Rimmel Goodies van de Action (Oogschaduw en Lipgloss)

CSC_0659

Ik vind het echt super leuk dat budget winkels zoals Action en Big Bazar A-merk make-up verkopen. Zo vind je nog eens iets wat uit het assortiment is, of zelfs niet te verkrijgen is in Nederland, normaal gesproken. De vraagt is dan wel: is de kwaliteit een beetje goed, of ligt het niet voor niks bij de Action? Ik nam 3 oogschaduwdoosjes en 1 lipgloss mee. Lees je mee of ze de moeite waard zijn?

CSC_0655 CSC_0657 CSC_0659 CSC_0661 CSC_0663

Goedkope a-merk make-up is natuurlijk onweerstaanbaar, maar als de kwaliteit niet best is, is het alsnog weggegooid geld. Daarom laat ik jullie graag weten of deze oogschaduwdoosjes en lipgloss de moeite waard zijn om mee te nemen, de volgende keer dat je bij de Action bent. Ik heb deze producten een paar dagen geleden nog gezien, dus ze zouden nog gewoon verkrijgbaar moeten zijn!

Rimmel Glam’eyes Quad Eye Shadow 017 Dark Signature:

CSC_0665 CSC_0667 CSC_0669 CSC_0671 CSC_0675 CSC_0677

Dark Signature is een overwegend paars paletje. Alleen de lichte kleur in het midden onderaan is een wit-zilveren glanzende kleur. Ook bevat deze kleur glittertjes. De overige kleuren hebben een lichte glans, maar ogen nagenoeg mat op het oog. Gek genoeg komt de kleur die echt mat oogt in de pan (de lila kleur rechts), op het oog over als licht glanzend. Het paletje bevat in totaal 4,2 gram aan product.

Swatches Rimmel Glam’eyes Quad Eye Shadow 017 Dark Signature:

CSC_0679 CSC_0687

De pigmentatie van dit platje is maar mwa mwa. De lichte lila kleur moet echt opgebouwd worden met meerdere lagen wil je er wat van zien en de lichte highlighter kleur is bijna transparant met een glittertje. De twee wat donkerdere paarse kleuren hebben een redelijk pigment. Als je houdt van een koele paarse look, dan zou dit paletje wat voor je kunnen zijn. Het is niet super, maar ook niet heel erg slecht. Een echte topper zou ik het niet willen noemen.

Rimmel Glam’eyes Quad Eye Shadow 018 Romantic Cool:

CSC_0689 CSC_0691 CSC_0695 CSC_0697 CSC_0699

Dit romantische paletje sprak me meteen het meest aan. Het zou een super fijn everyday paletje kunnen zijn, maar daarvoor moet het pigment wel oké zijn. Alle 4 de kleuren zijn mat , maar de roze kleur rechts en de lichtbruine kleur onderaan bevatten glitters.

Swatches Rimmel Glam’eyes Quad Eye Shadow 018 Romantic cool:

CSC_0701 CSC_0705

Zoals je wellicht kunt zien aan de swatches, is het pigment niet heel best. De kleuren zijn flets en heel erg brokkelig, veel meer dan de andere Quads die ik van Rimmel gewend ben. Het contrast tussen de kleuren op het oog is maar nauwelijks te zien. Ik zou dit doosje laten liggen. Jammer, want het had zo mooi kunnen zijn met deze kleuren.

Rimmel Glam’eyes Trio Eye Shadow 750 Tempting:

CSC_0707 CSC_0709 CSC_0715 CSC_0717 CSC_0719 CSC_0745

Tempting is een trio dat bestaat uit 2 groene kleuren en 1 crèmekleur met een geel-groene glans. Alle 3 de kleuren zijn glanzend. Ik vind de kleuren erg mooi en het pigment is ook heel aardig, maar ik zou er wel een andere kleur bij betrekken. Alleen deze 3 kleuren gebruiken, geeft een erg groen effect. Kermit de kikker komt meteen op in mijn gedachten (It isn’t easy being green….). Een matte bruine kleur zou mooi zijn hierbij.

Swatches Rimmel Glam’eyes Trio Eye Shadow  750 Tempting:

CSC_0721 CSC_0723 CSC_0725

De pigmentatie van dit paletje is redelijk. Dit paletje is wat crèmiger dan het vorige. De lichte groene oogschaduw heeft echt een heel mooie gouden glans. Voor de herfst is dit best een leuk paletje, maar ik persoonlijk zou er nog andere kleuren bij gebruiken om het geheel iets minder “groen” te maken.

Rimmel Vinyl Max One Stroke Maxi Shine Lipgloss 601 Passion:

CSC_0727 CSC_0729 CSC_0731 CSC_0733 CSC_0735 CSC_0737 CSC_0739

Deze lipgloss sprak me meteen aan, omdat dit soort kleurtjes echt ontzettend mooi kan zijn voor de december tijd, mijn favo tijd van het jaar! De kleur is koel bordeaux rood met een warmer rode micro shimmer. Het geurtje is licht zoetig, vanille achtig. De lipgloss heet “one stroke” lipgloss en dat mag je wel zeggen, want de applicator is HUGE! Op de foto komt niet eens goed over hóe groot deze applicator is. De spons is minstens een cm lang en bijna 1 cm dik. Ook zit er een klein holletje in de applicator, net zoals in de Apocalips van Rimmel, waar zich een dikke laag gloss in verzamelt. Één applicatie is véél te veel. De lipgloss is sliertig en dik, maar plakt niet. Ik veeg eerst zoveel mogelijk residu af aan de opening, zodat dit niet allemaal op mijn lippen terecht komt, maar dan wordt de kleur ook wat minder intens (nog steeds intens genoeg, want het pigment is waanzinnig!). Wel gaat deze lipgloss uitlopen, dus een lipliner is een must (bijv een transparante van de Etos).

Swatches Rimmel Vinyl Max One Stroke Maxi Shine Lipgloss 601 Passion:

CSC_0741 CSC_0743

Het pigment van deze lipgloss is zeer intens. Om hem draagbaar te maken, zodat hij niet helemaal van je lippen wegglijdt, zou ik hem verdund aanbrengen, maar daarmee gaat er een deel van de intensiteit verloren.

De applicator is een ramp en vergt wat oefening en extra werk, ook loopt deze lipgloss uit, dus het is een lipgloss die je de hele dag moet “babysitten” . Veel gedoe dus. Ik vermoed voor veel mensen teveel gedoe. Ook is het “lipgloss op de tanden-scenario” te verwachten.

Conclusie: 

Echt bijzonder zijn al deze 4 producten niet. De oogschaduw triocTempting (groen) is best aardig en daar is wel wat leuks van te maken. Het zelfde geldt voor de quattro in het donkerpaars (Dark Signature). De quattro met de lichte romantische tintern (Romatic Cool) is ronduit slecht. Die zou ik laten liggen. De lipgloss is oké, maar vergt veel werk om geknoei te voorkomen. In sommige gevallen is er dus misschien wel een reden waarom dit soort producten bij de Action terecht komt. Echte aanraders vind ik ze alle 4 niet.

Deze producten zijn nu voor € 2,39 per stuk verkrijgbaar bij de Action.

Momenteel heeft de Big Bazar ook een actie lopen met Rimmel producten (foto’s en review komen gauw online!) en deze producten zijn van betere kwaliteit. Ik zou daar “mijn geld op in zetten”.

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s