Maybelline Creamy Mattes Color Tattoo Crème de Rose 91

CSC_0965

De Maybelline Color Tattoos gebruik ik graag. Vooral als je snel de deur uit moet, zijn ze ideaal als oogschaduw. Je kunt ze natuurlijk ook als basis gebruiken voor je poederoogschaduws, zodat deze nog beter uitkomen. Het enige wat ik, tot nu toe, miste was een matte Color Tattoo, zoals Mac Painterly of Mac Soft Ochre. Tot mijn grote verrassing heeft Maybelline sinds kort 2 nieuwe matte Color Tattoos aan haar assortiment toegevoegd, een gelige en een rozige variant. Ik testte de roze variant, genaamd Crème de Rose.

CSC_0957

Crème de Rose is de nieuwe rozige matte Color Tattoo. De gelige variant heet Crème de Nude. Ik wilde eigenlijk beide meenemen, omdat er op het moment dat ik deze kocht een actie was bij Kruidvat, waarbij je 50% korting kreeg. Omdat de gele variant heel erg droog aanvoelde bij het swatchen en daardoor echt lijntjes en poriën op mijn hand benadrukte, heb ik besloten die te laten liggen. Deze roze voelde veel crèmiger aan en zag er egaler uit in de swatch. Ik heb in de tussentijd veel positieve dingen gehoord over de gele variant, dus misschien had een maandag-morgen modelletje tester te pakken?

CSC_0961 CSC_0963

De Color Tattoo heeft dezelfde verpakking als de glanzende varianten en wordt door Maybelline omschreven als een gel-cream eye shadow. Ik zelf vind het niet echt een gel formule om eerlijk te zijn en dat vind ik van de overige Color Tattoos ook niet. Ik vind ze eerder crèmig en soms zelfs wat aan de droge kant. Dit verschilt een beetje per kleur.

CSC_0965 CSC_0967 CSC_0971

Deze matte crème kleur heeft absoluut een roze ondertoon en neigt zelfs iets naar mauve, of zelfs bruinig-grijzig.

CSC_0975 CSC_0977

In de verpakking lijkt de kleur lichter dan hij daadwerkelijk op de huid eruit komt te zien. Ik denk dat deze Color Tattoo bedoeld is als dupe van Painterly van MAC, maar ik vermoed dat deze toch wel wat donkerder is.

Swatches Maybelline Creamy Mattes Color Tattoo Crème de Rose 91:

CSC_0979 CSC_0981 CSC_0983

Op de swatches kun je zien dat de Color Tattoo best donker uitvalt. Nou is de kleur van de binnenkant van mijn onderarmen een stuk lichter dan van mijn gezicht, dus dat werkt op zich best. Hij is op mijn lichte tot licht-medium huid niet te donker. Ik denk echter wel dat deze Color Tattoo wat te donker is voor hele lichte huidjes. Hij dekt adertjes en roodheden mooi af en blijft de hele dag goed zitten. Ook houdt hij de oogschaduw op zijn plek. De formule is iets aan de droge kant, maar droogt toch mijn oogleden niet uit. Wel moet ik hem voorzichtig en zacht op mijn oogleden deppen. Als ik een vegende beweging zou willen maken dan zou het product te zeer trekken aan mijn oogleden. Als op zich staande crème oogschaduw lijkt me deze kleur niet heel veel toevoegen.

CSC_0985

Zo ziet het product eruit na gebruik. Soms kan het product wel wat stug en stroef aanvoelen, vooral als het buiten wat kouder is. De tester van deze kleur in de winkel swatchte veel soepeler, waarschijnlijk vanwege de warme lampen in de display. Dat is wel iets om rekening mee te houden.

Conclusie:

De matte Maybelline Color Tattoo Crème de Rose heeft een mooie roze ondertoon, die zelfs iets naar mauve neigt. Ik vermoed dat hij wat donkerder is dan MAC Painterly. Voor hele lichte huidjes, zou hij te donker kunnen zijn. Hij blijft goed zitten, laat de oogschaduw mooi uitkomen en gaat niet in de lijntjes zitten. De formule is iets aan de droge kant, droger dan de glanzende Color Tattoos in elk geval. Als het product iets is opgewarmd door je vinger, gaat het beter. Er is ook een gelige variant (Crème de Nude), maar die vond ik te droog met swatchen in de winkel. Ondanks dat de formule wat droog is, droogt het mijn oogleden niet uit. Wel moet ik hem deppend aanbrengen, want vegend aanbrengen of smerend zou betekenen dat ik te hard aan mijn oogleden moet trekken. Ik vind het geen slecht product, maar ook niet super goed. Ik zal hem wel opgebruiken, maar een oogschaduwbasis zoals bijv, die van E.l.f. of die van Essence (met een sponsapplicatortje) óf een heel crèmige cream eye shadow (zoals die van P2) bevallen mij beter.

TIP: bewaar je crème oogschaduws onderste boven. Zo zie je welke kleur het is en zo blijft het vocht verdeeld door het hele potje. Bewaar ze ook op een plek waar weinig of liefst geen zonlicht kan komen, bijv een lade en sluit ze heel goed af zodat ze niet uitdrogen.

Q: Heb jij al één van de matte Color Tattoos geprobeerd?

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, Review, Swatches en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s