjes blijven maar niet aan te slepen. Je kan er niet meer aan ontkomen. Tóch vind ik dat stiekem niet erg, omdat ik graag nude kleurtjes draag. W7 is een merkje dat me qua oogschaduw erg blij verrast. Niet alleen de grotere paletten, zoals het In the Nude palet en de doosjes met 5 kleurtjes zoals het Magic Mauve palet (van beide komt binnenkort een review online!), maar ook deze twee leuke blikjes met bijna alleen maar matte oogschaduws (op één kleurtje na) hebben mijn hartje gestolen. Lees je mee wat ik ervan vind?

CSC_0101 CSC_0107

Deze twee überschattige blikjes zijn denk ik bedoeld als dupe van de Urban Decay Naked Basics paletjes. Ik heb deze paletjes niet, dus ik kan geen vergelijking maken. Wel wil ik jullie laten weten dat ik deze twee doosjes met ieder 6 kleurtjes heel erg leuk vind.

CSC_0105 CSC_0111

Het In the Mood paletje (in het lichtgrijze doosje) heeft wat warmere tinten dan het In the City paletje (in het donkergrijze doosje). Het In the Mood paletje moet, denk ik, een dupe van het Naked Basics one palette voorstellen en In the City een dupe van Naked Basics two. Het In the Mood paletje heeft 5 compleet matte tinten en één glanzende tint, namelijk helemaal links in het paletje en het In the City paletje is compleet mat. Ik vind de verpakking echt super leuk. Het neemt wellicht wat plaats in, in je collectie, maar toch. Ik vind het mooi en leuk. Beide blikjes sluiten super goed en klikken goed dicht, waardoor ik denk dat je ze best mee op reis kan nemen (al zijn de oogschaduws zelf wat zacht). Het nadeel daaraan is dat de blikjes echt lastig open te krijgen zijn. Ik moet er echt een nagel tussen zetten om ze open te krijgen, zodat niet het paletje uit mijn handen schiet en op de grond valt.

CSC_0115

Links op de foto (lichtgrijze blikje) zie je het In the Mood paletje, met warmere matte tinten en één glanzende tint helemaal links. Rechts (donkergrijze blikje) zie je het In the City paletje met allemaal koele matte tinten. Er lijkt heel weinig onderscheid te zijn tussen beide blikjes, maar dat is in het gebruik toch niet zo.

W7 In the Mood Palette (L) en In the City Palette (R):

CSC_0121          CSC_0119

W7 In the Mood Natural Nudes Eye Colour Palette:

CSC_0123 CSC_0125 CSC_0131 CSC_0133

Het W7 In the Mood Palette bevat 6 kleuren, waarvan 5 matte. Achterop het blikje staan de namen van de oogschaduws. V.l.n.r. : Shrimp is een zacht glanzende gelige champagne kleur, Oops is een matte gelige basiskleur (gebroken wit/ licht geel). Venice is een matte rozige basiskleur, Wink is een heel licht beige, iets koelere lichtbruine kleur, Katie is een matte warme chocolade bruine kleur en Cargo is een matte zwarte kleur.

W7 In the Mood van dichtbij:

CSC_0135 CSC_0137 CSC_0139

Ik vind het pigment van de kleurtjes prima, vooral van de donkere oogschaduws in het paletje. Ook de lichte glanzende kleur (helemaal links) heeft een prima pigment. Ook vind ik dat er genoeg onderscheid is tussen de lichtere en donkerdere oogschaduws. Dit paletje heeft een rozige en een gelige basiskleur, wat voor koele en warme huid-ondertonen geschikt is. Ook kan je ze mengen natuurlijk. De oogschaduws zijn wat poederig en veroorzaken iets van fallout (vooral de zwarte kleur), maar dit vind ik vrij minimaal. De kleurtjes blenden prima, de lichte kleurtjes zijn genoeg zichtbaar op het oog en ze blijven, met een oogschaduwbasis, echt wel de hele dag zitten. Dit paletje is leuk als toevoeging bovenop je glanzende losse oogschaduws of paletjes die helemaal glanzend zijn. Maar ook een complete look is prima met dit paletje te maken. Je kan een glanzende met wat mat of een compleet matte look maken. Erg leuk en divers dit palet!

