De nagellakjes van Nov. & Dec. 2015

CSC_2071

Ik heb voor mijn doen vrij veel lakjes gedragen de afgelopen tijd. Sommige zijn nog steeds verkrijgbaar en sommige helaas niet. Wel zijn er altijd soortgelijke kleuren te vinden, dus hopelijk vind je dit leuk om te zien, als een soort “nagellak-dagboek” van de afgelopen tijd! 

 

Catrice Mint Me up (uit assortiment):

 

Helaas is dit snoezige lakje niet meer verkrijgbaar. Het is een wat donkerdere mint groene kleur met hele kleine gouden en bronzen glittertjes erin. Erg leuk en met een goede basecoat blijven de Catrice lakjes bij mij zo’n 3 à 4 dagen zitten. Met een slechte of zonder base coat nog geen dag. Het kwastje van dit  Catrice lakje is normaal van formaat, het zit tussen breed en smal in. Tegenwoordig is het breder.

Catrice Brickey Mouse (uit assortiment):

Brickey Mouse (wat een snoezige naam!) is een roze-brique kleurig lakje met een heel klein gouden shimmertje. Dit geeft de nagels een mooie glans. Helaas is ook deze kleur niet meer verkrijgbaar.

Catrice London Town At Sundown:

 

Gelukkig zijn niet alle lakjes die ik jullie laat zien uit het assortiment! Deze mooie bordeaux rode kleur met een super mooie glans heeft een nieuw kwastje, dat breder is. Ik vind de iets smallere kwastjes fijner, maar deze kleur is gewoon erg mooi. Hij is super dekkend en de formule is lekker dun. Één laagje is voldoende om de kleur helemaal dekkend te krijgen. Een goede base coat is altijd nodig bij Catrice nagellakjes, omdat deze niet de beste houdbaarheid hebben. De lakjes van Catrice bevatten 10 ml. Deze is voor € 2,99 verkrijgbaar bij Kruidvat.

Essence Go Bold! (uit assortiment):

Dit is één van mijn meest favoriete lakjes ooit! Een lichte bijna koele gouden kleur. Helaas ook weer uit het assortiment van Essence, maar wellicht hebben ze nu in de nieuwe gel polish formule een soortgelijke kleur. Vaak worden kleuren namelijk behouden bij Essence, ondanks nieuwe formules en verpakkingen, wellicht met een andere naam.

Essence Merry Berry Limited Edition: 01 The masked Ball en my Golden Pumps topcoat:

De lakjes van de Kerst-limited Edition van Essence van 2015, waren gewoon zo snoezig. Helaas vond ik wel dat de paarse kleur donkerder overkwam op de nagels dan je zou verwachten en ook wel wat gewoontjes was op de nagels. In het flesje lijkt de kleur iets lichter paars met een grijzige tint, maar dat zie je op de nagels niet terug. Op de nagels is de kleur zo donker paars, dat hij ook wel op donkerblauw lijkt. De dekking is goed en de houdbaarheid ook, mits je een goede base coat gebruikt. Het kwastje is wel heel erg klein en heel recht afgesneden, waardoor lakken in de hoekjes heel lastig wordt. De gouden topcoat is práchtig. Het zijn heel flinterdunne gouden snippertjes. Heel anders dan gewone glitters. Ik weet dat deze limited edition voorbij is, maar soms vind je in de aanbiedingen bakken bij Kruidvat nog restanten van vorige Limited Editions. De moeite van het neuzen waard!

Essence Merry Berry Limited Edition: 02 Purple wit a Purpose:

Purple wit a Purpose vind ik mooier dan het vorige lakje. Het is een koele echte paarse kleur met een heel subtiele roze gloed. Op de nagels zie je de roze gloed helaas wat minder dan zoals het lijkt in het flesje. Deze kleur dekt goed en blijft goed zitten, met een goede base coat. Ook bij deze is het kwastje heel smal en heel rechthoekig en bot afgesneden, waardoor netjes lakken in de hoekjes en de rondingen van je nagels heel lastig wordt. Helaas niet meer te krijgen, maar wellicht nog te vinden in de aanbiedingenbakken bij Kruidvat?

Essence Time For Romance (uit assortiment):

 

Deze mooie bordeaux kleurige iets transparante lak met bordeaux glitters in verschillende formaten is prachtig, heeft een textuur, maar is een ramp om te verwijderen! Helaas ook uit het assortiment.

Miss Sporty Check Matte 004 zwart:

CSC_1963

Helaas heb ik maar één foto van dit lakje. Ik was goede foto’s eruit aan het zoeken en voor ik het wist, had ik er nog maar één over. Dit lakje van Miss Sporty is momenteel bij Etos verkrijgbaar. Het lakken gaat vrij streperig en het eerste laagje ziet er niet mooi uit. Er is zeker weten een tweede laagje nodig. Deze lak is mat, maar wordt snel wat minder mat, maar dat is mijn ervaring met veel matte lakken. Ze zijn 1 dag echt mat en daarna worden ze meer glanzend (nog altijd minder dan niet-matte lakken). De houdbaarheid is niet om over naar huis te schrijven, maar ook dat is mijn ervaring met meerdere matte lakken. In deze lijn is ook nog een mooie bijna lavendel grijze kleur (foto’s hiervan komen nog in toekomstige blogpost) en een roze-rode kleur die me niet aansprak. Ze zijn voor € 2,99 bij Etos te vinden. Ik vind deze zwarte geen aanrader.

O.P.I Kiss me -or Elf!:

Kiss me or Elf is een lakje uit de Kerst collectie van 2014 die O.P.I maakte met Gwen Stefani. In december was dit lakje, en nog veel andere kleuren, bij Kruidvat te vinden voor maar € 3,99. Ik had nog nooit een O.P.I lakje geprobeerd en ik geloof dat ze normaal gesproken € 14,99 zijn. Ik viel als een blok voor de kleur en de bordeaux rode kleur met de roze gloed en verwachtte eigenlijk veel van dit merk. De lak dekt perfect in één laagje. De substantie is super dun en het kwastje werkt als een tierelier. Ook droogt de lak heel snel. Net na het aanbrengen dacht ik : Ah, nu snap ik waarom deze lakjes normaal geproken zo prijzig zijn. De kwaliteit is gewoon super! Maar helaas, na slechts 1 dag begon dit lakje al te chippen. De kleur is prachtig, maar de houdbaarheid is helaas niet best op mijn nagels. Of deze kleur nog bij Kruidvat te vinden is, weet ik niet. Hopelijk komt Kruidvat vaker met dit soort leuke aanbiedingen!

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien welke lakjes ik de afgelopen tijd heb gedragen. Niet alles is nog verkrijgbaar, maar wellicht geeft het je wat inspiratie!

Q: Wat was jouw favoriete lakje van de afgelopen tijd?

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, reviews, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s