L’oréal La Palette Nude 02 Beige

CSC_1568

Momenteel heeft Kruidvat alle L’oréal oogproducten in de aanbieding voor € 8,99. Dat geldt ook zelfs voor dit grotere palet. Normaal kost dit palet € 19.99. Maar goed, ik hoor je denken: alwéér een nude palet? Vandaag laat ik je zien wat ik van dit palet vind en of ik het de moeite waard vind om aan te schaffen, zelfs als je al veel nude kleuren hebt! Dit palet is de hele komende week (t/m 1 nov) in de aanbieding.

CSC_1550 CSC_1552

De verpakking is glanzend zwart met gouden glanzende letters, met een seal voor de hygiëne. Wat me wel meteen opviel, is dat het glanzende plastic snel beschadigd raakt. Er zaten bij het aanschaffen al de nodige krassen op mijn palet.

CSC_1556 CSC_1562

Op de achterkant staat een kleurgetrouwe afbeelding van de 10 oogschaduwkleuren die in dit palet te vinden zijn. Ik vond het palet kleiner dan ik had verwacht. Ter vergelijking: op de rechter foto zie je het in mijn hand.

CSC_1564 CSC_1566

Op bovenstaande foto’s zie je het seal en de naam van het palet. Omdat de Amerikaanse paletten ook La Palette Nude heten, heb ik eigenlijk automatisch aangenomen dat het dezelfde paletten waren, maar dat is niet zo! In Amerika is dit palet nummer 1 en dat ziet er zowel qua verpakking, als qua kleuren anders uit. Ik had die swatches opgezocht, maar dat heeft dus weinig zin!

L’oréal La Palette Nude 02 Beige binnenkant:

CSC_1568 CSC_1572 CSC_1594

De binnenkant van het palet bevat 10 naturelle kleuren, zowel matte als glanzende oogschaduws en koele en warme kleuren. De 10 kleuren zijn van een mooi formaat, maar zijn kleiner dan ik dacht. Wel past je oogschaduwkwast er prima in. Je krijgt 7 gram product voor 10 oogschaduws, wat best summier is hoor. Het deksel bevat een grote spiegel, die even groot is als het palet zelf. Ook krijg je er een dubbelzijdig oogschaduwkwastje bij, met aan één kant een sponsapplicator, die ik niet prettig vind werken, omdat hij rubber-achtig is en aan de andere kant een klein kwastje, dat niet eens zo slecht is voor detail werk.

Laten we de 10 kleuren eens wat dichterbij bekijken!

Linkerhelft Palet:

CSC_1580

De linker 5 kleuren zijn allemaal vrij warm, afgezien van de 4e taupe kleur, die is iets minder warm. De 1e kleur is een satijnen crème kleur, met een rozige ondertoon. Deze kleur is niet mat en bevat hele kleine micro shimmertjes en is transparant van finish. De 2e kleur is glanzend roze champagne, een mooie gepigmenteerde kleur. De 3e kleur is een matte neutraal tot warme bruine kleur. Tijdens het swatchen heeft hij niet veel pigment, maar werkt wel mooi op het oog. De 4e kleur is een glanzende taupe kleur, die koeler is dan de overige kleuren aan deze kant. De 5e kleur is een transparante geel gouden oogschaduw, die een heel mooie gele highlighter gloed geeft aan het oog. De kleur is niet super goed gepigmenteerd, maar is wel heel goed te gebruiken met een basis eronder of zelfs als highlighter op de wangen!

Rechterhelft palet:

CSC_1590

Op de foto is nog een klein stukje te zien van de 5e kleur van de linkerhelft. Ik begin met de eerste bruine kleur. De 1e kleur is een koele matte midden bruine kleur, die transparant swatcht, maar die goed werkt in de arcadeboog. De 2e kleur is een diepere warme bruine matte kleur, die beter gepigmenteerd is dan de vorige. De 3e kleur is een warme glanzende brons-bruine kleur met een prima pigment. De 4e kleur is een matte koele bruine kleur, met een grijzige ondertoon, die goed gepigmenteerd is. De 5e kleur is mat en lijkt zwart, maar is diep grijs-navy blauw, met een heel goed pigment.

