Essence Sheer & Shine Lipstick 09 I Feel Pretty

CSC_1690

Bij de laatste assortimentswissel van Essence, zijn de shine lipsticks vernieuwd. Een enkele kleur is behouden gebleven (All about Cupcake, die overigens net ietsje anders is dan de oudere versie!), maar er zijn vooral veel nieuwe kleuren bijgekomen. Ik was heel benieuwd en toen ze bij mij Kruidvat binnenkwamen, een tijdje geleden, besloot ik ze te gaan swatchen. Ik nam alleen de kleur 09 I Feel Pretty mee. Lees je mee ?

CSC_1664 CSC_1666

De verpakking van de lipsticks is echt heel erg leuk geworden en doet me denken aan de Rimmel Moisture Renew en de nieuwe Miss Sporty My BFF lipsticks. De dopjes hebben de kleur van de lipstick zelf en zijn dus allemaal verschillend. Dat zag er zo kleurrijk uit in de Kruidvat! Ook klikt dit dopje stevig dicht, waardoor deze lipstick ideaal is om mee te nemen in je tas.

CSC_1668

Ook heeft Essence weer aan details gedacht! Bovenin het dopje staat de letter E, het symbool van Essence. Di symbool staat ook in de lipstick zelf, dat zie je op de foto’s die hieronder gaan komen.

CSC_1672 CSC_1674

Ook heeft Essence gedacht aan een stickertje onderaan de lipstick, met het nummer en een naam. Ik vind het hulsje gewoon stevig aanvoelen en er zelfs chique uitzien, voor zo’n budget lipstick!

CSC_1676 CSC_1678 CSC_1684 CSC_1686

De kleur van de lipstick vind ik erg apart. Ik kan er maar moeilijk mijn vinger op leggen, wat het nu precies voor een kleur is. Het is in elk geval een draagbare roze-rode kleur, met een hintje bruin erin. De stick in de huls ziet er donkerder uit, dan hoe de lipstick er daadwerkelijk op je lippen uit komt te zien, vanwege de transparante formule.

CSC_1688 CSC_1690 CSC_1692

Ik vind het leuk dat Essence aandacht aan details besteedt, zoals de letter E in de lipstick zelf. Dat maakt het net dat beetje specialer en leuker! De geur van de lipstick is aangenaam, namelijk heel zacht vanille. Ook voelt de lipstick super romig en comfortabel aan op de lippen, zoals een lippenbalsem. Wat mij opviel is dat de lipstick zelfs intrekt in de lippen en de lippen verzorgt. Ideaal voor de koude herfst- en wintermaanden! De lipstick droogt niet uit, maar overleeft een maaltijd niet.

Swatches Essence Sheer & Shine Lipstick 09 I Feel Pretty:

CSC_1694 CSC_1696

De formule zegt het al : Het is een transparante lipstick. Ondanks dat komt er best wel wat pigment van deze specifieke kleur af. Hij geeft de lippen een zachte framboos-rode kleur en ziet er heel natuurlijk uit. Ook ziet de lipstick er vrij glossy uit, net na het aanbrengen, maar dit wordt minder na een tijdje. De kleur is best wel goed op te bouwen, maar zal nooit een felle rood worden. De lipstick loopt bij mij niet uit buiten de lijn van mijn lippen. Wel verdwijnt de kleur erg snel. Je moet de lipstick vaak opnieuw aanbrengen. Als je dat geen punt vindt, is deze lipstick misschien wat voor jou. Deze lipstick was trouwens bijna de enige uit de hele rij nieuwe lipsticks van Essence, waar nog wat kleur vanaf komt. Vele anderen zijn echt transparant. Je ziet dan niks van kleur terug op je lippen en die lipsticks zijn ook nauwelijks van elkaar te onderscheiden. De formule van deze lipsticks is anders dan de vroegere lipsticks van Essence van € 1,99 in de gekleurde hulsjes. Ik vind het qua verpakking en bij deze specifieke kleur een vooruitgang vergeleken met de vorige. Jammer dat er zoveel kleurtjes gewoon té transparant zijn.

Ik kan deze specifieke kleur heel erg aanraden!

Conclusie: 

De verpakking is leuk en stevig. De geur van de lipstick is prettig en er is aandacht besteed aan details. De finish is tranparant en glossy, maar toch komt er van deze specifieke kleur best wel wat pigment af (dat geldt niet voor veel andere kleuren in deze lijn). De kleur is goed op te bouwen, voelt comfortabel aan, droogt niet uit en verzorgt de lippen. Een maaltijd overleeft hij helaas niet. Regelmatig bijstiften is een must. De kleur is frambozen-rood met een bruine toon, ziet er natuurlijk uit en is heel geschikt voor naar het werk of naar school. Vooral voor mensen die normaal nooit rood dragen, is dit een prettige manier om daar aan te wennen. Dit is een kleurtje dat je er zonder spiegel op kan doen en waar je niet de hele dag op hoeft te “babysitten” .

Oh ja , had ik al gezegd dat dit schatje maar € 1,99 kost bij Kruidvat & Trekpleister? (Ook online)

Veel liefs en bedankt voor het lezen!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Essence Sheer & Shine Lipstick 09 I Feel Pretty

  1. Mooi maar niet iets wat ik direct zou kopen, ben meer van de opvallende matte lipsticks 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s