Wet ’n Wild Coloricon Eye Shadow Trio Cool As A Cucumber

CSC_1530

Een tijdje geleden deed ik een bestelling op de website budget-cosmetica.nl. Ik bestelde er een aantal producten van Wet ’n Wild, voor een zeer zacht prijsje. Helaas is deze webwinkel gesloten. Toch wil ik graag wat van de producten reviewen, omdat ze ook via andere kanalen verkrijgbaar zijn, indien je geïnteresseerd zou zijn. Vandaag review ik het herfstige Eye Shadow Trio Cool As A Cucumber, met smaragd- en mint groen en een diepe paarse kleur.

CSC_1526 CSC_1528

Ik had al meerdere  Coloricon Eye Shadow trio’s van Wet ’n Wild (namelijk Silent Treatment en Walking on Eggshells) en die zijn echt fantastisch! Ik had dit kleurrijke trio Cool As A Cucumber al vaker voorbij zien komen op verschillende online shops en was er eigenlijk vanuit gegaan dat de kwaliteit net zo goed was. Ook heb ik eigenlijk alleen maar goede dingen over Wet ’n Wild oogschaduw paletjes gehoord. Vandaar dat ik dacht dat net zo goed was, maar helaas is de kwaliteit wat minder.

Verpakking Wet ’n Wild Coloricon Eye Shadow Trio Cool As A Cucumber:

CSC_1532 CSC_1534

De verpakking is zoals we hem kennen van Wet ’n Wild, langwerpig met een doorzichtig dekseltje dat omhoog klapt, dat overigens goed geseald is met een sticker, zodat je zeker weet dat het niet open is geweest. Ook zit er een sponsapplicatortje bij en een mini kwastje. Het paletje klikt goed dicht, maar omdat Wet ’n Wild oogschaduws breken erg snel, dus mee nemen in je (reis-)tas lijkt me geen goed plan. Op de achterkant staan aanwijzingen hoe je de kleurtjes zou moeten gebruiken. Dat kun je ook zien aan de letters die in de oogschaduw gedrukt staan. Dit vervaagt wel na gebruik. Hoe dan ook: ik zou deze kleurtjes zo nooit gebruiken. Mint groen op het wenkbrauwbot? Eh…. the 80’s called, they don’t want it back! Ik gebruik de oogschaduws dan ook anders.

CSC_1536 CSC_1538 CSC_1540

Het paletje bestaat uit een matte mint groene tint (Browbone). Deze is hard, kalkachtig en niet goed gepigmenteerd. De Crease kleur is glanzend paars en heeft geen super intens pigment, maar is op het oog toch goed zichtbaar in de arcadeboog… alleen niet als paars. Hij lijkt dan eerder grijs. De Eyelid kleur is smaragd groen, glanzend en heeft een redelijk pigment, beter dan de paarse kleur. Deze kleur voelt ook iets zachter. De mint groene Browbone kleur is echt het hardst van ze alle drie. Geen enkele van de 3 kleuren bevat glitters.

Wet ’n Wild Coloricon Eye Shadow Trio Cool As A Cucumber van dichtbij:

CSC_1544

Als je het paletje zo van dichtbij ziet in het volle licht, dan lijkt het echt een pareltje voor de herfst. Ik had veel verwacht van deze “jewel-tones” , maar helaas viel het erg tegen.

Swatches Wet ’n Wild Coloricon Eye Shadow Trio Cool As A Cucumber:

CSC_1554 CSC_1556 CSC_1558

Aan de swatches is wel te zien dat het pigment niet goed is. De oogschaduws zijn hard en kalkachtig. De smaragd groene kleur valt nog wel mee. Ik heb vooral de mint groene swatch echt op moeten bouwen. Met een kwastje zijn deze oogschaduws niet mooi aan te brengen. Ik gebruik voor de smaragd groene kleur mijn vinger, om hem op het ooglid te deppen. Zelfs dan moet ik hem nog erg opbouwen om hem egaal te krijgen en zo wordt hij wel erg donker. Ik gebruik de smaragd groene kleur op het buitenste deel van het oog en de mint groene in de binnenste ooghoek. De paarse kleur draag ik in de arcadeboog. Die lijkt dan wel een beetje grijzig. Ik zou de kleuren zelf liever apart gebruiken van elkaar. Bijvoorbeeld de donker groene kleur op het bewegend ooglid en dan een matte bruine kleur in de arcadeboog, of de mintgroene kleur als accent op de onderste wimperrand in de zomer. De paarsre kleur combineert denk ik mooi met goud. De drie kleurtjes samen is een beetje “Too Much”.

Conclusie:

Het pigment is niet goed, de oogschaduws zijn kalkachtig, vooral de mintgroene. Met een kwast zijn ze lastig aan te brengen, dus ik gebruik mijn vingers. De paarse kleur, kleur grijzig op het oog. De mintgroene kleur is bijna niet te zien. De drie kleuren samen is wat Too Much, dus ik zou de kleurtjes afzonderlijk dragen, in combinatie met andere oogschaduws. De smaragd groene kleur is wel echt heel apart qua kleur. De kwaliteit is slechter dan de andere trio’s van Wet ’n Wild. Ik kan dit paletje niet aanraden. Silent Treatment en Walking on Eggshells (beide naturelle kleuren) zijn hele goede trio’s. Die zou ik eerder aanbevelen. Mocht je op zoek zijn naar goede groene kleuren dan kan ik je het All About Vintage paletje van Essence aanraden (ook budget) of het Comfort Zone 8 pan palette van Wet ’n Wild. Dat is namelijk wel super goed.

Ik kocht dit paletje voor € 0,60 bij budget-cosmetica.nl. Deze website bestaat niet meer, maar dit paletje is via Ebay en Amazon nog verkrijgbaar.

Veel liefs en bedankt voor het lezen!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s