Too Faced Chocolate Bar Palette

042

Het heeft bijna een jaar geduurd, voordat ik aan de review van dit palet toe ben gekomen. Ik heb dit palet bijna een jaar geleden gekregen voor mijn verjaardag. Het was echt een verrassing, want het stond zó hoog op mijn wishlist. Ik kon niet wachten om het uit te proberen. Het afgelopen jaar, heb ik dit palet af en aan geprobeerd en ik denk dat ik na een jaar wel een gedegen review kan geven! Als je wilt weten of ik dit palet de hype waard vind, lees dan gauw mee!

Het doosje waarin dit palet verpakt is, is super mooi gemaakt. Het is stevig en het design is gewoon prachtig.

Op de achterkant staan de namen van de oogschaduws en welke kleuren je kan verwachten. Op de onderkant van het doosje (niet zichtbaar op de foto) staan ook de ingrediënten. In het palet zijn 16 oogschaduw kleuren te vinden, 14 daarvan zijn van een kleiner formaat en wegen 0.95 gram per stuk, dus samen 13,3 gram. In het palet vind je ook 2 grotere oogschaduws die per stuk 2,8 gram wegen, dus samen 5,6 gram. Het hele palet samen is dus 18,9 gram aan oogschaduws, wat veel is voor 16 stuks.

Het palet zelf, ziet er zoals jullie waarschijnlijk wel weten uit als een chocolade reep. Super leuk en origineel bedacht van Too Faced. Helemaal top is de geur van het palet, want de oogschaduws zijn gemaakt met 100% pure cacao en ook met vanille. Het palet ruikt dus ook naar chocolade.Het deksel sluit magnetisch en ik kan niet helemaal ontdekken of het materiaal van het palet nou plastic is of blik. Het voelt als blik, maar toch ook weer als plastic.. hm.

Zo mooi als de buitenkant van het palet is, is de binnenkant ook! De afwerking met de letters in de deksel en de grote spiegel zijn de kers op de taart. Ook hebben de oogschaduws allemaal een leuke naam, die ergens iets met gebak te maken heeft. Helaas staan de namen alleen op een plastic inleg, die ik heel erg irritant vind. Ik wil het niet kwijtraken, maar het is iedere keer weer irritant in het gebruik.

Too Faced Chocolate Bar Eyeshadow Palette:

De binnenkant van het palet ziet er ook gewoonweg prachtig uit. Het is een fijne verzameling van matte kleuren, shimmery kleuren en kleuren met glitter. In dit palet vind je 4 helemaal matte kleuren, 3 matte kleuren met glitters en 9 shimmery kleuren, waarvan 2 met grove glitters.

Too Faced Chocolate Bar Eyeshadow Palette van dichtbij, linkerkant:

De groene glanzende kleur linksboven ziet er prachtig uit, maar is erg droog en bevat veel grove glitters die voor fallout zorgen. De grote oogschaduw bovenin is crème kleurig en helemaal mat. De lichtbruine oogschaduw naast de grote crème kleurige en de warme bruine oogschaduw links (midden van boven naar beneden) zijn mat en werken prettig. De donkerde bruine kleur, tussen de glanzende rozige (erg metallic) en de matte roze kleur in, is mat met hele kleine glittertjes. De matte lichtroze kleur is erg kalkachtig en heeft weinig pigment. De 3 glanzende oogschaduws onderaan zijn prachtig, goed gepigmenteerd en boterzacht. De matte paarse kleur rechtsonder bevat ook glittertjes. Helaas zijn de glitter oogschaduws in dit palet echte glitter bommetjes.

Too Faced Chocolate Bar Eyeshadow Palette van dichtbij, rechterkant:

Dan helemaal onderin vind je de glanzende iets rozige highlighlter kleur die zacht is en prima van pigment. Wel benadrukt deze kleur (net als de rozige glanzende kleur in de linkerkant van het palet (Marzipan) rimpeltjes en structuur op het ooglid. Helemaal rechts bovenin vind je een heel diep bruine matte kleur, maar ook deze bevat weer glittertjes die voor fallout zorgen. De blauwige-paarse kleur is erg transparant. Hier komt maar heel weinig kleur vanaf. Bovendien bevat deze kleur fel roze glittertjes die niet op de plek blijven zitten. Deze vallen allemaal naar beneden op de wangen en onder de ogen, waardoor je een rozige waas krijgt onder de ogen. De glanzende paars-bruine kleur bovenaan, in het midden van de 3 kleinere kleuren, bevat super veel grove gouden glitters, die ook voor fallout zorgen.De paarse kleur rechts van de blauwige kleur is vrij droog en heeft geen super intens pigement, maar ik vind dat persoonlijk prettig.

