Essence Liquid Lipstick 06 Make a Statement

CSC_1698

Het nieuwe assortiment van Essence ligt sinds kort in de winkels. Nieuw in het schap zijn onder andere 6 kleuren liquid lipsticks. Ik koos er één uit, om eens te proberen, namelijk nummer 6, Make a Statement, de donkerste van het stel. Wil je weten wat ik ervan vind? Lees dan snel verder!

CSC_1706

Ik vind de verpakking van de nieuwe liquid lipsticks erg leuk. Ze doen me denken aan Dior Addict Fluid Sticks en de Maybelline Color Elixir Lipglossjes. Het lijkt net een lipstick in vaste vorm, maar als je de dop open draait, is het een lipgloss, maar dan met het pigment van een lipstick. De naam van het product staat alleen in heel kleine lettertjes op het stickertje dat op de dop zit. Als je dit eraf haalt, weet je niet meer welke kleur het precies is.

CSC_1700 CSC_1702 CSC_1704 CSC_1708 CSC_1710

Volgens Essence combineert dit product twee favoriete effecten, namelijk een glossy finish als een lipgloss met de dekking van een lipstick. Glossy is het product zeker en gepigmenteerd ook, maar toch is het net een goed gepigmenteerde gloss. Ik kan het geen liquid lipstick noemen. Ook slijt de kleur zodanig snel van de lippen, dat de intense kleur die je bereikt net na het aanbrengen, heel snel een stuk minder is. Vanaf dat moment ziet het er uit als een gewone lipgloss. Het geurtje vind ik wel prettig. Het doet me een beetje aan chocolade denken.

CSC_1698 CSC_1706

De liquid lipstick is een beetje plakkerig en glijdt snel over de lippen. Het pigment is intens, maar zo makkelijk als je het aanbrengt met de lipgloss applicator, zo makkelijk veeg je het er ook weer vanaf met diezelfde applicator. Het resultaat wordt enigszins oneffen. Op sommige plaatsen zit meer kleur dan op andere, waardoor je geneigd bent om er nog eens overheen te gaan met de applicator, waardoor je het probleem niet oplost. Ook meer product aanbrengen lost het probleem niet op, omdat het snel gaat glijden en gaat ophopen in de mondhoeken. Dat gebeurt mij niet snel, maar met dit product helaas wel. Dat ziet er een beetje vies uit, als je van die klodders in je mondhoeken hebt zitten. Dit is op te lossen door weinig van het product aan te brengen, maar dan bereik je ook niet de intense kleur. Ook loopt de kleur iets uit buiten mijn lippen, in de fijne lijntjes of poriën. Dit is op zich wel op te lossen met een transparante lipliner, maar dat is weer extra gedoe.

Applicator Essence Liquid Lipstick:

CSC_1712 CSC_1716

De sponzige applicator loopt een beetje taps doe aan de bovenkant, van de zijkant bekeken. Rondom is hij wel gewoon rond. De applicator is iets flexibel, waardoor hij beweegt tijdens het aanbrengen van het product. De applicator is best klein, waardoor je goed in alle hoekjes komt, maar juist door de vorm, smeer je de grootste hoeveelheid van de lipstick uit naar de mondhoeken, waardoor daar een ophoping ontstaat.

Swatches Essence Liquid Lipstick 06 Make a Statement:

CSC_1718 CSC_1720

De kleur van deze liquid lipstick van Essence is moeilijk te omschrijven. Het is een mix van oud-roze, rood en bruin. Het pigment is op zich prima, maar zoals ik zei, gaat dit snel verloren en glijdt de kleur over de lippen, waardoor de kleur niet gelijkmatig verdeeld is over de lippen. Omdat dit product zo glibberig is (en toch plakkerig?!), gaat het ook telkens op mijn tanden zitten.

Conclusie:

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er niet kapot van ben. Het pigment is intens, de geur is prima en de verpakking is leuk. Helaas is de liquid lipstick erg glibberig, waardoor hij in de mondhoeken ophoopt, snel vervaagt, op de tanden terecht komt en snel uitloopt buiten de lippen. De applicator werkt het ophopen in de mondhoeken helaas in de hand. Ook is de liquid lipstick wat plakkerig. Met een transparante lipliner kun je eventueel uitlopen buiten de lijntjes wel voorkomen.Als je minder aanbrengt, kun je ophopingen ook wel voorkomen, maar dan bereik je niet de intense kleur. Ik vind het eerder een sterk gepigmenteerde gloss, dan een liquid lipstick. Ze doen me qua textuur erg denken aan de L ‘ Oréal Color Riche Extraordinaire liquid lipsticks. Ik vind het geen vreselijk product, maar ook niet iets om voor naar de winkel te rennen.

De Essence Liquid Lipsticks zijn voor € 2,59 verkrijgbaar bij Kruidvat.

Q: Heb jij deze lipsticks al geprobeerd? Zo ja, wat vind je ervan? Laat het me gerust weten!

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Essence Liquid Lipstick 06 Make a Statement

  1. Wat jammer, het pigment ziet er wel heel goed en intens uit! X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s