Essence Smokey Eyes Set 02 Smokey Day

CSC_0874

Momenteel heeft Kruidvat een actie op alle Essence producten, namelijk het tweede product voor € 1,-. Hét ideale moment om dit kleine oogschaduwtrio te reviewen! Ik vind het leuk en niet leuk tegelijk. Verward?? Lees mee, dan begrijp je wat ik bedoel!

Er zijn twee smokey eyes trio’s te vinden in het Essence schap, namelijk een grijze met zwart (nr 01) en deze meer taupe-bruine combinatie, namelijk 02 Smokey Day. Het doosje is klein, compact en sluit stevig. Het is een lekker handig formaatje voor in je toilettas. Ook zit er een kleine sponsapplicator bij, die ik soms gebruik voor rondom de onderste wimperrand.

107CSC_0876

 

Op de achterkant van het doosje staat hoe je deze oogschaduws moet gebruiken voor een smokey effect.

De bovenste donkerste kleur is een koele bruine kleur, met een satijnen resultaat op de ogen. Deze kleur komt het dichtst bij mat in de buurt, van dit paletje, maar is niet echt helemaal mat. De onderste kleur is glanzend taupe. De glans is dusdanig dat de kleur wel metallic kan overkomen op de ogen. De meest rechtse kleur is een eveneens satijnen oogschaduw. Deze kleur is een lichte crème-taupe kleur en heeft duidelijk een grijze ondertoon.

Hoe bereik je een smokey effect?: Normaal gesproken bereik je een smokey effect door de donkerste kleur het dichtstbij de wimpers aan te brengen, op het bewegende lid en dan de iets lichtere kleur daarboven, in de arcadeboog,naar boven toe vervaagd, richting de wenkbrauw en dan daarboven weer de lichtste kleur, net onder de wenkbrauw. Hierdoor zou je een mooi van donker naar licht vervaagd effect krijgen op het oog. Essence raadt aan om de lichtste kleur ook als basis aan te brengen, onder de andere kleuren, van wimperrand tot aan de wenkbrauw, zodat de twee donkerdere kleuren goed vervaagd kunnen worden op het oog.

Mijn ervaring met de smokey manier: Omdat de donkerste kleur het meest naar mat neigt en de iets lichtere kleur die je in de arcadeboog aanbrengt bijna metallic is, wordt het effect ontzettend lelijk. De super glanzende kleur in de arcadeboog, accentueert rimpeltjes, lijntjes en structuur op het ooglid. Ook wordt een eventueel overhangend ooglid heel erg geaccentueerd, vanwege de glans. Ook vind ik de lichtste kleur te grijs voor net onder de wenkbrauw.

Swatches:

Op deze foto’s heb ik de oogschaduws geswatcht zoals ze in het paletje zitten. De twee donkerdere kleuren onder elkaar en dan de lichte kleur rechts.

In ander licht:

CSC_0882CSC_0884

Hier heb ik de drie kleuren naast elkaar geswatcht, met links de meest donkere en minst glanzende kleur, daarnaast de lichtere taupe kleur, die erg glanzend is en helemaal rechts de lichte grijzige crème kleur die ook helemaal rechts in het paletje zit. De pans van de twee taupe-bruine kleuren zijn groter dan die van de lichtere kleur, wat ik niet helemaal begrijp, want als je de oogschaduws zo gebruikt, zoals Essence aanraadt, dan zou je van die kleur het meeste nodig hebben, namelijk als basiskleur op het gehele ooglid. De totale hoeveelheid van het hele paletje is 3,9 gram, wat veel is, want de gemiddelde oogschaduw is 1 gram per stuk en dit is bijna 4 gram voor 3 oogschaduws.

Het pigment van de 3 kleuren is prima. Wel zijn de oogschaduws iets kruimelig, maar ondanks dat veroorzaken ze geen fallout onder de ogen. Geen enkele kleur uit dit setje is mat. Ook blijven ze goed zitten, mits je een goede basis gebruikt.

Mijn advies: 

Dit paletje is erg mooi, als je het op een andere manier gebruikt, dan de smokey manier, althans dat is mijn mening. Het resultaat is erg mooi als je de glanzende taupe kleur op het bewegende ooglid gebruikt en dan de lichtste kleur in de binnenste ooghoek. De donkerbruine kleur, die minder glanst is geschikt voor in de arcadeboog, zonder dat deze oneffenheden benadrukt. Op deze manier krijg je een, in mijn ogen, veel meer flatterend effect. Ik zou zeggen: gebruik ze op de omgekeerde manier, i.p.v. op de smokey manier. Dan is het een leuk en goed gepigmenteerd paletje. Als smokey eyes paletje vind ik het niet geschikt vanwege de bovengenoemde redenen.

Dit mini oogschaduwdoosje is bij Kruidvat te verkrijgen voor € 2,89 (ook online). Momenteel heeft Kruidvat een aanbieding, waarbij het tweede artikel van Essence € 1,- kost.

Q: Volg jij me al op twitter?

 

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s