Rimmel Lasting Finish Lipstick 120 Cutting Edge

CSC_0190

Rimmel is één van mijn favoriete merken als het op lipsticks aankomt. Ze hebben een groot aanbod van veel verschillende soorten, finishes en kleuren. Cutting Edge , nummer 120 van de Lasting Finish lipsticks (met de zwarte huls), heb ik al een tijdje in mijn bezit. Omdat het en echte herfst en winter kleur is, vertel ik je er graag meer over!

CSC_0188

De Lasting Finish Lipsticks zijn verkrijgbaar in een bijna paars glanzende zwarte huls. Deze komt niet uit de Kate Moss lijn, die lipsticks hebben namelijk een matte zwarte huls. De dop klikt er lekker stevig op (ideaal voor in je tas dus!) en  aan de onderkant zit een stickertje met de naam en de kleur van de lipstick.

CSC_0206 CSC_0208

Rimmel Lasting Finish Lipstick 120 Cutting Edge:

CSC_0190 CSC_0192 CSC_0194 CSC_0198

De kleur van deze lipstick is diep bessen paars. De lipstick heeft een rozige toon in zich, maar neigt in sommig licht naar zwart-paars. Het is een crème finish, dus je hoeft geen poespas zoals glitters of een metallic finish te verwachten. De lipstick heeft dat bekende Rimmel geurtje, wat ik persoonlijk heerlijk vind ruiken. Ik vind het wel een beetje op kaneel lijken. Deze geur stoort mij persoonlijk niet en ruik je ook niet met het aanbrengen of later op de dag.

CSC_0200 CSC_0202

Zoals je ziet lijkt de lipstick in ander licht wel bijna paars-zwart. (Deze foto’s zijn dan ook aan de donkere kant, maar het is om te laten zien dat deze lipstick een veelzijdige kleur heeft).

Rimmel Lasting Finish 120 Cutting Edge dichtbij:

CSC_0196 CSC_0204

De kleur lijkt wel wat op MAC Rebel. Helaas kan ik ze niet met elkaar vergelijken, omdat ik MAC Rebel niet heb. Ik heb wel swatches online gezien, waarop je ziet dat deze kleur toch wel wat dieper paars is dan Rebel.

Swatch Rimmel Lasting Finish Lipstick 120 Cutting Edge:

CSC_0210

Zoals je ziet op de foto heeft de lipstick een bessen ondertoon, die hem veelzijdig maakt. Je kan hem deppend aanbrengen voor een rozig-paarse bessen kleur, maar je kan hem ook diep vampy paars maken. Dan is hij wel echt super donker. De lipstick heeft een super goed pigment en is crèmig. Hierdoor is hij best lastig aan te brengen, zeker als je wat grovere poriën rondom je lippen hebt of wat fijne lijntjes. Hij “skipt” dan een beetje over de structuur van je huid. Ik zou dus altijd een lipliner gebruiken. Het wordt met zo’n donkere kleur snel kliederig. De lipstick heeft een lichte glans op de lippen, maar droogt na een tijdje een stuk matter op (niet helemaal mat!). Wel benadrukt hij, door het sterke pigment, velletjes op je lippen. Daar hecht meer product aan, dan op de gladde huid van de lippen. Scrubben en een lippenbalsem gebruiken is dus wel aan te raden bij deze lippenstift. Hij geeft iets af op je kopje/glas, maar niet overdreven veel. Ook gaat hij, bij mij, niet op de tanden zitten, wat écht een plus is. Wel loop hij na een paar uurtjes een héél klein beetje uit in de lijntjes rondom mijn lippen. Ook om die reden zou ik een lipliner erbij gebruiken. Hij overleeft een maaltijd en een kop thee prima. Hij slijt wel wat en wordt wel wat lichter, maar blijft in verdunde vorm aanwezig. Wat wel gebeurt, als je de lipstick een aantal uren draagt, is dat hij in de lijntjes van je lippen zelf trekt (niet rondom, maar in de huid van de lippen zelf). Als je dan lacht, zie je donkerdere streepjes op je lippen, waar meer lipstick in zit dan op andere plaatsen. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel? Hij voelt na een aantal uurtjes ook wel wat trekkerig aan. Echt super long lasting vind ik deze lipstick niet, zeker als je een maaltijd hebt gehad, dan wordt hij duidelijk minder fel en moet je eventueel bijstiften. Of dit een mooi resultaat geeft, weet ik niet omdat hij ook wat uitdroogt. Misschien dat er dan ophopingen of een niet egaal resultaat ontstaan.

Conclusie:

De lipstick is romig, ruikt lekker en is super gepigmenteerd. De kleur is veelzijdig en apart. De lipstick is lastig aan te brengen en accentueert oneffenheden, lijntjes en droogte velletjes op de lippen. Ook wordt hij na een paar uurtjes wat droog en trekkerig. Hij overleeft een maaltijd met gemak en slijt redelijk egaal. Bijstiften lijkt me lastig, omdat je dan weer over droge plekjes heen moet, waardoor ze nog meer geaccentueerd worden. Ik zou van te voren scrubben, een lippenbalsem aanbrengen en deze goed in laten trekken. Ook zou ik een lippotlood erbij gebruiken. Het is een mooie kleur, maar hij vergt helaas veel werk/ onderhoud vanwege de donkere kleur. Echt super longlasting is de kleur niet. Hij zit er dan nog wel, maar is dan rommelig.

Ik heb de lipstick bij de Etos gekocht voor € 9,99 (destijds in de aanbieding). Ook bij Bol is hij verkrijgbaar.

Q: Heb jij ervaring met deze kleur? Zo ja, laat me weten hoe je hem “laat werken”! 

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Rimmel Lasting Finish Lipstick 120 Cutting Edge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s