Essence Pure Nude Powder en Sun Club 2 in 1 Bronzing Powder

004

Dat Essence zo’n beetje mijn favoriete merk is, is denk ik wel duidelijk! Ik kom er steeds weer bij terug. Niet alleen omdat de producten lekker budget en diervriendelijk zijn, maar ook omdat de kwaliteit gewoon goed is! Over deze twee producten hoorde ik niets dan goeds. In december kocht ik ze en ik heb ze al die tijd uitgetest. Wil je meer over deze poeder en bronzer/ highlighter duo weten, lees dan gezellig mee!

 

 

Vandaag laat ik jullie twee poederproducten van Essence zien, waar ik echt dol op ben. Ze zijn beide een vast onderdeel van mijn dagelijkse make-up routine geworden. Laten we ze beide van dichtbij bekijken!

ESSENCE PURE NUDE POWDER:

005006

De Pure Nude Powder van Essence zit in een rond compact doosje, waarvan de deksel iets bol staat. Het dekseltje klikt lekker goed dicht, waardoor deze poeder prima mee kan in je tas of in je toilettasje als je op en neer reist naar bijvoorbeeld je studentenkamer. Achterop staan de ingrediënten en wat valt meteen op?! GEEN TALK! Wat een verademing, een poeder zonder talk. Talk kan de huid erg uitdrogen en er wordt soms beweerd dat dit op de langere termijn rimpeltjes zou kunnen veroorzaken. Talk hecht zich vaak vast aan droge plekjes en ziet er bij mij zelden goed uit. Deze poeder bevat verder een aantal verzorgende oliën. Geweldig Essence!

ESSENCE PURE NUDE POWDER OPEN:

VAN DICHTBIJ:

012013

Het marmer motiefje is gewoon prachtig. Het lijkt wel een product van MAC! De poeder is erg vast geperst in de verpakking. De poeder is zijdezacht, maar toch stevig. Er komt niet een explosie van poeder vanaf, als je je kwast erin dipt. Ik gebruik een platte poederkwast van E.l.f. (flat top) en die dip ik 1 keer in de poeder. Dan dep ik de poeder op mijn huid. Een super fluffy kwast pikt deze poeder wellicht niet genoeg op. Precies zoals de verpakking belooft, matteert deze poeder de huid. Ook fixeert de poeder je eventuele vloeibare makeup gewoon prima. Toch geeft deze poeder je huid een glow, zonder dat je er vettig of niet mat uitziet. Ideaal dus. In de verpakking vind je 7 gram product.

SWATCH ESSENCE PURE NUDE POWDER:

024

Ik hoop dat je iets ervan kan zien. De poeder is namelijk nagenoeg mijn eigen kleur, helemaal ideaal dus voor op mijn gezicht, maar haast onmogelijk om een swatch te fotograferen hihi! (Hier onder komen meer swatches met het andere product samen!). De kleur die ik heb is nummer 30 Nude Sand. Helaas is deze kleur uit het assortiment gegaan, maar er zijn nog 2 lichtere kleuren, die wel verkrijgbaar zijn. Ik heb een acné-gevoelige huid en ik krijg er geen acné van, ondanks de olie. Na een tijdje gebruik kan er wel een wat harder laagje bovenop ontstaan, van residu van foundation of BB cream, dat op je kwast zat, dat je overbrengt op de poeder (hard pan).

ESSENCE SUN CLUB 2 IN 1 BRONZING POWDER 10 SUNSHINE:

017018019

De Sun Club 2 in 1 Bronzing Powder 10 Sunshine is een prachtige gemarmerde combinatie van een redelijk koele bronzer en een champagne-rosé highlighter. De doorzichtige vierkante verpakking is van stevige kwaliteit, maar klikt niet zo stevig dicht als de poeder die ik zojuist liet zien. Je krijgt maar liefst 10 gram product.

ESSENCE SUN CLUB 2 in 1 BRONZING POWDER OPEN:

Ook het motiefje van dit product, is weer prachtig. Het ziet eruit alsof het van een duur merk is.

ESSENCE SUN CLUB 2 IN 1 BRONZING POWDER VAN DICHTBIJ:

022023

Kijk nou, hoe schitterend dit product eruit ziet! Ik ben er helemaal gek op. De bronzer kleurt op mijn warme huid een tikkeltje roodbruin, niet oranje! Hierdoor ziet het er heel natuurlijk uit. Ik kan ermee shapen, zonder er assig uit te zien en er is ook genoeg warmte in de bronzer te vinden, zodat ik mijn huid wat kan bronzen, op de wangen of bijvoorbeeld langs de rand van mijn haar of mijn nek. De highlighter is heel subtiel, zeer geschikt voor iemand die geen intense highlight wil, maar ook geschikt voor school en werk. Deze highlight is wel op te bouwen tot intens. De highlight is iets rozig en bevat heel minuscule shimmertjes, maar deze zie je niet terug op de huid. De highlighter geeft een haast iriserende zacht roze gloed op het jukbeen. Prachtig gewoon! Ook zijn de beide kanten samen te gebruiken, waardoor je een meer glanzende bronzer krijgt. Wat mij betreft is het dus een 4 in 1 product! Geschikt voor koele en warme huidskleuren.

SWATCHES PUDE NUDE POWDER (L) EN SUN CLUB BRONZING POWDER (M EN R):

De Sun Club Bronzer duo is super zacht en blendt als een droom. Een super makkelijk product, met een heel natuurlijk pigment. Niet “over the top” . Het kan eigenlijk niet gauw misgaan, met dit product.

CONCLUSIE: 

ESSENCE PURE NUDE POWDER:

 • Mooie matte finish
 • Geeft tevens een mooie natuurlijke glow
 • geen cake-effect
 • blijft goed zitten
 • Is stevig geperst, dus een stevige kwast is nodig
 • Niet poederig
 • Mooi marmerpatroon
 • Deksel klikt stevig dicht
 • Na verloop van tijd “hard pan”
 • Super Budget
 • Niet op dieren getest
 • Verzorgende oliën
 • GEEN TALK!
 • Veroorzaakte bij mij geen acné
 • 7 gram product
 • Super budget

ESSENCE SUN CLUB 2 IN 1 BRONZING POWDER 10 SUNSHINE:

 • 10 gram product
 • bronzer is koel genoeg om te shapen
 • bronzer is warm genoeg om huid te bronzen
 • highlighter is subtiel, maar goed op te bouwen
 • Bronzer en Highlight kunnen gemengd worden voor bronzey glow
 • geschikt voor koele en warme huidskleuren
 • bronzer is niet “assig” of grauw
 • mooi marmereffect
 • super zacht
 • blendt geweldig makkelijk
 • fool proof
 • Deksel klikt iets minder stevig dicht, dan de Pure Nude Powder
 • Niet op dieren getest
 • super budget!

Oh ja, had ik al gezegd dat ik positief ben?? Hihi!

Beide producten zijn bij Kruidvat (ook online) en Trekpleister (met een groot schap) te vinden. De Pure Nude Powder is in 2 varianten te verkrijgen voor € 3,59. De Essence Sun Club 2 in 1 bronzer is eveneens in 2 varianten verkrijgbaar (ook in een bronzer-blush duo) voor € 3,59.

Q: Wat is jouw ervaring met Essence poeder producten? 

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

 

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s