4 x Berry Lipsticks van Sephora: Buxom, Tarte, OCC Lip Tar en Fresh Sugar

CSC_0141

Een paar dagen geleden schreef ik al over 4 rode lipsticks die verkrijgbaar zijn bij Sephora. Vandaag zijn de berry lipsticks aan de beurt. Zoals ik de vorige keer ook al schreef, review ik meestal budget producten, maar omdat de feestdagen eraan komen, is het ook leuk om wat high end er tussendoor te gooien, voor het geval je iets bij Sephora zou willen bestellen.

181

De vier bessen- of berry kleurige lipsticks die ik vandaag ga reviewen, kreeg ik vorig jaar met Sinterklaas in de Sephora Favorites Give Me More Lip Box (op bovenstaande foto zie je alle producten die daar toen in zaten). Helaas is deze box zo niet meer te verkrijgen. Er komt namelijk elk jaar een nieuwe uit. Deze lippies zijn allemaal mini’s, maar de full size producten zijn wel afzonderlijk te verkrijgen bij Sephora.

Fresh Sugar Tinted Lip Treatment Berry (Spf 15) mini:

CSC_0143 CSC_0147

De Fresh Sugar Lip Treatment (balsem) zit in een super luxe stevige metalen verpakking die aanvoelt als rubber, zoals de Nars verpakkingen. De dop is een schroefdop, dus die laat sowieso niet los in je tas. Wel moet je voorzichtig zijn in welke richting je draait. Ik draaide de eerste keer namelijk de stick omhoog in het dopje, waardoor de stick indeukte. De geur is heerlijk, namelijk citroen en het product is súper romig en crèmig, droogt totaal niet uit en geeft een super fijn gehydrateerd gevoel op de lippen. De kleur is transparant berry, maar is wel best wel intens voor een lippenbalsem. Ook is deze kleur goed op te bouwen. De lippenbalsem loopt niet uit buiten de lippen. Omdat het product zo zacht en voedend is, ga je er wel snel doorheen. Ook bevat de stick SPF 15… altijd mooi meegenomen toch?!

173

De kleur is echt super mooi bessen roze paars. Het pigment is echt prima voor een lippenbalsem en hij blijft goed zitten. Ook trekt hij helemaal in de huid van de lippen, zonder droge velletjes te veroorzaken. Hij is super verzorgend. Echt een super product!

Tarte Lip Surgence Lip Tint Moody (mini):

CSC_0151 CSC_0153

Deze Lip Tint van Tarte is een chubby stick die je omhoog kan draaien. Deze heeft een berry kleur, met wat meer bruin erin, richting bordeaux rood. Hij ruikt heerlijk naar pepermunt en voelt heel comfortabel aan op de lippen. Hij is super makkelijk aan te brengen en is meteen mooi egaal. Hij trekt helemaal in in de lippen en daardoor verdwijnt hij heel snel, zelfs zonder dat je gegeten of gedronken hebt. Hij loopt een heel klein beetje uit bij mij boven mijn cupido boogje. Dat vind ik wel jammer, want het product is als verzorgend bedoeld, om ook even snel mee te nemen in je tas en dan vind ik het niet fijn als ik met een lipliner aan de gang moet. Hij verzorgt de lippen heel goed en voelt heel prettig en zacht aan. Het pigment is intens voor een product dat vooral verzorgend en wat transparant moet zijn. De dop klemt goed vast. Slijpen is bij dit product niet nodig. Omhoog draaien is genoeg.

172

De kleur van de stick oogt veel donkerder dan hoe het lip product er op je lippen uitziet. Hij laat een lichte stain achter.

Buxom Full Bodied Lipstick Menace (mini):

CSC_0155 CSC_0157 CSC_0161

Deze buxom lipstick is zó leuk verpakt. De zilverkleurige glanzende verpakking heeft bijna de vorm van een zandlopertje. Het dopje klikt niet echt vast, maar blijft toch wel goed zitten. Sephora beschrijft deze kleur als een “Rich Wine” . Ikzelf vind het een bordeaux rode kleur met een paarse gloed erover. De formule is super glanzend, bijna metallic en is super zacht en creamy, zó creamy dat hij bijna plakkerig is. Hierdoor gaat hij snel op de tanden zitten. Dat vind ik minder. Ook ziet hij er snel slordig uit met aanbrengen. De kleur daarentegen is echt prachtig, maar je moet wel van glans houden. Anders is dit niks voor jou. Als je hem langer draagt, trekt hij wel ietsje in, maar hij blijf glanzend. Hij voelt super fijn en zacht aan.De lipstick heeft een licht zoete geur, die bijna niet te traceren is. Het pigment is intens. Hij laat ook een stain achter op de lippen als hij afslijt. De lipstick benadrukt velletjes niet.

175

De kleur is op de lippen net zo intens als in de huls. Misschien iets roder en iets minder diep, maar het pigment is aanwezig!

