Max & More Smokey Eyes en Nude Look Eye Shadow Palettes

CSC_0376

Een tijdje geleden postte ik al dat Action 2 nieuwe oogschaduwpaletjes had. Ik heb ze de afgelopen weken getest en wil jullie graag laten weten wat ik ervan vind. Ze zijn maar € 0.89 per stuk. Kan het voor die prijs wel goede kwaliteit zijn? Ik heb meestal geluk met Max & More producten, dus ik gaf deze twee glanzende beauty’s een kans!

CSC_0378 CSC_0380

De twee paletjes die ik meenam, zijn het Nude Look paletje (boven) en het Smokey Eyes paletje (onder). Beide paletjes bevatten 8 kleuren. Het gewicht is 8 gram, dus 1 gram per oogschaduw, wat een standaard hoeveelheid is. Achterop het doosje staat in stappen uitgelegd hoe je de oogschaduws aan kan brengen. Op zich zijn die tips niet slecht, maar ze zijn in mijn ogen niet aan te raden met deze specifieke kleurencombinaties. Max & More test niet op dieren, wat ik erg prettig vind.

Max & More Nude Look 8 Colors Eye Shadow Palette:

CSC_0382 CSC_0384

CSC_0396

Het Nude Look palet bevat 8 kleuren, waarvan een deel toch niet echt Nude te noemen is. Er zijn ook best wel kleurrijke, smokey en donkere kleuren in dit paletje te vinden. Laten we het eens van dichtbij bekijken!

CSC_0388 CSC_0390 CSC_0392 CSC_0394

Het dekseltje van het paletje is doorzichtig, waardoor je goed ziet welk palet het is. Het palet sluit goed, maar is wat lastig open te krijgen. Ik vind de oogschaduws mooi vormgegeven. Ze komen omhoog uit de pan en zijn vlak aan de bovenkant, wat een leuk 3D effect geeft. Je krijgt er ook een sponsapplicator bij, die ik niet zou aanraden bij deze oogschaduws en daaronder zit een mini spiegeltje, wat echt te klein is.

Van de 8 kleuren zijn er 7 glanzend of misschien zelfs metallic. De tweede kleur van links is een matte crème kleur.

Swatches Max & More Nude Look 8 Colors Eye Shadow Palette:

CSC_0398 CSC_0402

De kleuren die je in dit paletje vindt, zijn een metallic witte kleur met een gele gloed, een matte crème kleur, een gouden-champagne kleur, een metallic taupe kleur (waar nagenoeg geen kleur vanaf komt), een iets rode metallic brons kleur, een metallic olijfgroene kleur met gouden gloed, een metallic cranberry kleur en een diep grijze zacht glanzende kleur met een klein gouden glittertje. De glittertjes die in sommige kleuren zitten, lijken een overspray, maar de metallic finish is dat volgens mij niet.

De textuur is super crèmig. De oogschaduws voelen bijna “nat” aan. Sommige kleuren swatchen als de beste, van sommige komt bijna geen kleur af. Toch vond ik de swatches erg hoopvol, maar na één keer gebruiken, vond ik het erg tegenvallen. Met een oogschaduwkwast kreeg ik nauwelijks kleur overgebracht op mijn oog en het werd vlekkerig, omdat de oogschaduws zo creamy zijn. Ik wilde een niet zo positieve review schrijven, maar testte het toch nog een paar keer uit. Daarom schrijf ik niet metéén een review na één keer proberen, maar wil ik een product gedurende langere tijd testen.

De manier waarop dit paletje werkt: gebruik een oogschaduwbasis en poeder deze af met een poeder of een huidskleurige oogschaduw. Breng de metallic kleuren aan met je ringvinger. Dan krijg je het beste resultaat en dan zijn de meeste kleuren práchtig! Dit paletje mist een matte crease kleur, maar die vinden we in het smokey paletje, wat daardoor een perfecte aanvulling is op dit paletje! Vooral van de olijfgroene, bronzen en cranberry kleur ben ik helemaal weg!

