MUA Eyeshadow Copper en Lip Switch Duo Persian Plum

CSC_0989

MUA oftewel Makeup Academy is een Brits merk dat al een tijdje in Nederland verkrijgbaar is, namelijk bij Kruidvat. Vandaag review ik een mono oogschaduw en een lipduo voor jullie. Dit lip duo bestaat uit een matte lipstick en een gloss, zodat je het product op 3 verschillende manieren kunt gebruiken. Als je net zo benieuwd bent naar deze twee producten als ik was, dan lees gezellig mee!

Helaas is het assortiment van MUA bij Kruidvat wat beperkt, omdat de schappen erg klein zijn. Online zijn al hun producten te verkrijgen, maar dan moeten ze wel uit de UK komen. Gelukkig shippen ze door heel Europa. De site waar je al hun producten kan krijgen is http://www.muastore.co.uk . Deze twee producten die ik je vandaag wil laten zien, zijn gewoon bij Kruidvat te krijgen. Ze zijn ook lekker budget!

MUA Single Eyeshadow Copper en MUA Lip Switch Duo Persian Plum:

CSC_1017CSC_1019

MUA Eyeshadow Copper:

De mono oogschaduw Copper is, zoals de naam zegt een koperkleurige oogschaduw. De oogschaduw is super glanzend en metallic. De structuur is zo crèmig, dat het wel een cream eyeshadow lijkt. De oogschaduw voelt zelfs een beetje “nat” , hoewel het een poeder oogschaduw is. De kleur, de glans en het pigment zijn intens!

MUA Copper van dichtbij:

CSC_1009CSC_1013

 

De oogschaduw doet mijn erg denken aan een “foiled eyeshadow”. De textuur is wat kruimelig als je met een kwast werkt, omdat de oogschaduw zo zacht en crèmig is. Je kunt hem makkelijk met je vinger aanbrengen, maar dan wordt de kleur heel erg intens. Met een kwast wordt de oogschaduw wat subtieler, maar dan kun je iets van kruimeltjes onder het oog verwachten. Gelukkig vallen deze kruimeltjes niet uit elkaar, dus ze zijn redelijk makkelijk met een fluffy grote kwast weg te vegen. Ik zou wachten met de concealer totdat je deze oogschaduw hebt aangebracht. Ik vind dit product echt geweldig! De kwaliteit doet me erg denken aan de Makeup Revolution oogschaduws uit het 100 pan palette en de I Heart Makeup oogschaduws, zoals je die wellicht kent van de No Photos Please, de Chocolate Bar dupes en de #Selfie paletjes. Crèmig en smeuïg, bijna wetlook. Ik vind de kleur super apart en mooi. Ik zou wel een goede basis gebruiken. Als je erg vettige oogleden hebt, is deze oogschaduw wellicht te crèmig. Hij kan dan wat gaan ophopen in de vouw. De pan is groot. Je krijgt maar liefst 2 gram product, wat het dubbele is van de gemiddelde oogschaduw. Het doosje is niks bijzonder en het dekseltje staat bol, wat onhandig kan zijn met opbergen. Al met al vind ik het product een budget topper!

Swatches MUA Copper Eyeshadow:

Op de foto’s is goed te zien hoe insane het pigment is. Dit is één veeg. Met een kwast aangebracht, kun je een subtieler effect bereiken. Een veelzijdige oogschaduw dus!

MUA Lip Switch Duo Persian Plum:

Dit duo bestaat uit 2 lipproducten, waarmee je in totaal dus 3 verschillende lip looks kan maken. Een matte paarse lipstick (koeler en paarser dan bijv. Mac Rebel) en een iets rozere paarse gloss worden door het witte middenstuk aan elkaar verbonden. De bedoeling is, dat je een matte lipstick optie hebt, een gloss of de combi van beiden.