Swatches Bovenste rij van links naar rechts:

Op de foto kun je zien dat sommige kleuren grove glitter bevatten en dat de kleuren best wel wat kalkachtig zijn. De kleurige oogschaduws in dit palet, komen op het oog of in de swatch niet tot hun recht. Ze lijken allemaal een soortgelijke bruinig-grijzige donkere kleur op het oog. Je ziet niet echt het onderscheid tussen groen en paars bijvoorbeeld.

 

Swatches Too Faced Chocolate Bar Palette middelste rij van links naar rechts:

Deze rij vind ik al beter dan de bovenste, maar nog steeds niet heel erg super. De matte roze kleur heeft niet heel veel pigment, maar het is redelijk. De blauwige kleur heeft erg weinig pigment en veel roze glitters, die fallout veroorzaken. De meest rechtse kleur komt ook niet echt tot zijn recht op het oog, in elk geval niet zo mooi als in de pan. De enige super glanzende kleur is mooi, gepigmenteerd en super zacht, maar benadrukt wel textuur op je ooglid, zoals rimpeltjes. De twee matte bruine kleuren zijn prima.

Swatches Too Faced Chocolate Bar Eyeshadow Palette onderste rij:

De meest linkse kleuren zij het prettigst om mee te werken, zacht en glanzend. De 4e kleur is ook weer wat droog en daarom kalkachtig op het oog. De grote highlighter kleur is mooi, vooral in de binnenste ooghoek. Over het gehele ooglid vind ik deze kleur wat te metallic. De donkerdere kleuren in het palet, vallen op het oog ook allemaal erg donker uit.

Conclusie:

Zoals je misschien wel gemerkt hebt, ben ik niet super enthousiast. Ik weet dat super veel mensen gék zijn op dit palet, maar voor mij wil het maar niet werken. Veel kleuren veroorzaken glitter fallout, waar ik echt een hekel aan heb. De donkerdere kleuren in het palet, vallen echt donker uit op het oog en de lichtste kleuren zijn erg licht. Er zit wat mij betreft weinig tussenin en dat komt door de pigmentatie. Alle kleuren vallen donkerder uit op het oog, dan je in de pan ziet, afgezien van de matte lichte roze kleur en de paars-blauwe kleur met roze glitters. Vooral deze laatste is bijna transparant. Ik heb van alles geprobeerd om de oogschaduws te laten werken: aanbrengen met een kwast, met de vinger, een oogschaduwbasis en zonder, het gebruik van een setting spray. Niks houdt de fallout van zowel de kleuren als de glitters tegen. Sommige kleuren (vooral de glitterkleuren) zijn erg droog en blenden niet fijn. De kleuren verliezen hun kleurrijkheid op het oog. Ze zijn vooral gewoon donker, met een hint van kleur. De glanzende kleuren zijn boterzacht, maar soms ook erg donker en accentueren textuur op het ooglid. Ze zijn haast metallic. De verpakking is super stevig, luxe en origineel. De geur is ook gewoon een super leuke toevoeging, maar helaas ben ik geen fan. Ik ben telkens teleurgesteld als ik dit palet gebruik en meestal verwijder ik dan mijn ooglook. Het wordt voor mijn wensen al snel veel te donker en smokey en dat staat mij persoonlijk niet goed. Ik dacht dat dit palet veel meer naturel zou zijn. Er zit weinig tussen de super donkere kleuren en de lichte kleuren, waardoor het contrast al snel wat hard wordt. Met de donkere kleuren, wordt het resultaat al snel erg vlekkerig. Er valt zo veel van de oogschaduw naar beneden dat ik daarna áltijd aan de gang moet met oogmake-up remover, om dit weg te krijgen. Vaak lukt dat niet eens. Dat geldt vooral voor de glitters, die blijven maar plakken aan mijn huid. Ik heb met dit palet altijd mijn ooglook eerst gedaan om dit te voorkomen, maar ook dat werkt niet. Ook blenden vooral de donkerdere oogschaduws niet prettig. Ik weet niet of ik een “maandag morgen modelletje” te pakken heb, maar van zo’n duur palet had ik meer verwacht. Waarom steeds die glitters, Too Faced? Ik ben eerlijk gezegd geen fan.

 

Dit palet is voor € 44,- verkrijgbaar op http://www.Sephora.fr of voor $ 49,- op http://www.Sephora.com. Ik zou zeggen: bespaar je het geld en als je toch graag deze kleuren wil proberen, dan zou je eens het I Heart Makeup I Heart Chocolate palette kunnen proberen, dat veel betaalbaarder is. Ik heb dat palet zelf niet, maar ben een groot fan van de I Heart Makeup oogschaduws in het algemeen. Het I heart Makeup Death by Chocolate, zit overigens in dezelfde verpakking, maar bevat andere kleuren.

Bedankt voor het lezen en veel liefs.

 

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s