Kruidvat Micellair Water 3 in 1 Sensitive 0%

CSC_1918

Een lange tijd geleden kocht ik dit Micellair water van Kruidvat. Ik durfde hem niet zo goed te gebruiken, aangezien mijn ervaring met andere micellaire waters niet heel goed was, wat mijn gezichtshuid betreft. Toch probeerde ik deze na lang twijfelen uit en ik kan vast verklappen dat ik blij ben dat ik dat gedaan heb!

CSC_1900 CSC_1916

Het Micellair Water van Kruidvat is geschikt voor de overgevoelige huid en is vrij van alcohol, parfum en kleurstoffen. Aangezien mijn huid wel in de categorie overgevoelig valt, zou dit product dus geschikt kunnen zijn voor mij. Gezien mijn ervaring met het Micellair water van Garnier en dat van L’ oréal (wat overigens hetzelfde product is, alleen zijn de laatste twee ingrediënten omgewisseld), durfde ik het niet nog eens aan. Ik wist hoe goed micellaire waters de huid vrij maken van make-up en andere rommel, maar ik kon me ook maar al te goed herinneren hoeveel acne ik ervan kreeg.

CSC_1902 CSC_1904

Dit 3 in 1 product zou (oog-) make-up grondig verwijderen, zuiveren (wat in mijn ogen hetzelfde is) en verzorgen. Ik vind dat er vaak erg scheutig gedaan wordt met claims. Eigenlijk is dit product dus 2 in 1 en niet 3 in 1. Maar zijn deze claims dan wel waar?

CSC_1912 CSC_1914

Achterop de verpakking staat wat het product voor je zou doen en onderaan staan ook de ingrediënten, die ik er beter uit vind zien dan die van Garnier en L ‘oréal.

Mijn ervaring met dit product:

Gezichtsmake-up reinigt dit product als een tierelier. Ik vind hem nog beter dan die van Garnier of L’oréal. Hij voelt minder “droog”. Dit klinkt heel gek voor een vloeibaar product, maar op het watje voelt dit product zo super zacht. Je hoeft echt niet te wrijven over de huid. Er komt zó veel make-up vanaf op het watje, dat ik verbaasd ben hoeveel smurrie er normaal gesproken misschien wel op mijn huid blijft zitten zonder dat ik het weet! (als ik andere producten gebruik). Ik was mijn gezicht wel met een gezichtsmousse na het gebruik van dit micellair water. Ik laat het er niet op zitten.

Oogmake-up is helaas een heel ander verhaal. Oogmake-up verwijdert dit product niet goed. Ik gebruik eigenlijk niet vaak waterproof make-up, maar zelfs in water oplosbare make-up krijgt dit micellair water er niet voldoende af. Ik moet schuren over mijn ogen (wat ik niet wil) en ik houd een zwarte kring van restjes mascara en eyeliner rondom mijn ogen. De volgende ochtend heb ik nog overal zwart zitten. Bij de micellaire waters van Garnier en L ‘oréal is dit absoluut niet het geval. Op dat punt scoort deze dus een stuk slechter. Ik denk dat waterproof make-up verwijderen hiermee echt een ramp is.

Lipmake-up verwijdert hij ook niet goed. Een gewone lipstick gaat wel redelijk, maar liquid lipsticks blijven muurvast zitten, maar dat geldt ook voor de micellaire waters van Garnier en L’oréal. Op deze van Kruidvat staat het verwijderen van lipmake-up niet vermeld. Dus misschien is dit product ook helemaal niet bedoeld voor lipmake-up. Ik zou het voor waterproof lipstick en eyeliner/mascara toch maar bij een olie houden of de micellaire waters van Garnier of L’oréal.

Kreeg ik er irritatie van? Ja en nee. Meteen na het reinigen is mijn huid rood en vlekkerig, maar dit trekt weg (maar dat duurt wel lang!). Mijn huid wordt super zacht en schoon en tot nu toe heb ik geen acne ervan gekregen. Sterker nog…. ik had een acne uitbraak die afnam na het gebruik van dit product. Ik durf het bijna niet te typen, omdat ik bang ben dat de acne weer terug komt! Ook geeft dit product een gehyrateerd en geen trekkerig gevoel.

So Far So Good dus!

CSC_1920

Het deksel kun je dichtklikken. Je moet er wel hard op duwen, zodat hij écht goed dicht klikt. Soms blijft hij iets open staan. Mijn ervaring met deze verpakkingen van Kruidvat is dat ze gaan lekker als je ze liggend vervoert, bijvoorbeeld in je toilettas. Ik zou hem dan in een andere flacon gieten. Het openingetje is klein, maar toch komt er snel veel product. Ook heb je best wel wat product nodig, dus je gaat snel door een fles heen (sneller dan bij Garnier en L’oréal).

Conclusie: 

Voor het reinigen van gezichtsmake-up super. Voelt zacht, maakt de huid zacht en verwijdert alle make-up. Reinigt oog-make-up en lipmake-up niet goed.  Zorgt alleen voor wat roodheid en vlekkerigheid net na gebruik, maar dit trekt weg. Heeft niet voor acne of andere irritatie gezorgd. Het dekseltje klikt soms niet goed dicht en liggend kan de fles lekker. Er komt snel veel uit het openingetje, maar je hebt ook best veel product nodig. Het is een budget product, maar je verbruikt het dan ook snel. Ik was hem van mijn gezicht af na gebruik. Ik laat hem niet zitten. Scoort wat reinigen van de gezichtshuid betreft wat mij betreft beter dan Garnier en L’oréal. Voor oogmake-up scoort deze slecht. Omdat hij mijn gezichtshuid zo goed reinigt en zacht maakt, vind ik het toch een absolute topper! Ik gebruik voor mijn ogen gewoon een afzonderlijke oogmake-up remover. Het product hydrateert en geeft geen trekkerig gevoel. Ook als je een súper gevoelige of acne huid hebt, zou ik je dit product aanraden. Geeft het gewoon eens een kans , voor die prijs kun je geen buil vallen! Ik zou je wel als tip mee willen geven, om na het gebruik, toch de huid nog af te spoelen of te wassen, terwijl dit eigenlijk niet hoeft (tenzij het laten zitten goed werkt bij jou!).

Dit Micellair Water van Kruidvat huismerk kost € 2,49 bij Kruidvat in de winkel en online. Regelmatig heeft Kruidvat een aanbieding, waardoor je deze nog goedkoper kan scoren!

Veel liefs en bedankt voor het lezen!

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s