Swatches L’oréal La Palette Nude 02 Beige eerste 5 kleuren:

CSC_1612 CSC_1614 CSC_1616

Swatches L’oréal La Palette Nude 02 Beige laatste 5 kleuren:

CSC_1622 CSC_1630

De oogschaduws zijn stevig, niet korrelig of brokkelig, maar voelen wel heel zacht aan, zoals een oogschaduw van Urban Decay. De kwaliteit daarentegen is bij lange na niet zo goed als Urban Decay, maar is in mijn ogen zéker goed genoeg. Voor mij zij de Urban Decay of bijv. Lorac oogschaduws soms net wat té gepigmenteerd voor een dagelijkse look. Dit palet is daar uitermate geschikt voor, voor dagelijkse werk en school appropriate looks. Ik zou wel aanraden een primer te gebruiken, liefst een in de kleur van de oogschaduw die je op het bewegend ooglid gaat gebruiken om ze te intensiveren. Ik ben vooral onder de indruk van de matte kleuren. Die zijn namelijk beter dan gemiddeld voor een drogisterij product. Ook vind ik de afwisseling tussen warm en koel en mat en glanzend heel erg fijn. Met dit palet ben je klaar. Je hoeft er niet nog allerlei andere oogschaduws bij te pakken, afgezien van een primer en een eventuele helemaal matte highlight kleur als je dat mooier vindt. Met een primer/oogschaduwbasis blijven de kleuren ook prima zitten de hele dag. Er is geen fallout, wat ik een heel groot pluspunt vind aan dit palet!

L’oréal La Palette Nude 02 Beige in ander licht:

CSC_1596 CSC_1600

Op de foto’s is goed te zien hoe leuk de warme en koele kleuren afgewisseld zijn en hoeveel matte oogschaduws er in dit palet zitten, namelijk 5!

Kwastje dat erbij zit:

CSC_1602 CSC_1604 CSC_1606

Vergelijking Maybelline The Nudes en L’oréal La Palette Nude 02 Beige:

CSC_0215 CSC_1600

Ter vergelijking: Het Maybelline The Nudes Palette bevat 12 kleuren, 9,6 gram oogschaduw, geen spiegel, wel een matte echt zwarte kleur en is een groter en minder handzaam palet. Dit palet kost rond de € 15,99. Als ik persoonlijk zou moeten kiezen zou ik voor het palet van L’oréal gaan. Ik vind de kleuren unieker, het palet mooier, luxer en handzamer en geeft mij persoonlijk meer mogelijkheden, hoewel beide paletten erg veel van elkaar weg hebben! Je hebt ze echt niet beide nodig, hoewel ik beide erg leuk vind.

Conclusie:

Kort samengevat: Ik vind het een topper voor een drogisterij palet! Leuke afwisseling tussen warm en koel en mat en glanzend. Stevige verpakking: sluit goed en gaat goed open. Lekker handzaam formaat. Grote bruikbare spiegel. Zachte prettige oogschaduw, maar wel zo stevig dat ze niet gaan korrelen of fallout geven. Alles in één palet compleet. Primer of oogschaduwbasis is wel nodig voor sommige kleuren. Pigmentatie varieert van transparant (maar goed op te bouwen) tot gewoonweg prima! Palet heeft niet super veel overeenkomst met andere nude paletten, al doet het me het meest denken aan het Naked 2 palet van Urban Decay. Ideaal voor mee op reis…. meer dan dit heb je niet nodig! Ideaal als everyday palet: niet nadenken ’s morgens, gewoon aanbrengen en klaar is Kees! Iets minder heftig dan bijv. Urban Decay, maar dat vind ik persoonlijk wel prettig. Ideaal om te combineren met een heftige blush of donkere/felle of gedurfde lipstick. Ja, het is weer een nude palet en als je deze kleuren al hebt, heb je dit palet vast niet nodig (hoewel ik vooral de lichte gele gouden kleur super uniek vind), maar is naturel niet iets waar we allemaal het meest naar grijpen? Ik vind het een leuk palet en ga het zeker vaak gebruiken. Ik heb het nu een week en heb het élke dag dat ik make-up heb gebruikt erbij gepakt. Zegt toch wel iets, voor een make-up addict, die een berg heeft om uit te kiezen!

Dit palet is overigens niet hetzelfde als het veel geziene L’oreal la Palette Nude dat in Amerika te koop is!

Momenteel is dit palet, net als alle andere oogmake-up verkrijgbaar voor € 8,99 bij Kruidvat. Dat is echt een koopje voor dit palet en maakt het het echt waard. Maar in alle eerlijkheid: normaal kost dit palet € 19.99. Vind ik het dat ook waard? Ja…. ook dat vind ik dit palet waard! Als je nog een alles in één palet zoekt of niet genoeg kan krijgen van Nude, sla nu je slag (aanbieding loopt t/m 1 nov.). De caissière bij Kruidvat vertelde me dat ook de roze variant van deze paletten er snel aankomt. Ik ben benieuwd!

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op L’oréal La Palette Nude 02 Beige

  1. Mooie he! Echt prachtig! Ik heb er zelf ook een filmpje van gemaakt met ooglook.

    Ben pas begonnen dus zou het leuk vinden als je een kijkje zou willen nemen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s