E.l.f. 4 Beautiful Beauty Books

063

Met Kerst brengt E.l.f vaak wat apartere producten uit, die niet in het reguliere assortiment zitten. Deze set van 4 oogschaduw ‘boekjes’ kreeg ik met Kerst cadeau. Omdat deze set nog steeds verkrijgbaar is op de E.l.f website, wil ik jullie vandaag laten weten wat ik ervan vind. Lees gezellig mee!

Deze set van E.l.f bestaat uit 4 “boekjes” met elk 4 kleuren oogschaduw. Voordat ik in detail treed over de kleurtjes e.d. zal ik eerst even de verpakking onder de loep nemen. Die is namelijk ronduit slecht. De boekjes zitten in een kartonnen doos, die ik helaas niet meer heb. Omdat ik dacht dat dit een limited edition was, dacht ik niet dit product te kunnen reviewen voor mijn site, maar omdat het nog steeds verkrijgbaar is, kan dat dus toch! Helaas zonder doos dan maar. De 4 boekjes waren al beschadigd, vlekkerig en bekrast toen ik ze nieuw uit de verpakking haalde. Het materiaal is van karton, met een sponzige binnenkant. De boekjes zitten dichtgeplakt met een sticker, die vieze lijmresten achterlaat, zelf in het paletje. Hierdoor blijft het plastic vel dat in de boekjes zit en niet verwijderbaar is, steeds plakken aan de onderkant. Ze zijn daarom lastig open te maken. Ook blijven ze niet uit zichzelf open staan. De oogschaduws voelen heel zacht aan, maar zijn kruimelig en weinig gepigmenteerd (vooral de lichte kleuren).

VERPAKKING:

069

Dit is wat ik bedoel met het plastic inleg velletje dat vast zit aan het palet. Het paletje sluit in principe met een magneetje, maar zoals je ziet blijven de plakresten op het velletje zitten, waardoor het paletje aan elkaar kleeft. Ook ziet het materiaal er niet netjes uit qua kwaliteit. Het is, en ziet er erg goedkoop uit. In elk paletje zit een ienie mini spiegeltje. Ik heb die plastic inleg velletjes eruit proberen te trekken, maar omdat ze onder het sponzige deel vastzitten, dat onder de oogschaduws zit, wat er overigens in geplakt zit, maar dan zou ik het hele paletje uit elkaar trekken. Dit inlegvel valt steeds dicht, dus dat moet je tijdens het gebruik de hele tijd met een hand omhoog houden. Irritant!!

107

Ook zitten sommige pans niet recht in de paletjes gelijmd. Ik hoop dat je dat goed kan zien op deze foto. Zo niet dan hier nog twee foto’s:

106108

Op deze foto kun je zien wat ik bedoel met “sponzig materiaal”:

098

Ook hier zie je lijmresten en een rommelig paletje.

De verpakking is dus niet veel soeps, sterker nog: ik persoonlijk zou me als bedrijf best wel schamen, als ik zo’n crappy verpakking moest verkopen. Maar goed, het gaat om de inhoud toch? Wellicht is die beter?

 

Laten we alle 4 de paletjes van dichtbij bekijken:

DRAMA:

Achterop het doosje staat de naam, zowel in witte letters als op het stickertje. Ook hier zie je weer dat de verpakking er rommelig uitziet.

Drama is het donkerste, meest smokey paletje, met een grijs-zilveren, paarse, zwarte en aubergine kleur. De zilveren, meest linkse kleur, en de rechtse aubergine kleur, bevatten wat glittertjes, de paarse en zwarte kleur zijn bijna mat.

SWATCHES DRAMA:

De pigmentatie van dit paletje is redelijk. De oogschaduws zijn erg poederig, maar minder poederig dan de paletjes die nog komen hieronder. Ik vind de kwaliteit van de oogschaduws niet bijster goed, maar met een goede primer, is hier nog een redelijke look van te maken. Er is wel fallout. Ook zou ik nog andere kleuren toevoegen, zoals een bruine matte kleur voor de aracadeboog en een matte highlighter voor op het wenkbrauwbot. Deze 4 kleurtjes samen kunnen al snel too much zijn.

