Mijn Favoriete Mascara : Essence Get Big! Lashes Volume Curl

056

Ik gebruik al jaren de Essence Get Big! Lashes Volume Curl mascara. Omdat deze mascara zo onwijs goed is én Essence momenteel in de aanbieding is bij Kruidvat, vond ik dit hét moment om er wat meer over te vertellen. Ben je benieuwd naar deze budget topper? Lees dan gezellig mee!

De Essence Get Big! Lashes Volume Curl mascara gebruik ik echt al jaren. Voorheen was de verpakking grijs met blauw en ineens was hij uit het assortiment verdwenen. Ik dacht: Nee, niet mijn favo mascara!! Kort daarna verscheen dezelfde mascara met dezelfde goede kwaliteit in een nieuwe, deze keer rode, verpakking. Ik was erg blij dat de mascara verder hetzelfde is gebleven.

De huls is vrij dik en de dop klikt als je hem helemaal dichtdraait, waardoor de mascara niet snel uitdroogt. Het borsteltje is heel groot met een curve. Ik was bang dat dat een kliederzooi zou worden, maar dat valt reuze mee. Het gebeurt wel eens dat ik wat knoei, maar niet uitzonderlijk veel meer dan met andere mascara’s. De mascara is mooi zwart, kruimelt niet en krult de wimpers daadwerkelijk, zelfs zonder dat je een wimperkruller hoeft te gebruiken! Deze krul blijft gedurende de dag goed behouden. Ik heb van nature iets krullende wimpers, maar deze mascara krult mijn wimpers helemaal naar boven. Deze mascara is niet waterproof en is ’s avonds goed te verwijderen. Hij loopt niet uit gedurende de dag, tenzij je door een fikse regenbui loopt, maar dat geldt voor alle niet waterproof mascara’s.

Essence Get Big! Lashes Volume Curl Mascara borsteltje:

Zoals je ziet is het borsteltje groot en heeft hij veel haartjes die erg dicht op elkaar staan. Hierdoor kun je de wimpers heel mooi separeren, zonder dat er klontjes ontstaan. Het resultaat: super lange wimpers, want deze mascara is goed op te bouwen aan de topjes van je wimpers. Ook mag je veel volume én separatie, zonder klontjes, verwachten. Deze mascara is goed op te bouwen in meerdere laagjes. Ook dan zal hij niet snel klonteren… wellicht na drie à vier dikke lagen en dan nog maar nauwelijks. In de eerste instantie is de mascara wat dunner van structuur dan een paar weken later (niet te dun of slierterig). Hoe langer deze mascara open is, hoe beter hij wordt. Hij wordt dan namelijk iets droger, waardoor hij nog beter hecht aan de wimpers. Het borsteltje is niet van rubber.

Deze mascara bevat 12 ml product dat je 6 maanden open mag houden.

059

Conclusie:

Ik kan alleen maar positief zijn over deze fijne mascara:

 • mooi zwart
 • veel volume
 • veel lengte
 • goed op te bouwen
 • geen klontjes, zelfs niet na meerdere lagen (waaiereffect)
 • schilfert niet
 • goed te verwijderen ’s avonds
 • hoe langer hij open is, hoe beter hij wordt
 • dop klikt stevig vast op de huls
 • super budgetvriendelijk
 • niet op dieren getest

Deze fantastische mascara is bij Kruidvat en Trekpleister (ook online) te vinden voor € 2,39. Dat is toch geen geld voor zo’n goede mascara! Momenteel is er een actie op de Essence producten bij Kruidvat, namelijk het tweede product voor € 1,-. In deze Get Big! Lashes zijn nog 3 andere mascara’s te vinden, namelijk een waterproof , een tripple black en een volume boost mascara. Deze hebben alle 3 een andere formule en een ander borsteltje. Ik heb alleen de waterproof variant nog nooit geprobeerd, maar de andere twee vond ik niet zo goed. Mijn favoriet is toch echt deze Volume Curl mascara in de rode huls. Ik vind hem zelfs beter dan de Max Factor Clump Defy.

Q: wat is jouw favoriete mascara? Laat het me weten, ik probeer altijd graag iets nieuws! 

Volg je me al op twitter?

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

Dit bericht werd geplaatst in budget-tip, Review en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Mijn Favoriete Mascara : Essence Get Big! Lashes Volume Curl

 1. tinakore zegt:

  ik heb de paarse variant hierop en kreeg helaas op een of andere manier altijd oogontstekingen van dit product . Jammer .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s