MUA Lip Switch Duo Persian Plum:

De lipstick ruikt naar vanille en is mat koel paars. Op de lippen echter kleurt hij iets rozer dan je zou vermoeden, maar hij is nog altijd grijziger dan bijv. Mac Rebel. Hoewel de lipstick niet super droog is (ook niet super creamy), slaat hij op de lippen wel wat plekjes over. Het is dus lastig deze lipstick egaal aan te brengen. Ook loopt hij iets uit buiten de lippen, wat ik erg vreemd vond voor een matte lipstick. Hij wordt na een paar uurtjes een beetje kartelig aan de buitenste randjes van de lippen. Ook trekt hij in de lijntjes. Zeker als de lipstick afslijt gedurende de dag, dan zie je donkerdere streepjes op de lippen, waar de lipstick zich heeft opgehoopt in de lijntjes van de lippen. Dat ziet er niet zo fraai uit. Ik heb dat op meerdere manieren proberen op te lossen, door er bijv. een lippenbalsem onder te dragen, maar dat hielp niet.

Het pigment van de lipstick is goed, al is het dus jammer dat hij zich niet mooi aan laat brengen en lelijk afslijt. Onderaan de lipstick zit een klein dopje, waaraan je de lipstick makkelijk kan herkennen in je verzameling. Hier zit nog wat lipstick in, die je als reserve kunt gebruiken.De lipstick laat een stain achter en hoewel de kleur daarvan erg mooi is, is deze helaas vlekkerig.

Aan de andere kant vinden we de gloss. Deze ruikt ook prima, iets sterker naar vanille dan de lipstick. De gloss is goed gepigmenteerd, loopt niet uit en plakt niet. Dit had ik niet verwacht. Ik had verwacht dat de lipstick niet zou uitlopen en de gloss wel, maar niets is minder waar! Deze gloss is prima op zichzelf te gebruiken. Hij is bijna zo gepigmenteerd als een liquid lipstick en slijt mooi gedurende de dag. Hij geeft natuurlijk wel af op je kopje of glas, maar blijft ondanks dat goed zitten. Ook laat hij een mooie egale stain achter. De gloss is iets rozer dan de lipstick op de lippen, maar de kleur die na het afslijten overblijft is koeler (grijzer) paars, zoals ik had gehoopt dat de lipstick eruit zou zien. De gloss is een echte life saver, omdat deze over de lipstick heen, de lipstick perfect draagbaar maakt. Er ontstaan dan geen gekke lijntjes e.d. Deze gloss vind ik helemaal top! De lipstick vergt meer werk om hem mooi te houden. Als je hem mat wilt dragen, zou ik een lipliner gebruiken en tussendoor steeds de lijntjes bijwerken. Dan zou het kunnen. De lipstick vond ik na eerste applicatie helemaal NIKS, maar na een paar keer gebruik, ging ik hem meer waarderen. Echt een topper vind ik het nog steeds niet. Laten we maar zeggen: de lipstick krijgt een voldoende, de lipgloss een zeer goed.

Swatches MUA Lip Switch Duo Persian Plum:

Op deze foto’s zijn de drie manieren te zien, waarop het lipproduct te dragen is. Links zie je alleen de matte lipstick, in het midden alleen de lipgloss en rechts de lipstick met de lipgloss eroverheen. Dit is een heel realistische weergave van de prachtige kleur.

Conclusie:

De oogschaduw in Copper vind ik top. Crèmig en intens en ook subtiel aan te brengen. Werkt goed aangebracht met de vinger en is subtieler met een kwast. Is wel iets kruimelig. Een oogschaduwbasis is nodig, vanwege het crèmige, zeker als je vettige oogleden hebt.

De Lip Switch Duo vind ik aardig. De gloss is top, de lipstick heeft zo zijn tekortkomingen. Samen zijn ze goed te dragen. Als je de lipstick mat wilt dragen, vergt dat veel onderhoud.

Beide producten zijn bij Kruidvat te krijgen, zowel in de winkel als online. Oogschaduw is € 1,99 en de Lip Switch Duo is € 4,99.

Volg me ook op Twitter! 

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

 

Dit bericht werd geplaatst in Review, reviews en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s