Makeup Revolution Salvation Velvet Lacquer Velvet Rebel

CSC_1486

Sinds kort is Makeup Revolution bij sommige Etos filialen verkrijgbaar. Toen ik dat hoorde was ik razend enthousiast en ben meteen gaan kijken! Ik had al lang mijn oog op verschillende producten, waaronder deze matte Velvet Lacquer in de kleur Rebel. Helaas waren veel andere producten die ik graag eens zou willen testen uitverkocht. Ik heb over deze Velvet Lacquers alleen maar goede dingen gelezen en gehoord. In mijn review van vandaag kun je lezen of ik het ermee eens ben!

CSC_1450 CSC_1452 CSC_1476

De verpakking van de Makeup Revolution producten is in één woord prachtig! Ik vind dat er zo veel aandacht wordt besteed aan kleine details, zoals een mooie rosé gouden verpakking, een mooi lettertype en de ingrediënten op de achterkant van de verpakking, dat je haast zou denken dat je met een duur product te maken hebt!

Let op!: de Intense LipLacquers (glossy finish) van dit merk hebben exact dezelfde verpakking. Ook in die reeks is deze zelfde kleur Rebel verkrijgbaar, die geen matte finish heeft.

CSC_1458 CSC_1462 CSC_1464

Ook de verpakking van het product zelf vind ik er erg mooi uitzien. De rosé gouden letters in dit lettertype doen het hem gewoon! (Ook de huls is van de glossy variant (de Intense Liplacquers) precies hetzelfde, dus de matte versie is de VELVET liplacquer).

CSC_1486 CSC_1488

De kleur van deze matte vloeibare lipstick is een roze-paarse bessenkleur. Ik vind het een prachtige kleur, waarvan ik denk dat hij serieus iedereen mooi staat. Deze Salvation Velvet Lacquer droogt helemaal mat op.

CSC_1466 CSC_1472 CSC_1474

De applicator is een kleine sponsapplicator, zoals we kennen van een lipgloss. Het sponsje is van normaal formaat, niet te groot, niet te klein en maakt het aanbrengen prettig. Je komt makkelijk in alle hoekjes zonder te knoeien. Wat me wel is opgevallen, is dat er erg veel product op de applicator terecht komt, wat uiteindelijk ook wel gaat verzamelen rondom het stoppertje. Ik veeg de applicator dus steeds even af aan de stopper, voordat ik de lipstick aan ga brengen. Omdat de kleur zó intens is, is één dunne laag meer dan genoeg. Met een dunne laag ziet deze liplacquer er dan ook geweldig uit! De liplacquer heeft een heel licht geurtje, ik weet niet of dat een toegevoegd geurtje is, of de geur van het product zelf. Het is zo’n typische liquid lipstick geur, niks overheersend dus. De formule is lekker zacht en zit tussen vloeibaar en mousse in.

Swatches Makeup Revolution Salvation Velvet Liplacquer Velvet Rebel:

CSC_1482 CSC_1484

Dit is telkens één swatch. Het pigment is super en dat geldt ook voor de consistentie van dit product. De kleur is al dekkend met een hele dunne laag. Je kan hem ook opbouwen voor een meer vampy look, maar dan gaat hij na een aantal uren sneller “breken” op de lippen. Ook over een lippenbalsem werkt dit product perfect. Zelfs dan droogt hij mat op, al is hij dan iets minder heftig van kleur, wat ik heel fijn vind voor dagen waarop ik de kleur wat minder intens wil dragen. De liplacquer blijft hartstikke lang zitten, zelfs met een lippenbalsem eronder (dan zelfs wat langer, omdat hij minder “breekt), droogt nauwelijks uit en overleeft een maaltijd met gemak. Met tussendoor eten blijft hij wel 6 a 7 uur helemaal goed zitten. Tijdens het eten slijt hij wel wat en ook kan hij iets afgeven op je kopje (als je er een lippenbalsem onder draagt, anders niet), hij loopt niet uit buiten de lijntjes (ook niet met lippenbalsem eronder). Zonder lippenbalsem eronder kan hij na een aantal uren wel wat droger aanvoelen en een heel klein beetje gaan breken. Enige nadeel van een lippenbalsem eronder, is dat de kleur iets op de tanden kan gaan zitten, maar dat was maar zo minimaal (onderaan de hoektanden bijvoorbeeld), dat het niet eens opviel. Wel kan de liplacquer na de nodige uren íets plakkerig aan gaan voelen.

Conclusie:

De kleur is fantastisch en lijkt me bij iedereen mooi staat. De lacquer droogt helemaal mat, zelfs met lippenbalsem eronder, is zeer longlasting, te gebruiken met lippenbalsem eronder en zonder. Is met één dunne laag al dekkend (geen vlekkerigheid), is zowel subtiel als heel intens te dragen. Droogt nauwelijks uit, overleeft een maaltijd, heeft nauwelijks een geur. De applicator is super handig met aanbrengen, geen lipliner nodig, loopt niet uit buiten de lijntjes, voelt comfortabel. Substantie zit tussen vloeibaar en mousse in, voelt heel crèmig. Gaat na een aantal uren iets breken en wordt dan ook iets plakkerig als je je lippen op elkaar duwt. De verpakking is mooi en classy, al komt er vrij veel product op de applicator, wat je even zou kunnen afschrapen aan de stopper. Bovendien is het product super budget vriendelijk!  Ik vind het echt een aanrader!

Verkrijgaar: Bij Etos kost deze Makeup Revolution Velvet Liplacquer Velvet Rebel € 6,49. Online is dit product goedkoper te krijgen, zoals bij http://www.makeupmusthaves.nl ( € 3,79). Ook bij http://www.beauty88.nl is dit product voor € 3,79 verkrijgbaar en bij http://www.makeuprevolutionstore.com voor 3 pond ( ze bezorgen internationaal en verzendkosten vanaf 4 pond 95). Ik vind het jammer dat Etos de producten zo duur maakt. Als je meerdere producten zou willen proberen, dan is het de verzendkosten echt waard. Je bent dan goedkoper uit, dan wanneer je alles bij Etos gaat halen. Nogmaals: Let goed op dat dit de kleur VELVET Rebel is, dat is de matte versie, de glossy versie heet Rebel en komt uit de Intense Lacquer lijn. Wel verwarrend helaas!

Q: Heb jij wel eens een product van Makeup Revolution gekocht? Zo ja, wat is jouw ervaring?

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s