L’oréal Color Riche Érotique en Laetitia’s Pure Red Lipsticks

CSC_1149

Ik had nog nooit eerder een L’oréal lipstick geprobeerd. Ik heb sowieso maar heel weinig L’oréal producten. Toen Kruidvat laatst een aanbieding had op de L’oréal producten, heb ik deze twee lipsticks, waar ik al zó veel goeds over gelezen had, meegenomen. Als je meer van deze lipsticks wilt weten, lees dan gauw verder!

CSC_1151 CSC_1195

De armband die achter de twee lipsticks ligt, is ook van L’oréal. Bij aankoop van twee producten, kreeg je die twee weken een gouden- of zilverkleurige armband erbij. Ik koos voor zilver, maar hij valt wat te groot voor mijn dunne polsjes.

CSC_1153 CSC_1155

De twee kleuren die ik meenam, zijn beide momenteel immens populair! Ik nam 640 Érotique mee, uit de matte lijn en Laetitia’s Pure Red. Deze lipstick is ook mat, ook al staat dat niet op de verpakking.

CSC_1157 CSC_1161 CSC_1167

De matte kleur Érotique (640) zie je steeds links op de foto en Laetitia’s Pure Red (geen nummer) zie je steeds rechts.

L’oréal Color Riche Matte 640 Érotique Lipstick:

CSC_1169 CSC_1171

Érotiue is een heel unieke matte kleur. Hij is verkrijgbaar in de gebruikelijke gouden verpakking van L’oréal. De lipsticks van L’oréal hebben best een sterke geur, maar ik vind ze niet onprettig ruiken. Ze ruiken een beetje fruitig/zoetig, naar meloen met een vleugje parfum. Veel mensen schijnen deze geur vreselijk te vinden. Of wellicht is de geur inmiddels aangepast bij deze nieuwe kleuren? Ik vind er namelijk echt niks mis mee. Deze kleur lijkt op de foto iets roziger dan hij daadwerkelijk is. Het is namelijk een nude kleur, richting oudroze, maar met een oranje/ brique kleurige ondertoon. Ik heb flink zitten swatchen met al mijn lipsticks, maar deze kleur is echt uniek. Ik heb eigenlijk geen enkele kleur die hierbij in de buurt komt. Ik denk dat hij iedereen wel mooi staat. Hij is creamy, laat zich makkelijk aanbrengen, is goed gepigmenteerd en blijft goed zitten. Hij is niet glanzend, maar ook niet super de super mat. Wel droogt hij gedurende de dag op en wordt hij matter, maar dat betekent ook (bij mij in elk geval), dat droge velletjes iets beter zichtbaar zijn. Ondanks dat de lipstick niet uitdrogend aanvoelt,droogt hij mijn lippen toch ietsje uit, maar daar is mee te leven. Ik vind het een heel aparte kleur, die goed blijft zitten. Hij laat een lichte stain achter en verdwijnt na een uurtje of 3 à 4. Wel deukt de lipstick iets in aan de achterkant, als je hem aanbrengt. Je krijgt dan een soort barst, waar de lipstick tegen de rand wordt gedrukt. Dat vind ik helaas wat minder. Deze lipstick loopt niet uit buiten de lijntjes.

L’oréal Color Riche Laetitia’s Pure Red lipstick:

