The Balm In The Balm Of Your Hand Palette

138

Met mijn verjaardag kreeg ik dit super leuke palet van The Balm. Ik zag in september 2015 een review van EmilyNoel83 en was op slag verliefd op dit palet. Ik had niet verwacht het voor mijn verjaardag te krijgen! Het was een super grote verrassing. Vandaag review ik dit palet voor jullie en ik kan vast verklappen dat het in één woord: Perfect is.

CSC_0006

De verpakking van dit palet is gewoon super, niet alleen ziet het er heel erg leuk uit, maar het is ook nog heel praktisch en functioneel. Om de eigenlijke verpakking zit een heel dun hoesje, met dezelfde print. Ik zou dit hoesje niet wegdoen, omdat dit een perfecte extra bescherming van je palet is, als je op reis gaat of als je student bent en je je make-up op en neer sleept van thuis naar je kamer. Zonder het hoesje (dat niks weegt en geen plaats in beslag neemt), blijft het palet ook heus wel goed dichtzitten, maar dit is een extra zekerheid wat mij betreft.

CSC_0011

Het palet is super dun en de verpakking is van stevig karton. Dit is met hoesje erom.

CSC_0013

Op bovenstaande foto zie je dat het hoesje dezelfde print heeft. Dit hoesje schuif je er heel makkelijk vanaf als je het palet nodig hebt.

Op de voorkant van het palet zie je afbeeldingen van de vele producten die The Balm in haar assortiment heeft. Dit palet bevat een aantal van hun meest geliefde bestsellers, allemaal samen in één palet. Aangezien dit palet Greatest Hits Volume 1 heet, verwacht ik dat er ooit een volume 2 uitkomt, wat ik wel heel erg tof zou vinden! Achterop het palet staat beschreven wat je precies in dit palet kan vinden. Het is een combinatie van 3 verschillende blushes, 1 bronzer, 1 highlighter, 4 oogschaduws, 1 lipstick en 1 combi product dat je voor zowel de wangen als de lippen kunt gebruiken. Afgezien daarvan zijn de producten van The Balm voor meerdere dingen te gebruiken. Zo kun je hun blushes, bronzers en highlighters ook als oogschaduws gebruiken. Een multifunctioneel product dus en dan nog meer dan je zou verwachten!

DSC_0002

Laten we het palet gauw van binnen bekijken, want dat is zowaar nog mooier dan de buitenkant!!

Het dekseltje van het palet sluit magnetisch en is in tweeën verdeeld, waardoor de crèmeproducten en de poederproducten van elkaar gescheiden blijven. Hierdoor krijg je niet allemaal oogschaduwkruimels in je lipproducten. Ook vind je een fijne spiegel in dit palet!

Elk afzonderlijk product heeft zijn eigen patroontje in de verpakking, net zoals in de originele paletten.

De Poederproducten:

CSC_0024

Bovenste rij poederproducten: 

1: Hot Mama Blush: een perzikkleurige blush met gouden gloed. Super glanzend, zoals Nars Orgasm! Ook als oogschaduw te gebruiken.

2: Instain Blush in de kleur Argyle: een warme roze blush die bijna mat is en een stain achterlaat op de wangen. Geeft een lief meisjesachtig resultaat. Let wel op: pigment is intens! Ook als oogschaduw te gebruiken.

3: Cabana Boy Blush: een van hun meest populaire blushes met een hele mooie zacht glanzende bessen kleur. Goed pigment, maar blendt zeer goed. Geschikt voor ieder huidtype. Is makkelijk zacht aan te brengen. Blijft goed zitten. Ook als oogschaduw te gebruiken.

4: Hun populaire Bronzer Bahama Mama: een nagenoeg matte neutrale bruine kleur, die iets naar koel neigt. Deze kleur is zeer geschikt voor zowel shapen als het opwarmen van de huid. Omdat hij redelijk donker is, is hij voor heel lichte huiden ongeschikt. Ook als oogschaduw te gebruiken.

CSC_2013

De onderste rij poederproducten:

1: Insane Jane uit het Shady Lady vol. 2 Palette: een kolengrijze kleur, met een warme gloed er doorheen. Door deze aparte combinatie kleurt hij soms wat groenig op het oog. Goed pigment, blijft goed zitten, geen fallout! Ook bedoeld als eyeliner.

2: Mischevious Marissa van het Shady Lady Special Edition Palette. Een koper-rosé gouden kleur, met een geweldig pigment, geeft geen fallout.

3: Sexy uit het Nude’tude palette: een matte diepe paarse burgundy kleur, die geweldig blendt en goed gepigmenteerd is. Veroorzaakt geen fallout. Ook bedoeld als eyeliner.

