Maybelline The Nudes Eyeshadow Palette

CSC_0219

Een tijdje geleden kocht ik het The Nudes Eyeshadow Palette van Maybelline toen Kruidvat een actie had. Ik had gemixte reviews gelezen. De een vond het “maar niks”, de ander ” wel oké”. Ik had er dus eigenlijk niet heel veel van verwacht. Toch kon ik de mooie naturelle kleuren niet weerstaan, dus nam ik het paletje mee. Lees je mee wat ik ervan vind?

CSC_0191 CSC_0193

Toen ik het paletje nieuw kocht, zat het mooi netjes en hygiënisch verpakt met een plastic wrapper die je er zo af kan halen. Geen gedoe met lijmresten van plakkerige stickers, maar toch hygiënisch verpakt, zodat je zeker weet dat niemand erin heeft zitten vegen met zijn vingers.

CSC_0195 CSC_0197 CSC_0201 CSC_0205

De voorkant van het palet heeft een groot doorzichtig “raampje” waardoor je alle kleurtjes kan zien. Het deksel sluit stevig, maar is ook iets lastig open te maken. Op de achterkant van het palet vind je een uitleg over hoe je het kan gebruiken. Je kan het palet namelijk in duo’s, trio’s en quattro’s verdelen. Persoonlijk zie ik dit niet zo. De quattro’s en duo’s, die zie ik nog wel, maar de trio’s niet echt. Natuurlijk kun je elke kleurencombi maken met zo’n neutraal palet. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. Het idee vind ik wel leuk. Maybelline reikt je een handleiding aan, voor het geval je overweldigd wordt door de vele kleuren en finishes in dit palet. Het doosje bevat 12 kleuren. Alle kleuren samen zijn 9.6 gram, wat minder is dan een gram per oogschaduw. (Een gram is de gemiddelde maat van een oogschaduw, dus ze zijn iets kleiner per stuk).

CSC_0209 CSC_0215 CSC_0217 CSC_0219 CSC_0223 CSC_0225

Wat mij opviel, toen ik het palet ging gebruiken, is hoe koel de kleuren eigenlijk zijn. Als je het palet zo van dichtbij bekijkt dan zie je dat er eigenlijk maar twee echt warme kleuren in dit palet te vinden zijn en dan een enkele kleur die neutraal is, maar het merendeel is koel. Laat je dus niet misleiden door de prachtige gouden kleur (derde van de onderste rij) en de bronzen kleur (vierde van de bovenste rij). Ook de lichte beige crème kleur (derde in de bovenste rij) is redelijk warm. De rest vind ik meer koel. Als je de gouden en bronzen kleur niet gebruikt, zal je look dus vrij koel worden.

Swatches Maybelline The Nudes Eyeshadow Palette Bovenste Rij:

CSC_0229 CSC_0231 CSC_0233

De finishes in dit palet variëren van mat, satin tot glanzend. De eerste kleur helemaal links van de bovenste rij, is een glitterkleur die overigens een beetje kalkachtig is. De rest van de kleuren is prima van kwaliteit. In sommige kleurtjes zit een heel kleine micro shimmer, die een klein beetje fallout geeft, maar niks dat onoverkomelijk is. De kleuren zelf geven geen kleur-fallout, alleen de micro glitter gaat een beetje onder het oog zitten bij enkele kleuren. Het pigment is prima.

Swatches Maybelline The Nudes Eyeshadow Palette Onderste Rij:

CSC_0241 CSC_0243 CSC_0247 CSC_0255 CSC_0257

Het lijken misschien veel dezelfde foto’s, maar op elke foto, komt weer een andere kleur beter tot zijn recht. Ik plaats daarom zoveel mogelijk foto’s, zodat je een goed idee krijgt van het palet.

Ook deze rij is echt prachtig. Ik ben heel tevreden. Het pigment is goed. Alle swatches zijn trouwens één enkele veeg. Ook deze onderste rij is een combinatie van mat, satin en glans. Een enkel kleurtje bevat wat micro shimmertjes, maar een echt glitterpalet is dit zeker niet. Ook de matte zwarte kleur helemaal rechts onderin het palet, heeft een prima pigment. Let wel op met blenden, want de kleuren vervagen snel.

Conclusie: 

Ik gebruik deze oogschaduws het liefst met een basis. Dan blijven de kleuren bij mij de hele dag zitten. Ik gebruik daarvoor een crème oogschaduw van P2. Ik vind het pigment prima, de kleurencombinaties leuk en het palet is gewoon heel draagbaar. Je kan er alle kanten mee op, de kleuren combineren altijd mooi met elkaar, dus je hoeft niet per sé lang na te denken over een look. Wat ik wel heb gemerkt, is dat je voorzichtig moet blenden. Als je te enthousiast blendt, dan verdwijnen de kleuren heel snel, of ze smelten allemaal samen tot één kleur. Voor de rest vind ik het een prachtig paletje en ik kan niet wachten tot het Blushed Nudes Palette van Maybelline in Nederland uitkomt (met roze en mauve tinten!). Ik vind het een aanrader!

Let Op! Dit paletje kost normaal geproken € 15,99, maar momenteel heeft Kruidvat een aanbieding van 40% korting op alle Maybelline oogmake-up. Deze aanbieding geldt tot en met 20 september 2015. Ook bij Etos kun je dit paletje momenteel goedkoper scoren, want Etos heeft momenteel een actie lopen van 30% korting op álle make-up. Ook deze aanbieding geldt tot en met 20 september 2015. Ik zou daar zeker gebruik van maken, aangezien € 15,99 best veel is voor een drogisterij paletje. 

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Maybelline The Nudes Eyeshadow Palette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s