CSC_1173 CSC_1177 CSC_1179

Laetitia’s Pure Red zit in een zwarte matte verpakking, die aanvoelt als rubber, zoals de Nars verpakkingen. Ik vind de huls erg mooi en chique, met gouden details zoals haar naam. De kleur oogt in de huls bruinig rood, maar kleurt op de lippen meer heel diep mat bordeaux-pruim rood, met een paarse ondertoon. De kleur is werkelijk fantastisch! Deze lipstick is ook creamy qua gevoel, maar is wat droger en daardoor lastiger aan te brengen. Je moet je lippen helemaal breed maken/ stretchen om elk rimpeltje of beetje reliëf ” in te kleuren” als het ware. De lipstick droogt namelijk zó mat, dat hij lijkt te breken als je bijvoorbeeld lacht. Er zijn dan rimpeltjes of plekjes waar geen of minder lipstick zit, waardoor je lippen en lipstick er gebarsten uitzien. Ook is het lastig om deze kleur netjes aan te brengen rondom de lijn van je lippen. Het wordt al gauw kartelig, omdat hij een beetje “skipt”. Daarom zou ik bij deze kleur echt een lipliner aanraden en eventueel concealer om de rand om de lippen netter te maken. Deze lipstick heeft dezelfde geur als Érotique. Hij laat absoluut een stain achter op de lippen en blijft heel lang zitten, maar gaat dus helaas (bij mij) wel breken na verloop van tijd, wat er rommelig uit kan zien. Maar goed, daar tegenover staat dat de matte fluwelen finish echt gewoon schitterend is. Ter vergelijking, deze lipstick is donkerder en dieper van kleur dan Rimmel Kate Moss 107 (met de rode huls). Deze lipstick loopt niet uit buiten de lijntjes na verloop van tijd. Ondanks dat het wat meer werk vergt deze lipstick aan te brengen, vind ik hem echt een parel in mijn collectie! Op de lippen lijkt hij wel van fluweel.

Leatitia’s Pure Red (links) en 640 Érotique (rechts) naast elkaar, steeds in ander licht:

CSC_1183 CSC_1185 CSC_1187 CSC_1191

Swatches L’oréal Color Riche 640 Érotique (links) en Laetitia’s Pure Red (rechts):

CSC_1193 CSC_1197 CSC_1203

Op de foto’s is duidelijk te zien dat de kleur van Érotique meer naar bruinig-brique neigt en dat Laetitia’s Pure Red een stuk roder-paarser is dan hij er in de huls uitziet.

Conclusie:

Beide lipsticks zijn super goed gepigmenteerd, blijven lang zitten (Laetitia’s Pure Red een stuk langer dan Érotique), laten een stain achter, voelen creamy op de lippen, maar drogen toch ietsje uit. Vooral Laetitia’s Pure Red gaat naar verloop van tijd “breken” op de lippen. Dit is op te lossen door de lippen helemaal breed te maken tijdens het aanbrengen. Omdat deze laatste ook kartelig is met aanbrengen, zou ik een lipliner en eventueel een concealer gebruiken. Ook Érotique droogt ietsje uit na verloop van tijd. Ondanks dat de lippen soepel aanvoelen en het product creamy aanvoelt, ziet het er (bij mij) wat droog uit, door benadrukte velletjes. Beide kleuren zijn schitterend en apart. Ze hebben een sterke geur, maar die stoort mij persoonlijk niet. Ondanks dat vooral de donkere kleur wat meer werk vergt, ben ik met allebei heel blij. Ze zijn echt een mooie aanvulling op mijn collectie. Beide kleuren zijn heel uniek qua kleur en finish. Ik vind de prijs wel wat aan de hoge kant voor een drogisterij lipstick ( €14,99 per stuk bij Kruidvat of Etos). Daarom zou ik wachten op een aanbieding, maar dat doe ik eigenlijk altijd. Voor een paar eurootjes meer, heb je namelijk ook een Mac lipstick.

Q: Heb jij één van deze lipstick, of misschien allebei? Laat me weten hoe ze jou bevallen! 

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op L’oréal Color Riche Érotique en Laetitia’s Pure Red Lipsticks

 1. Esmee zegt:

  Die donkerrode tint trekt heel erg mijn aandacht!
  XOXO esmee

  Like

 2. Mooie lipsticks, vooral die donkere! perfect voor het najaar 🙂

  Like

 3. Natiza zegt:

  Oehhh mooie lipsticks! Ik heb sinds kort een lipstick (donker rode) van Nars echt heel erg mooi ❤

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s