Nieuwe Cien Lipsticks en Lip Butter van de Lidl

CSC_1047

Bij de Lidl verkopen ze regelmatig make-up. Vooral hun lipsticks vind ik erg goed. De kleuren zijn vaak heel trendy en apart en de kwaliteit is over het algemeen goed. Deze keer liep ik niet alleen lipsticks tegen het lijf, maar ook lip butters. Deze had ik nog nooit eerder gezien, dus ik nam er één mee. Ik kan vast verklappen dat deze budget-toppers me wederom verrast hebben en dat er één wel heel speciale kleur bij zit. Lees je mee?

CSC_1049 CSC_1053

De lipsticks van de Lidl hebben een zwarte huls met een doorzichtig stukje waardoor je de lipstickkleur kan zien. Onderaan de huls, zit een stickertje in de kleur van de lipstick, maar dit wijkt soms iets af van de daadwerkelijke kleur. Ook de finish is moeilijk te zien in de winkel. Er zijn namelijk geen testers. Daarom is het eigenlijk een verrassing hoe de lipstick er daadwerkelijk uitziet als je hem opent. Wel is alles in plastic verpakt, super hygiënisch dus! De dop klikt stevig vast, dus de lipsticks kunnen mee in je tas. Ook het dopje van de lip butter zit stevig vast, maar dat schuif je erop. Ik vraag me dan wel af hoe dat gaat, als het dopje iets gaat breken. Dan gaat de dop er wellicht afvallen in je tas.

CSC_1057 CSC_1061

De herfst is mijn favoriete seizoen en ik ben dan ook helemaal gek op donkere herfstige lipsticks. Daar kan ik echt het hele jaar op wachten en dan zó blij zijn dat de vampy kleuren weer uit de kast mogen komen. Natuurlijk mag dat het hele jaar door, maar ik zou me bekeken voelen denk ik als ik in de zomer een “vampy lip” zou dragen. Ik koos 3 lipsticks van Cien in een bessenkleur (no. 6 Very Berry), een koele rode kleur (no.32 Red Roses) en no. 34 (Almond kiss) een heel speciale diepe bruine kleur. Ook nam ik één lip butter mee. Deze is in stiftvorm. Er was er nog een, maar die had glitters en daar houd ik soms niet zo van. De lip butter is een oud roze kleur, maar dan donkerder, bijna bessenkleur.

Cien Lipsticks 6 Very Berry, 32 Red Roses en 34 Almond Kiss:

CSC_1055 CSC_1063 CSC_1067 CSC_1101

Cien Lipstick 6 Very Berry:

CSC_1075 CSC_1079

Very Berry is een, zoals de naam al zegt, bessenkleur. De kleur is diep roze rood, met een koele glans. De formule is super zacht en creamy. Het pigment is super goed en de lipstick ruikt zoetig, niet echt naar fruit, maar eerder een parfumachtig geurtje, wat mij niet stoort. De lipstick voelt heel comfortabel aan en droogt de lippen niet uit.

Cien Lipstick 32 Red Roses:

CSC_1081 CSC_1083 CSC_1087 CSC_1093

Red Roses is een koele klassieke rode kleur. Deze lipstick heeft geen glans, maar is wel glossy op de lippen. Deze kleur is ook goed gepigmenteerd, maar moet je iets meer opbouwen. Soms kost het wat meer moeite de lipsticks van de Lidl egaal op je lippen te krijgen, maar dat lukt uiteindelijk altijd en dat is per kleur verschillend.

Cien Lipstick 34 Almond Kiss:

CSC_1095 CSC_1097 CSC_1099

Ik ben van deze lipstick vergeten een foto te maken van de onderkant, maar daar staat gewoon 34 Almond Kiss op. Deze kleur is echt BRUIN. Niet bruin-roze of nude, maar echt (excusez le mot) poepbruin, of zou ik beter chocolade bruin kunnen zeggen? In elk geval was dit een gok. Het was hit or miss. Wellicht zou dit prachtig zijn, wellicht afschuwelijk. Gelukkig is het een succes. Wat een schitterende lipstick! Het pigment is super, met één veeg over je lippen, zit de kleur er perfect op. Hij is eerst glossy, maar droogt uiteindelijk bijna mat op, wat hem in mijn ogen nog mooier maakt. De bruine kleur heeft een iets rode ondertoon, waardoor het op de lippen bijna oogt als een super diepe cranberry kleur, maar als je van dichtbij kijkt is hij echt bruin. Hij blijft de hele dag zitten, is comfortabel en “bloedt” niet buiten de lijntjes. Dit is een echte topper, die ik zeker weten veel ga dragen in de herfst. Hij is zo apart, het kon wel een creatie van MAC zijn!

Swatches Cien Lipsticks 6 Very Berry, 32 Red Roses en 34 Almond Kiss:

CSC_1107 CSC_1117

Almond Kiss (rechts) doet me denken aan Mac Del Rio. Het zal vast geen exacte dupe zijn, maar daar moet ik steeds aan denken als ik deze kleur zie.

Cien Lip Butter 07 Velvet Dream:

CSC_1121 CSC_1123 CSC_1125 CSC_1129 CSC_1135 CSC_1137

De lip butters van de Lidl zijn een stick /chubby pencil, die je omhoog kan draaien. Deze oud roze/ bessen kleur heeft een glanzende finish. Het pigment heeft me verrast. Ik had namelijk een vrij transparante kleur verwacht, maar niets is minder waar. Hij is net zo donker als een lipstick. Hij voelt super zacht en comfortabel aan op de lippen. Wel zal deze door de zachte formule minder lang blijven zitten dan de lipsticks. Ook deze stick ruikt een beetje zoetig, maar meer naar fruit dan de lipsticks. Ook deze vind ik een aanrader!

Swatches Cien Lip Butter 07 Velvet Dream:

CSC_1143 CSC_1145

Deze kleur is wat meer geschikt als “everyday” kleur, dan de lipsticks.

Conclusie:

Lidl heeft me wederom aangenaam verrast. Ze zitten steeds bovenop de trends. Ik heb er toch al heel wat pareltjes gevonden de afgelopen jaren. De lipsticks zijn goed gepigmenteerd en ruiken aangenaam. Ze voelen prettig aan op de lippen, drogen niet uit en lopen niet uit. Sommige kleuren moet je iets vaker stiften dan andere, om ze egaal te krijgen. Dat verschilt een beetje per kleur. De kleuren zijn weer apart en interessant. Ook de lip butter is een prettig product. Hij voelt comfortabel op de lippen en geeft veel kleur af, maar is wat draagbaarder dan de lipsticks. Ook dit product ruikt prima. Ik kan alle 4 de producten van harte aanbevelen, zéker de lipstick Almond Kiss, maar die is vooral voor de durfal!

Deze lipsticks en lip butter zijn verkrijgbaar bij de Lidl voor € 1,99. Lidl heeft ook andere producten voor € 1,99, die ik afgezien van de lipglossjes niet getest heb. De lipglossjes zijn voor mij een absolute afrader, aangezien die echt héél erg uitlopen buiten de lippen. Met die glossjes zie je er binnen no time uit als een clown. Dus lipstick en lip butter Jay en lipgloss Nay!

Q: Wat vind jij van de Lidl make-up?

Bedankt voor het lezen en veel liefs

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Nieuwe Cien Lipsticks en Lip Butter van de Lidl

  1. Danielleeee zegt:

    Ze zien er heel goed uit !

    Like

  2. Pingback: Cien Lipsticks 27 Natural Kiss en 15 Sugar Rose + Lipstickdrama…. | Normal Beauty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s