OCC Lip Tar Matte Black Dahlia (mini):

CSC_0165 CSC_0167 CSC_0169

De Lip Tars van OCC zitten in tubetjes. De formule is super waterig, dus je hebt maar heel weinig nodig per keer. Er zit een klein kwastje bij, waarmee je de kleur aan kan brengen. Dat kwastje vind ik niet echt prettig werken, want het voelt erg hard. De kleur Black Dahlia ziet er in de tube uit als straight up zwart, maar het is een diepe bordeaux rode -paarse kleur, die je licht aan kan brengen, of zo diep maken als in de tube. Dat hangt af van de manier waarop je hem aanbrengt. Met het kwastje wordt hij wat lichter, maar dan is hij op te bouwen. Aangebracht met de vinger is hij súper intens. De formule droogt niet uit en voelt toch soepel op de lippen, ondanks dat het product bijna water is. Helaas accentueert deze kleur velletjes op de lippen énorm! Het lijkt dan wel of je zwarte streepjes over je lippen hebt lopen. Geen mooie look dus. Ook loopt hij naar verloop van tijd echt heel erg uit buiten de lippen. Ik had na een half uurtje echt verticale streepjes lopen boven mijn lippen, waar dit product uit was gelopen. Omdat het een echte stain is, die niet zo makkelijk te verwijderen is, krijg je alles wat is uitgelopen niet even makkelijk weg met 1 veeg. Daarom : altijd een lipliner gebruiken óf ver uit de buurt blijven van dit product. De geur is lekker, een beetje citroenig en zoetig. Niet verkeerd, maar voor de rest ben ik geen fan. Ook laat deze kleur zich slecht mooi egaal aanbrengen. Het wordt al snel vlekkerig, alsof je inktvlekken op je lippen hebt. Ik weet niet of dit ook het geval is bij andere kleuren, want dit is wel een erg donkere kleur. Ik weet dat er veel mensen gek zijn op dit product, dus dat wil ik wel even melden.

170 171

De kleur licht aangebracht ziet eruit als paars-roze. Helemaal opgebouwd is deze kleur paars-zwart (aubergine).

Swatches v.l.n.r : Fresh Sugar Lip Treatment Berry, Tarte Lip Surgence Moody, Buxom Lipstick Menace en OCC Lip Tar Black Dahlia:

CSC_0171 CSC_0175 CSC_0177

Zoals je ziet is de Sugar Lip Treatment enigszins transparant, is de Lip Surgence aan de bruine kant en is de Buxom Lipstick bijna metallic. Hier zie je de OCC Lip Tar licht aangebracht (helemaal rechts).

De Fresh Sugar Lip Treatment Berry SPF 15 is verkrijgbaar bij Sephora.com voor $ 22,50 voor een full size. Dit is een behoorlijk bedrag voor een lippenbalsem, maar het is echt een fantastisch product. Of het dan echt die $ 22,50 waard is, moet je voor jezelf beoordelen.

De Tarte Lip Surgence Moody is ook bij Sephora.com verkrijgbaar voor $ 24. Dat is heel wat voor een full size. Het is een fijn product. Hoewel ik het prettiger vind dan de Revlon lip balms, doet hij me erg erg aan denken. Het prijsverschil tussen de twee is wel erg hoog. Ik vind zelf $ 24 te veel voor een lip tint/ lippenbalsem met een kleurtje.

De Buxom Full Bodied Lipstick is prachtig, maar is wel super glanzend en plakkerig. Ook gaat hij op de tanden zitten. Een full size kost $ 21 bij Sephora.com. Dit bedrag vind ik nog het overwegen waard, hoewel ik vind dat er wel wat haken en ogen aan dit product zitten, zoals ik hierboven beschreef.

De Black Dahlia Lip Tar van OCC Cosmetics is volgens mij niet meer verkrijgbaar bij Sephora.com. Althans , ik zag hem zo even niet staan. Normaal kosten deze lip tars $ 18 voor een full size, maar ze zijn momenteel in de aanbieding voor $ 9. Ik vind deze kleur niet de moeite waard om ooit nog eens in een full size te bestellen.

Conclusie:

Ik vind de Fresh Sugar Lip Treatment fantastich, de Tarte Lip Surgence goed, maar deze loopt helaas iets uit, de Buxom lipstick is mooi, maar er zitten wel wat haken en ogen aan. De OCC lip Tar is prachtig, mits je hem perfect aanbrengt, een lipliner gebruikt en geen droge velletjes hebt. Hij loopt namelijk énorm uit en accentueert velletjes heel erg. Ik vind ze alle 4 erg prijzig. Ik moet bekennen dat ik drogisterij producten heb die net zo goed zijn. Wel merk ik dat het gevoel op de lippen en de geur van wat duurdere producten prettiger zijn dan van de meeste goedkopere. Ik zal ze zeker alle 4 met plezier gebruiken, maar of ik ze echt ooit opnieuw zou bestellen? Hm… die kans lijkt me klein.

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s