I Heart Makeup #Selfie Eyeshadow Palette

CSC_1792

I Heart Makeup is een Brits cosmetica merk, van hetzelfde bedrijf als Makeup Revolution (als ik het goed heb). Dit super leuke budget merkje is voornamelijk online verkrijgbaar, maar is ook af en toe bij Kruidvat te vinden (zo ook volgende week!). Makeup Revolution is bij een groot aantal Etos filialen verkrijgbaar. Vandaag review ik het neutrale # Selfie paletje, dat ik de afgelopen tijd heb gedragen en getest!

Het is bijna niet te geloven dat I Heart Makeup zo super budget is, als je kijkt naar hoeveel aandacht er is besteed aan de verpakkingen. Alles is super leuk verpakt, en dan heb ik het niet alleen over het paletje zelf, maar ook het doosje waarin het verkrijgbaar is. Het paletje zit in een klein felroze doosje dat open is aan de voorkant, waar het paletje doorheen komt. Op de achterkant staan alle kleuren die je kan verwachten. Deze tekening komt niet helemaal overheen met de kleurtjes die je daadwerkelijk in het paletje zult vinden.

Het paletje zelf heeft een ribbelstructuur en afhankelijk van hoe je het tegen het licht houdt, is de voorkant roze dan wel zwart.

Het paletje is maar heel dun en plat. Op de zijkant van het doosje staan de ingrediënten.

Bij het paletje krijg je ook een eye primer, waar ik niet kapot van ben, want dat is namelijk een grote glitterbom en deze glitters vallen helaas ook nog eens naar beneden op je wangen.

Eye Shadow Primer :

I Heart Makeup # Selfie Eyeshadow Palette:

Helaas staan de namen van de oogschaduws alleen op zo’n irritante plastic inleg. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de grootte van het paletje. Het past namelijk precies op mijn hand. Het is geen groot palette.

Het paletje klikt goed dicht, misschien wel te goed, want het is lastig open te maken. Ik moet er echt een nagel tussen zetten en dan hopen dat het paletje niet uit mijn hand glipt. De print voorop, staat er onderste boven op, zodat het goed om staat als je het paletje open hebt, dus voor andere mensen die tegen je paletje aankijken. Dat is wel wat verwarrend, omdat ik steeds aan de verkeerde kant probeer het paletje open te maken.

De hele bovenkant is een spiegel, dus groot genoeg om mee te werken. De kleurtjes doen me zo op het eerste gezicht erg denken aan het Urban Decay Naked palette, maar toch is het heel anders. Sowieso zijn de I Heart Makeup oogschaduws bijna crèmig, haast nat van samenstelling en daardoor kruimeliger dan de Urban Decay oogschaduws, maar als je het mij vraagt: stiekem beter en prettiger om mee te werken. In dit paletje krijg je 10 kleuren.

Swatches I Heart Makeup # Selfie Eyeshadow Palette:

 

Het pigment is zoals ik van I Heart Makeup en ook Makeup Revolution gewend ben: super goed! De oogschaduws zijn super zacht en crèmig en voelen bijna als een crème oogschaduw. Wel kruimelen de oogschaduws, daarom zou ik de glanzende kleuren aanbrengen op het bewegend ooglid met de vinger.

In dit paletje vind je helaas maar 1 matte kleur en dat is de licht bruine kleur (derde van links). Dit is een heel mooie, goed gepigmenteerde kleur die bij alle andere kleuren past en die ook goed met een kwast is aan te brengen, maar helaas is het wel wat summier. Verder vind je in dit paletje glanzende, satin en metallic oogschaduws.

I Heart Makeup # Selfie Eyeshadow Palette swatches eerste 5 kleuren:

CSC_1826

I Heart Makeup # Selfie Palette swatches 5 laatste kleuren (meest rechts in palette):

CSC_1828

De laatste (meest rechtse) kleur in het palet is bijna duo chrome. De kleur is heel uniek en lastig te omschrijven. Het is een bruine kleur, maar met een paars-rode glans.

Conclusie:

Het paletje is lekker klein en handzaam en ook stevig. Het design vind ik cute en de spiegel heeft een prima formaat. De oogschaduws hebben een intens pigment en zijn heel creamy. Wel kruimelen ze wat, zeker als je een kwast gebruikt (wel laat deze fallout zich heel makkelijk wegvegen , zonder vast te plakken aan de wangen). Daarom raad ik aan deze glanzende kleurtjes met de vinger aan te brengen. Ze lijken op het oog wel bijna “wetlook” . Ze accentueren rimpeltjes niet, waar de meeste andere glanzende oogschaduws dat wel doen. Ze leggen een mooie egale laag/ glans op het oog. Er is maar één matte kleur te vinden in dit palette, namelijk de bruine als derde van links. Dit is een prima kleur, die bij alle andere kleuren past en deze is prima met kwast te gebruiken. Wel is dat erg summier en zul je snel door die kleur heen zijn. Ik dacht eerst dat de donkerdere kleuren erg veel op elkaar leken, maar op het oog is dat niet zo. Wel is de hoeveelheid looks die je kan maken met dit paletje beperkt.Als je graag een lichte kleur op het bewegend ooglid draagt en een donkerdere kleur in de arcadeboog, dan heb je maar weinig opties, omdat de meeste kleuren te donker zijn voor op het bewegend ooglid, tenzij je een smokey eye wil maken. Daar zijn ze zeer geschikt voor.

Het is een leuk paletje van goede kwaliteit, maar het hangt er dus vanaf wat je wilt. Houd je van super naturel? Dan denk ik dat veel kleurtjes in dit paletje tóch net te donker zijn.Voor een smokey eye kun je zeker terecht bij dit paletje. Ik heb vaak een van de donkerde kleuren op het bewegend ooglid gedragen, met de matte bruine kleur in de arcadeboog. Dit gaf een mooier effect dan ik had verwacht.

Dit leuke paletje is € 5,60 bij de webshop http://www.beauty88.nl te verkrijgen, maar als je geluk hebt, kun je dit ook wel eens bij Kruidvat vinden voor € 5,99. Daar heb ik het een tijdje geleden gevonden.

Bedankt voor het lezen en veel liefs

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op I Heart Makeup #Selfie Eyeshadow Palette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s