Max & More Smokey Eyes 8 Color Eye Shadow Palette:

CSC_0404 CSC_0406 CSC_0408

Het Smokey Eyes paletje vind ik zelfs nog een beetje meer nude dan het Nude paletje, afgezien van de paarse en blauwe kleur, maar in het andere paletje zit ook kleur! Ik houd bij mezelf niet zo van smokey eyes, maar toch was ik geïntrigeerd door dit paletje en nam het mee. Laten we dit paletje eens onder de loep nemen!

CSC_0410 CSC_0412 CSC_0414

Ik vind dit paletje vooral koeler vergeleken met het andere paletje. Misschien dat ik ze “cool en warm” had genoemd.

CSC_0416 CSC_0418 CSC_0420

Ook dit paletje bestaat uit 8 kleuren, waarvan één matte, namelijk de chocolade bruine kleur (derde van rechts). De rest van de kleuren is glanzend of metallic. Hoewel de eerste drie kleuren lijken te overlappen met het Nude paletje, is dit toch niet zo. Deze zijn iets koeler van ondertoon, maar het verschil is maar minimaal. In dit paletje vind je een glanzende highlight kleur, die vergeleken met de rest van het paletje best warm is, maar koeler is dan de glanzende highlighter uit het Nude paletje. Daarnast vinden we een koele metallic licht grijze champagne kleur. De derde kleur is de warmste uit het paletje, een champagne kleur die ook iets koels heeft, Daarnaast een glanzende paarse kleur, een glanzende navy kleur, mat chocolade bruin, een metallic charcoal kleur en een satijnen zwarte kleur, die als bijna mat zwart op het oog overkomt.

Swatches Max & More Smokey Eyes 8 Color Eye Shadow Palette:

CSC_0422 CSC_0424 CSC_0426

Ook deze kleuren voelen super boterig en creamy aan. Van sommige kleuren komt veel pigment af en sommige zijn nauwelijks terug te zien op je vinger/arm. Ook voor dit paletje geldt dat het “hit and miss” is en dat je de kleuren beter met je vinger aan kan brengen. Ik zou sowieso een poederbasis dragen onder de bruine kleur voordat je deze in de arcadeboog aanbrengt. Deze is zo creamy dat hij zich meteen “vastzuigt” op de plaats waar je je kwast plaatst, waardoor daar een bruine vlek ontstaat.

Conclusie: 

Op het eerste gezicht swatchten deze paletje oké. De oogschaduws voelen crèmig en de kleuren zijn apart. Na een eerste gebruik was ik teleurgesteld. Met een kwast werken deze kleuren slecht. Ik zou ze met de vinger aanbrengen. Ook is er een poederbasis nodig onder de kleuren, zodat ze niet meteen vastzuigen op het oog. Blenden gaat lastig. Fallout is er niet, doordat de oogschaduws zo crèmig zijn. In de eerste instantie wilde ik geen positieve review schrijven, maar na wat geklungel vond ik een manier om de kleuren te laten werken en dan zijn ze werkelijk práchtig! Ik zou deze paletjes niet afzonderlijk aanraden, maar wel samen. Dan heb je namelijk zowel een matte crème kleur als highlighter onder de wenkbrauw en een matte chocolade bruine kleur, voor in de arcadeboog. Verder heb je dan een hoop keuze wat kleur betreft. Vooral de wat diepere kleuren stellen me echt niet teleur, maar de lichtere glanzende kleuren, zijn maar weinig zichtbaar op het oog. Ondanks alles merk ik dat ik de paletjes toch graag gebruik. Vooral die groene metallic kleur is schitterend.

Vind ik het aanraders? Ja, als je het niet erg vindt, om wat meer moeite te doen. Ik zou dan beide paletten samen gebruiken. Als je ze afzonderlijk gebruikt, heb je nog andere matte kleuren nodig om toe te voegen. Ze zijn voor € 0,89 per stuk verkrijgbaar bij de Action en voor die prijs vind ik het niet erg iets meer moeite te moeten doen. Zéker niet als je daar heel aparte herfstige kleuren voor terug krijgt!

Q: Heb jij al een van deze paletjes geprobeerd? Zo ja, laat me weten wat jouw ervaring ermee is!

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s