4: Lead Zeppelin van het Balm Jovi Palette: een donkergroene kleur, met heel kleine gouden shimmertjes, die geen fallout geven. Pigment is geweldig, is ook als eyeliner bedoeld.

5: Mary-Lou Manizer: hun prachtige highlighter, die ook als oogschaduw te gebruiken is! Geweldig van kwaliteit! De kleur is warm champagne, zonder glitters! Ik vind de kleur intens, maar niet over the top.

Volgens onderzoek van Emilynoel83 (op youtube), zijn de oogschaduwpans groter dan in de originele paletten. Ook zou de kwaliteit van alle producten precies hetzelfde moeten zijn, dus je krijgt geen slap aftreksel van het origineel. De enige kleur die volgens haar, in zijn voordeel, veranderd is, is Lead Zeppelin. Volgens Emily zijn de glittertjes fijner gemalen en zorgen niet voor fallout, wat in het originele palet wel het geval is.

De Crèmeproducten:

CSC_0026CSC_2015162

 

Op de onderste foto zie je de consistentie van de twee crèmeproducten na gebruik.

Bovenaan zie je de Cheek & Lip Cream in de kleur Caramel uit het How ‘Bout Them Apples Palette: een heel naturelle blush/lipstain met een warme ondertoon en een cream to powder finish. Is op zowel de wangen als de lippen goed te zien, maar naturel, blijft goed zitten, droogt de lippen niet uit. Aan te brengen met kwastje of vingers.

Onderaan zie je een geperste lipstick uit hun The Balm Girls lipstick lijn, genaamd Mia Moore. Een intens gepigmenteerde klassieke rode draagbare kleur, die iets glanst, maar zeker geen lipgloss is. Laat een stain achter op de lippen, blijft heel goed zitten, droogt niet uit en loopt niet uit. Ik zou een lippenseel gebruiken voor het aanbrengen ervan.

Swatches Poederproducten Bovenste Rij :

V.l.n.r.: Hot Mama blush, Instain Blush Argyle, Cabana Boy Blush, Bahama Mama bronzer.

Het pigment is super, alles blendt als een droom en de kwaliteit is in één woord geweldig.

Swatches Poederproducten Onderste Rij:

V.l.n.r.: Insane Jane oogschaduw, Mischevious Marissa oogschaduw, Sexy oogschaduw, Lead Zeppelin oogschaduw, helemaal rechts op het hoekje: Mary-Lou Manizer

Duidelijkere Swatch Mary-Lou Manizer:

 

Conclusie:

Ik ben 100% positief over dit palet! De kwaliteit is geweldig. Alles blijft goed zitten, de oogschaduws geven geen fallout. Je vindt geen glitter bommen in dit palet. Het palet is heel erg divers. De producten zijn op meerdere manieren te gebruiken: oogschaduws als eyeliners, blushes als oogschaduws en een lipproduct ook als crème blush. De verpakking is heel leuk, mooi en stevig. Er is heel veel aandacht aan detail besteed. Het palet biedt een geweldige variatie aan producten van The Balm. Ik had nog helemaal niks van The Balm en er waren zó veel dingen die ik eens wilde testen en alles los kopen, kost veel geld. Met dit palet biedt The Balm ons de mogelijkheid om wat van hun geliefde bestsellers te testen, zonder meteen alles te hoeven kopen. De blushes en bronzers zijn natuurlijk wat kleiner dan in de originele paletten, maar niet te klein. Ze bevatten meer dan genoeg product en de vakjes zijn groot genoeg om met je kwast in te kunnen deppen. En wie gebruikt nou een hele blush op in een grote verpakking? Ik denk dat dat maar weinigen van ons lukt. Deze pans zijn dus groot genoeg. De kwaliteit zou hetzelfde zijn als in de originele paletten, of zelfs beter. De oogschaduwpans zouden zelfs groter zijn dan in de originele paletten. De oogschaduwkleuren en blushes zijn perfect op elkaar afgestemd wat mij betreft om vele diverse looks te maken, die geschikt zijn voor elk seizoen en elke smaak! Dit palet is al heel snel mijn favoriet geworden van al mijn high end paletten. Geen UD Naked, Too Faced Chocolate Bar, Too Faced Everything Nice of Lorac Pro kunnen hier aan tippen! Ik vind het een absolute aanrader voor iedereen en zijn geld dubbel en dwars waard! Het palet is ideaal om mee te reizen, want afgezien van je wenkbrauwproduct, mascara en foundation, heb je werkelijk alles bij je in dit palet! De prijs vind ik heel schappelijk voor wat je krijgt.

The Balm In The Balm Of Your Hand is voor € 39, 50 te verkrijgen bij http://www.themakeupspot.nl  of bij http://www.boozyshop.nl

Q: Wat is jouw favoriete product van The Balm? Laat het me weten!

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

 

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s