The Balm Dupes: Manhattan Powder Rouge Fresh Peach en Elegant Violett

010

De Manhattan Powder Blushes behoren tot mijn favorieten. Ik heb ze al een hele tijd in mijn bezit, dus ze zijn goed getest! Ik kan je vast verklappen, dat dit super mooie budget toppers zijn! Ook zijn beide een dupe voor 2 populaire blushes van The Balm. Lees je gezellig mee?

010

Omdat ik regelmatig in Duitsland te vinden ben, heb ik ook veel Duitse producten. Het merk Manhattan werd in de jaren ’90 in het Kruidvat verkocht en ineens was het daar weg. Ik vond dat wel erg jammer, aangezien ik graag de lipsticks en de Wet & Dry poeder Foundation gebruikte. Manhattan behoorde toen al tot mijn favoriete budget merkjes. Ik vermoed dat Manhattan op de een of andere manier met Rimmel, dan wel Miss Sporty te maken heeft, omdat ze veel dezelfde producten hebben. In Duitsland is dit merkje goedkoper dan op andere plaatsen. Ik kijk graag naar Duitse beautybloggers zoals Barbara (Barbieloveslipsticks op youtube) en Nancy (van het kanaal Mamiseelen). Barbara is dol op de kleur Fresh Peach, dus ik wist dat ik die kleur sowieso wilde proberen en toen ik in Elegant Violett zag, was ik verkocht en nam ik ze beide mee.

MANHATTAN BLUSH 53N FRESH PEACH & 39N ELEGANT VIOLETT:

De verpakking van de blushes is recentelijk een heel klein beetje veranderd. De huidige verpakking is niet meer “krom” aan de onderkant, maar helemaal recht. Verder is alles hetzelfde gebleven. Achterop staan de ingrediënten. De blush is met Vitamine E en zou volgens de achterkant een “extremely velvety smooth soft powder rouge” zijn met een “natural shining fresh teint”. Dit is een hele claim, maar ik kan het allemaal beamen!

MANHATTAN BLUSH 53N FRESH PEACH:

012013

Fresh Peach (53N), is een heel mooie super zachte perzikkleurige blush, met een eveneens perzikkleurige glans. De glans is zo subtiel en natuurlijk, dat je gerust nog een highlighter erbij kunt gebruiken, zonder dat het “Too much” wordt. Als je liever een naturelle glow hebt, dan laat je de highlighter gewoon achterwege. Deze kleur is echt práchtig voor lichte tot medium huidkleuren en blijft goed zitten. De pigmentatie is precies goed, niet te intens en niet te licht. Deze blush is een no brainer, gewoon je kwast erin en op je wangen vegen en klaar….. geen poespas met voorzichtig zijn en uitgebreid blenden. Nope, deze blush zit meteen goed en smelt heel mooi samen met de huid.De blush voelt super zacht en crèmig aan en is totaal niet poederig. Het is een super warme blush.

MANHATTAN POWDER ROUGE 39N ELEGANT VIOLETT :

014016

 

Elegant Violett is een mooie diep oudroze blush met een paarse ondertoon. Deze ondertoon is niet te opvallend, maar gewoon mooi. Ook deze blush is crèmig en smelt als een droom samen met de huid. Het pigment is iets intenser dan Fresh Peach, maar dit is dan ook een iets donkerdere kleur. Ook deze kun je er gewoon “opsmeren” , zonder dat het snel “too much” wordt. Deze kleur lijkt me geschikt voor hele lichte als voor donkerdere huidjes. Wat een beauty! Ook de glans in deze blush is prachtig, mooi naturel en niet nep.

017

Bij de blushes zit een kwastje dat te hard is en nutteloos. Ook liet het plasticje dat hier omheen zat een soort van nattigheid achter in de verpakking. Wat dit was??? Geen idee, maar heb ze beide weggesmeten.

SWATCHES FRESH PEACH(L) EN ELEGANT VIOLETT (R):

015

Op de swatches zie je goed het verschil in toon van beide blushes.

LEUK WEETJE!: 

Fresh Peach lijkt heel erg op The Balm Hot Mama Blush en Elegant Violett is een dupe voor The Balm Cabanaboy Blush!!

 

Vergelijkende Swatches:

Links zie je steeds de Manhattan Blush en rechts de The Balm Blush in duo’s.Duo 1 is Manhattan Fresh Peach en The Balm Hot Mama en het tweede duo is Elegant Violett en The Balm Cabana Boy.

Op de foto lijkt Fresh Peach veel warmer en minder roze dan Hot Mama van The Balm, maar zeker licht aangebracht zien de kleurtjes er nagenoeg hetzelfde uit op de wangen.

Mocht je dus niet te diep in de buidel willen tasten voor The Balm blushes en zoek je nog een goede dupe, dan loop eens binnen bij de DM of de Rossmann drogist in Duitsland als je er bent en neem voor maar € 2,45 per stuk deze 2 beauty’s mee! Er zijn nog veel meer kleuren om uit te kiezen.

Veel liefs en bedankt voor het lezen!

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, Review, Swatches, tip en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op The Balm Dupes: Manhattan Powder Rouge Fresh Peach en Elegant Violett

  1. sjennetnie zegt:

    Wauw die Elegant Violett is mooi zeg!! Ik was dit merk een beetje vergeten, vroeger kocht ik er ook veel van, en vond het erg fijn spul!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s