Essence Winter? Wonderful! Highlighter (Alleen in Duitsland?)

122

Een tijdje geleden was ik in Duitsland en daar zag ik deze super schattige highlighter liggen. Ik had nog nooit van deze limited edition gehoord, maar omdat ik het patroontje zo leuk vond, nam ik hem mee voor maar 1 eurootje!

Toen ik deze highlighter zag liggen in Duitsland, dacht ik dat deze limited edition niet in Nederland zou komen. Vandaar dat ik hem al meteen geswatcht had, wat je een beetje kan zien aan het patroontje. Ik denk wel dat het originele patroontje nog wel goed te zien is op de foto’s. Momenteel zie ik steeds meer van deze limited edition op Nederlandse blogs verschijnen, maar niet deze highlighter. Op de site van Essence staat deze highlighter wel bij de overview, maar niet als apart product aangegeven. Bij de aankondigingen van september, die ik terugvond op de vele blogs, stond deze highlighter er wel bij. Ik kan dus niet met zekerheid zeggen of deze highlighter in Nederland verkrijgbaar is. In Duitsland is hij dat in elk geval wel en waar ik hem vond (Rossmann) zelfs voor 1 eurootje! De verpakking bevat 4,5 gram product.

 

Essence Winter? Wonderful! highlighter 01 You melt my Heart:

 

Het patroontje is flets, maar wel heel snoezig. Het overgrote deel van de highlighter is licht koel roze, met een heel lichtblauwe achtergrond en een paar stukjes warm licht roze/champage. Het printje is een combinatie van sneeuwvlokjes. Door de highlighter heen zitten heel kleine mini zilveren glittertjes. Ik zou hem omschrijven als koel en een beetje ijzig, maar niet heel erg. Fijn voor lichte huidjes met een koele ondertoon, maar ook voor de wintermaanden als we allemaal wat pipser zijn! Ook heeft hij een heel licht vanille geurtje.

 

Van heel dichtbij lijkt de highlighter wel mat en ook bij het swatchen lijkt hij mat te zijn op het eerste gezicht. De kleur is héél licht, bij een flinke swatch gewoonweg kalkachtig wit. Ik dacht dat het niks zou zijn. Maar…. als je deze kleur blendt, dan geeft hij wel een aparte blauwige paarse schijn op de wangen. De glittertjes zie je maar heel minimaal terug op de wangen. Ik dacht dat hij niet erg op zou vallen, totdat ik per toeval in de spiegel keel van een afstandje en dacht: WOW! Highlight! Eigenlijk vond ik hem erg mooi, ondanks dat hij qua structuur erg kalkachtig en korrelig is. Het pigment is een beetje raar, want hij is super gepigmenteerd, bijna wit dus, maar tijdens het blenden wordt het meer een transparante iriserende glans. Het patroontje wordt wel na gebruik steeds minder, vooral het reliëf.

Swatches Essence Winter? Wonderful! Highlighter 01 You Melt My Heart:

 

Ik hoop dat je op deze foto’s kan zien wat ik bedoel met het pigment. Links lijkt hij wel wit, en op de foto rechts zie je de iriserende glans en de ienie mini glittertjes. (Je kan de foto’s vergroten).

Conclusie:

Deze highlighter is koel en ruikt lekker naar vanille. De vepakking is zoals we van Essence gewend zijn, prima en duidelijk dus. Het pigment is goed, maar lijkt in eerste instantie niet mooi te zijn. Bij de eerste swatch leek dit product wel witte kalk, maar als je hem goed blendt, wordt het een mooie koele, licht ijzige iriserende blauw-lila glans met mini glittertjes op de wangen. Hij valt meer op dan je denkt, zonder over the top te zijn. Echt een super kwaliteitsproduct is deze highlighter niet, maar toch vind ik het een leuke additie tot mijn collectie. Na gebruik verdwijnt het reliëf steeds meer. Ik heb hem gevonden in Duitsland (Rossmann voor € 1,-). Ik wist niet dat deze collectie ook naar Nederland zou komen, vandaar dat ik hem al meteen had geswatcht. Deze collectie (met een roze blush in dit patroontje) is momenteel bij Kruidvat verkrijgbaar, maar of deze higlighter daar ook bij zit durf ik niet te beloven. Ik heb hem nog niet op Nederlandse blogs voorbij zien komen. Mocht je hem vinden, dan is het aan jou of je houdt van koel en iriserend en of je een product van niet super toppie kwaliteit toch een kans wilt geven. Als je hem in Duitsland vindt, voor dat ene eurootje zou ik hem zeker wel meenemen. Ik verwacht wel dat de producten in Nederland, indien verkrijgbaar, niet in de aanbieding zullen zijn en dan zal hij zo rond de 3 à 4 euro kosten verwacht ik.

Q: Laat me weten of jij deze highlighter in de Nederlandse winkels bent tegengekomen!

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

 

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s