Swatches W7 In the Mood:

CSC_0141 CSC_0143 CSC_0147 CSC_0149

Het pigment lijkt op de arm-swatches wat tegen te vallen, maar op het oog is dit niet zo. Natuurlijk is het geen Too Faced, Lorac of Urban Decay kwaliteit, maar ik vind het pigment goed genoeg om genoeg definitie te geven aan de ogen. Sterker nog, ik prefereer een iets minder sterke transitie of crease kleur.

W7 In the City Natural Nudes Eye Colour Palette:

CSC_0151 CSC_0153 CSC_0161 CSC_0165

Het W7 In the City Palette is helemaal mat en koel van kleur. V.l.n.r. : Wigwam is een matte rozige nude kleur, Troy is een iets donkerdere matte rozige nude kleur, Brass is een matte mauve-bruine kleur, Touch is iets warmer en donkerder mauve-bruin en mat, Autumn is een matte, koele, lichtbruine kleur en Andrea is een matte donker grijs-bruine kleur. De lichtere kleurtjes hebben een rozige ondertoon en de donkerdere kleurtjes een grijzige. Ook deze oogschaduws zijn erg poederig, dus wees lief voor ze met je kwast en tik je kwast goed af. Het pigment van de oogschaduws in dit blikje is minder dan van het In the Mood blikje.

W7 In the City van dichtbij:

CSC_0169 CSC_0173 CSC_0175

Zoals je ziet liggen deze kleurtjes allemaal erg dicht bij elkaar, waardoor je niet heel veel verschil ziet op het oog. Een ooglook met alleen dit paletje lijkt me weinig gevarieerd. Ik zou dit paletje alleen gebruiken op aanvulling van glanzende paletjes of losse oogschaduws die je al hebt. Er is geen kleuren overlap tussen beide paletjes, hoewel de kleuren wel op elkaar lijken. Op het oog vind ik ze toch allebei anders.

Swatches W7 In the City:

CSC_0179 CSC_0181 CSC_0183 CSC_0187

Het vastleggen van deze kleurtjes was moeilijk, omdat vooral de lichtere kleurtjes wegvallen tegen mijn huid. Ook is het pigment duidelijk minder dan van het In the Mood paletje. Ook op het oog zijn deze kleurtjes wat minder aanwezig dan het In the Mood paletje, maar niet compleet afwezig. Ik vind de kleuren allemaal erg mooi.

Conclusie: Ik vind beide paletjes erg leuk. Het In the Mood palet is beter gepigmenteerd dan het In the City palet. Beide paletjes zijn poederig, maar als je voorzichtig bent met je kwast en je kwast goed aftikt, is dit geen ramp. Het In the Mood paletje bevat één glanzende highlight kleur en het In the City paletje is helemaal mat. Het In the Mood paletje is warmer en het In the City paletje koeler van kleur. Met het In the Mood paletje kun je goed een op zich staande look maken. Het In the City palet lijkt me beter geschikt als toevoeging op (glanzende) oogschaduws die je al hebt. Het In the Mood paletje is voor beide geschikt. Ik vind de verpakking erg leuk en deze sluit goed. Wel is het deksel erg lastig open te krijgen. De paletjes lijken erg op elkaar, maar er is geen overlap in de kleuren. Ook zijn ze op het oog, naar mijn menig, anders. Ik kan niet echt kiezen welke mijn favoriet is. Ik vind ze beide leuk!

Momenteel zijn deze leuke paletjes voor € 4,99 in de aanbieding bij de Big Bazar. Deze aanbieding geldt t/m 23 augustus 2015. Een review van het grote W7 In the Nude Palette ( Urban Decay Naked 3 dupe) en het W7 Magic Mauve paletje komen binnenkort!

Q: Heb jij al eens oogschaduws van W7 geprobeerd?

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in budget-tip, Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s