BRONZED:

078

Ook hier ziet de verpakking er weer vrij rommelig uit.

Het bronzed palet, is, zoals de naam al zegt voor de liefhebber van bronzey en naturelle kleuren. Het palet bestaat uit een bleke gele gouden kleur, met kleine shimmertjes, een glanzende peachy kleur, een glanzende brons-bruine kleur en een matte chocolade bruine kleur. Ook deze oogschaduws zijn erg poederig.

SWATCHES BRONZED:

Ook hier is de kwaliteit niet bijster goed. Het pigment is erg matig, vooral van de lichste kleuren. Een goede primer is nodig, voor een mooie ooglook.

PARTY:

087

Ook hier weer een rommelige, plakkerige verpakking.

Party is het paletje dat me het meeste aansprak. De groen-blauwe kleur vind ik een erg mooie verrassing in dit palet. Ik begrijp alleen de combinatie niet goed en dan doel ik met name op de mauve kleur helemaal rechts op het einde. Die past qua kleur eigenlijk helemaal niet bij de rest van het palet. Het paletje bestaat uit een zachte lichte peachy kleur, die een satijnen finish heeft. Een turquoise kleur, met een gouden shimmertje, dat een gouden gloed werpt op de oogschaduw, een glanzende warme bruine kleur en een glanzende paars-grijze (mauve) kleur. Er zijn geen matte kleurtjes te vinden in dit paletje, hoewel de lichtste kleur wel iets naar mat neigt.

Ook deze oogschaduw zijn wat poederig (minder dan de anderen) en geven niet heel veel pigment af. Vooral de lichte kleur is weinig gepigmenteerd. Ook hier zou ik weer een primer aanraden en eventueel matte oogschaduws toevoegen. De turquoise kleur is erg leuk als kleur accent op de onderste wimperrand.

NUDE:

099

Nude is een naturel paletje met voornamelijk rozige tinten.

Dit paletje bevat een bijna matte licht roze , een glanzende taupe, een glanzende roze mauve en een paars-grijze oogschaduw die ook bijna mat is. Dit paletje is het meest poederig van ze allemaal, maar heeft wel de mooiste kleuren om mee te werken.

SWATCHES NUDE:

De swatches vallen wederom tegen, de oogschaduws zijn matig gepigmenteerd en erg poederig.

109

Vooral op deze foto kun je zien, hóe poederig de oogschaduws zijn. Ook hier is weer een primer nodig, om de kleuren goed te laten overkomen, maar dan is er nog best een redelijke look van te maken.

CONCLUSIE:

 • De verpakking is rommelig, goedkoop en vrij dik (slecht materiaal en lijmresten)
 • De verpakking is onhandig ( het plastic inlegvelletje is niet verwijderbaar en kleeft het palet aan elkaar door lijmresten). Je moet het steeds met een hand openhouden.
 • De oogschaduws zijn poederig en slecht gepigmenteerd
 • Er is fallout onder het oog
 • Voor elke look is een primer nodig
 • Op het oog, komen de oogschaduws íets beter tot hun recht dan in de swatches, maar er zijn beter producten verkrijgbaar
 • De set is niet super goedkoop vergeleken met andere producten van E.l.f. of drogisterij merken

De set kost € 16,- op de E.l.f. website, wat ik niet goedkoop vind voor E.l.f. begrippen, maar al helemáál niet voor deze slechte kwaliteit. Ik zou ze niet aanraden. Ik zou dan eerder de Essence All About oogschaduw paletjes aanraden. Daarvan kun je er twee kopen (dan heb je evenveel kleuren), voor de helft van de prijs. Ik ben beter gewend van E.l.f. ( http://www.eyeslipsface.nl ) De set is te vinden onder het kopje “SETS” en dan “PREDESIGNED SETS”. Dan staat hij links in het rijtje.

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op E.l.f. 4 Beautiful Beauty Books

 1. sjennetnie zegt:

  16 EURO!!!! Wow slecht!! 1.60 moet het zeker zijn….. Ik zou deze nooit kopen!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s