Kiko Color Fever Eyeshadow Palette 101 Coral Burgundy

CSC_1010

Van het make-up merk Kiko had ik nog nooit iets geprobeerd. Wel hoorde ik razend enthousiaste berichten over dit merk. Tijdens een bezoekje aan Keulen, liep ik de Kiko winkel binnen, waar het súper druk was en dit was om een goede reden: alles ging met 50% korting de deur uit én de producten zijn hartstikke leuk! Ik kocht alleen dit oogschaduwpaletje in prachtige roze en paarse tinten. Lees je mee wat ik ervan vind?

De verpakking van zowel het doosje als het paletje zelf zijn simpel, maar chique en degelijk. Het paletje is stevig en voelt luxe aan. Op het doosje staat gek genoeg alleen een nummer, net als op het paletje zelf. Op de site vond ik de naam van dit paleltje met 4 kleuren, namelijk Coral Burgundy.

Achterop het zwarte doosje, waarin het paletje verpakt zit, staan de ingrediënten. Wat me meteen opvalt is dat er geen talk in zit en dat is ook wel te merken en te voelen aan de oogschaduws, want ze zien er prachtig uit op het oog en voelen super zacht.

Het paletje heeft een spiegel die even groot is al het doosje zelf. De verpakking is mat zwart en het dekseltje klikt stevig dicht. Het is haast niet te geloven dat dit best wel betaalbare make-up is. Het oogt en voelt veel luxer.

De 4 oogschaduws die je vindt in dit paletje zijn allemaal glanzend. Er zit geen matte kleur bij, maar dat is geen ramp. De donkere kleuren zijn toch geschikt voor de arcadeboog. Ik vind het erg uniek dat dit paletje een mooie combinatie van warme en koele kleuren is. De lichtste kleur linksonder is perzik roze, met een warme ondertoon en een heel licht klein shimmertje. Over de roze kleur linksboven heb ik zo lang nagedacht. De kleur is zó uniek dat je hem bijna geen naam kan geven. Misschien rosé goud-mauve? Ook neigt deze kleur naar oud roze. De kleur is gewoonweg prachtig voor op het bewegend ooglid. De lichtste kleur is schitterend in de binnenste ooghoek, maar heeft wat teveel kleur voor onder de wenkbrauw. De paarse kleur rechtsboven is een echte cranberry kleur en deze is warmer dan de meest donkere kleur rechtsonder. Deze kleur is namelijk koel donkerpaars.

Swatches Kiko Color Fever Eyeshadow Palette 101 Coral Burgundy:

Het pigment van de oogschaduws is gewoon insane! Deze swatches zijn droog, maar je kan de oogschaduws ook nat gebruiken voor een extra intense kleur. Blenden wordt dan, net als met alle oogschaduws die je nat aanbrengt, moeilijker. Ik persoonlijk breng alleen de roze kleur (links) nat aan op het bewegend ooglid en gebruik de rest droog. De kleuren zijn dan zeker nog intens en glanzend genoeg. De oogschaduws voelen boterzacht en de donkere kleuren geven íets van fallout (nauwelijks). Ik voeg niet een extra matte kleur toe aan dit palet. Dat is niet nodig. De ooglook is dan wel helemaal glanzend, maar dat vind ik echt prachtig. De kleuren smelten haast samen, zonder dat ze hun individuele kleur verliezen. Ook blijft de oogschaduw de hele dag mooi zitten!

Van de Action had ik al langer een oogschaduwpaletje in mijn bezit dat me erg aan dit paletje deed denken. Omdat dat paletje véél goedkoper is, besloot ik de twee naast elkaar te leggen en te vergelijken.

Kiko Color Fever Eyeshadow Palette 101 Burgundy en Max & More Baked Eyeshadow Palette 424 Nude:

Zoals je kan zien aan de foto’s zijn de kleuren niet identiek, maar wel in dezelfde kleurenfamilie. Over het algemeen ben ik erg tevreden over de Max & More Baked Eyeshadows. Ook deze hebben best wel goed pigment, zeker nat aangebracht. Ze voelen ook zacht aan, al is de de donkerste kleur wat aan de droge kant. Deze oogschaduws hebben minder pigment dan het Kiko paletje, maar zijn best een leuk alternatief voor € 1,29.

Swatches Kiko 101 Coral Burgundy en Max & More 424 Nude:

Wat ik heb gedaan met de swatches is steeds in paren van twee de Kiko oogschaduw naast de Max & More kleur die er het meest op lijkt geswatcht. Zoals je ziet is het geen dupe, maar is de tendens hetzelfde. Het Max & More palet geeft geen fallout, maar bij mij is 1 oogschaduw wel gebroken, die liet gewoon helemaal los van het palet, ergens halverwege het “bolletje”. Houd daar dus wel rekening mee.

Het Kiko palet is uiteraard beter, maar met € 13,90 dan ook 10 keer zo duur als het Max & More paletje van € 1,29 Voor dat kleine prijsje is het Max & More paletje zeker een goed alternatief, als je dit soort kleuren eens wilt proberen of als je niet € 13,90 uit kan/wilt geven aan een oogschaduwpaletje. Bij Kiko gaat alles regelmatig in de sale voor 50 % korting. Momenteel is op de site zo’n sale gaande, maar helaas staat dit paletje daar niet bij. Wellicht komt dat nog? Ik heb het geluk gehad dat ik het voor de helft op de kop heb kunnen tikken.

Beide paletjes zijn een aanrader. Het palet van Kiko is helemaal super en het paletje van Max & More is een kwalitatief iets minder, maar nog steeds goed, alternatief. Het Kiko palette is in Kiko winkels te vinden, maar ook op http://www.kikocosmetics.com. Het Max & More paletje vind je bij de Action.

Let wel op!: Max & More verandert de namen van hun producten regelmatig, dus het zou kunnen dat het doosje in de winkel anders heet. 

Bedankt voor het lezen en veel liefs!!

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Dupes, Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s